אכילת שערות - לפרחונית המקורית

אכילת שערות - לפרחונית המקורית

גם ליותם היו תקופות שבהן היה אוכל דברים שאינם אוכל. לתופעה קוראים "פיקא" ולפעמים היא עלולה להראות על מחסור בוויטמינים ומינרלים מסויימים. נסו לתסף עם אבץ ותראו אם זה ממשיך. אפשר גם לתסף עם ברזל אבל מאוד מאוד בזהירות ורק עם רופא - ברזל רעיל בכמויות עודפות. אצלנו תיסופים של אבץ ולחילופין ברזל פתרו את הבעיה יותר מפעם אחת. תמי

maanina

New member
איך מתספים עם אבץ?

גם הילד שלי החל ללעוס לאחרונה ניירות,עלים וכו..

מינון אבץ

יותם שוקל כרגע כ-20 ק"ג ומקבל כ-100 מ"ג אבץ ביום. אפשר להתחיל עם 25 מ"ג. אם יש תוצאות טובות או אין תוצאות מכפילים כעבור 3-7 ימים, וחוזר חלילה. האבץ נחשב לנגיש יותר כשהוא בנוזל. בארה"ב יש אבץ מומס במים מכמה יצרנים. תעשי חיפוש בגוגל על ZINC LIQUID. אנחנו משתמשים כרגע באבץ ובמינרלים אחרים של E-Lyte. לאבץ המומס במים יש טעם חמצמץ לא נעים, אבל הוא הולך לאיבוד במשקה ממותק ואפילו בכוס מים. לילדים שהיחס נחושת-אבץ אצלם גבוה מדי לטובת הנחושת (בדיקת שתן פשוטה) מומלץ גם לקחת אבץ ביחד עם מזונות המכילים הרבה נחושת כמו אגוזים ותה. האבץ מונע את ספיגת הנחושת מהמזון. בשלבים שונים, אבץ עזרל יותם לא רק לפיקא (אכילת דברים שאינם מזון) אלא גם לכל היתר - קשר עין, דיבור וחיברות. לדברי ד"ר איימי יאסקו, עם ילדים היפר אקטיביים יש לתסף אבץ בכמויות קטנות ומאוד מאוד בזהירות, כי האבץ תורם לתהליך היווצרות אקסייטוטוקסינים במוח (גלוטמט). תמי

הכנסת דברים שהם לא אוכל

לא קשורה רק למחסור באבץ באופן ישיר,אלא עשויה להיות נובעת מתת תחושה בפה.לכן יש אפשרות לעבוד על זה בעזרת מסג' פנימי ע"י מברשת שיניים או אפילו אצבע של הורה.אם הילד יקבל יותר תחושה באיזור הפה לא יצטרך לגרות את עצמו בדרכים לא שיגרתיות. אגב הבן שלי היה מכניס חיות פרווה לפה(איחס) ונגמל מזה כך:קנינו מברשת שיניים של תינוקות,מלבישים אותה על האצבע ומעסים הרבה פעמים ביום.ניתן להשיג בשילב. לגבי אבץ-אבץ ונחושת צריכים להיות באיזון.תיסוף יתר באבץ עלול לגרום למחסור בנחושת.אבל אוטיסטים בד"כ מאופיינים בכמויות נחושת גבוהות. כמו בכל תוסף צריך להיות זהירים. בדיקות לאבץ צריכות אגב להיות בשתן!

maanina

New member
לחיפוש תמידי

אני מכירה את הנושא ואת המברשת...לא תמיד הילד מאפשר לי לגשת לפה. בכל אופן תודה. ובנושא האבץ בכל אופן איך יודעים כמה לתת?

סיכון במתן אבץ?

הוא אובדן נחושת. כאמור, אצל מרבית ילדנו יש בעיה של עודף נחושת ולא מחסור.רצוי לעשות בדיקות נחושת-אבץ בשתן באופן תקופתי, כדי לוודא שהילד עדיין זקוק לזה, שהכמות מתאימה וכו'. עוד בעיה אפשרית היא שילשול. כשנותנים כמויות גדולות במיוחד עלולים לראות התקלפות של העור (flaky skin).. בעיה נוספת שכתבתי לעיל היא שאצל ילדים היפראקטיביים יש טענה שזה עלול להזיק. בכל מקרה, אלה אינם סיכונים ארוכי טווח. אם נותנים יותר מדיי ורואים שיש בעיה פשוט מורידים את המינון או מפסיקים לתת. אנחנו כבר עברנו את התהליך הזה כמה וכמה פעמים, לא רק עם אבץ אלא עם כל תוסף כמעט. במרבית התוספים, התופעה השלילית נעלמת כשמפסיקים לתת. וכדאי לעשות הפסקה כל כמה חודשים ולהתחיל שוב כל תוסף לחוד, כי ילדינו גדלים ומשתנים ומה שהתאים לילד לפני חודשיים עלול לא להתאים כבר עכשיו. תמי

למעלה