אכילת שום

rafoul2

New member
אכילת שום

אני מסוקרן אם בליעת שום חתוך (ללא לעיסה) בריא? או שמא היעילות היא רק דרך לעיסה ואז יש ריח חזק? ואם תחילף כדוגמת כדורים יעיל

d a p h n a

New member
התכונות הרפואיות של שום לא הוכחו עד כה בצורה

מספקת. הצליחו להראות שיש לו השפעות אנטיביוטיות מסויימות בתוך מבחנות, אבל עד כה הן לא הוכחו בבני אדם. הטענות לגבי יכולתו להוריד לחץ דם וכולסטרול עדיין לא מוכחות בצורה חד משמעית. יש התחלות של מידע על יכולתו לעזור נגד צינון וייתכן וגם להורדת סוכר בדם, אבל להבנתי כל הדברים הללו עדיין לא מוכחים בצורה משכנעת. מאחר וכך, הייתי נמנעת מניסיון להשתמש בשום כתרופה. לעומת זאת, כמוצר מזון טעים במיוחד - אני ממליצה עליו! ולצמצום הריח, מומלץ לאכול אותו ביחד עם פטרוזיליה.

MyTaoWay

New member
הצעה נוספת

לא רוצה שום? לך על ג'ינג'ר ~ זנגביל חיפוש בגוגל יתן לך תוצעות מעניינות, בקיצור - יש לו כמעט את אותן התכונות של השום... יש לו טעם של לימון חריף... מומלץ..

שום - המלצות צריכה ויתרונות בראותיים

החומר הפעיל בשום , אליו מיוחסים רוב התכונות האנטיביוטיות שלו הוא אליצין. הוא בא לידי ביטוי בצורה המרוכזת ביותר כשהשום נחתך או נמעך. בליעת השום כיחידה שלמה היא לא מועילה כמו מעיכה וחיתוך השום ואכילתו בסלט לדוגמא. מה שכן, אל תשכח את תופעת לוואי של הריח (שאינה מקורה בפה אלא בקיבה), לעיסת השום יעילה, אך החומר הוא חזק, עלול לגרום לכויות וריח פה חזק כאמור. על כן הכי מומלץ לאכול את שום מעוך וחתוך בשילוב עם ירקות אחרים (פטרוזיליה מומלצת למניעת הריח), או סתם בתבשילים. למידע נוסף: http://food.life-knowledge.com/Vegetables/garlicH.aspx

למעלה