אכילת תפוחים

flame12

New member
אכילת תפוחים

שלום לכולם

אני בתקופה האחרונה מנסה לעבור לתזונה צמחונית מתוך אידיאולוגיה.
העניין הוא שאני די מתקשה לגוון במזון ומצאתי את עצמי אוכלת המון תפוחים במהלך היום.
האם אכילה של 5 תפוחים לפחות כארוחה עצמה ובין לבין יכולה להזיק במידה מסוימת?

תודה מראש.

smaak

New member
תפוחים טעימים

אבל ממש לא מספקים את כל הערכים התזונתיים שאת זקוקה להם. את יכולה להשתמש בהם בבישול או כחטיף בין הארוחות,
אבל אל תבססי עליהם תזונה בשום פנים ואופן.

אם את קצת אבודה בענייני אוכל ובישול טבעוני,
אני ממליצה בחום להרשם למשל לאתגר 22, או לעבור למשל סדנאות בישול טבעוניות, ולקבל דרכן רעיונות ועזרה.
וכמובן לשאול כאן בפורום או בקבוצות הפייסבוק הרבות והמגוונות לאוכל טבעוני.

vegetalien

New member
לא כדאי.

תפוחים כשלעצמם בריאים מאוד, אך אינם מכילים די רכיבים תזונתיים חשובים.
הם עניים במיוחד בחומצות אמינו (חלבונים), אפילו ביחס למרבית הפירות האחרים (שאינם ידועים בעושר החלבון שלהם). גם בתכולת הוויטמינים הם די דלים בהשוואה למרבית הפירות.

אז התשובה היא - לא, תפוחים בפני עצמם לא יזיקו לך. מה שיזיק לך הוא החוסר בדברים שהם אינם עשירים בהם.
במילים אחרות - לא רצוי שתפוחים יהוו חלק משמעותי מדי מהתזונה, כי אז הם יבואו על חשבון מאכלים מזינים יותר.

merav999

New member
ברוכה הבאה

בקישור השני בחתימה שלי יש אוסף של בלוגי אוכל טבעוני שהכין ofericko מהפורום, תוכלי למצוא שם ים של מתכונים מעולים (תיווצר לך בעיה חדשה - לא תדעי במה להתחיל
).

אני גם ממליצה לך להירשם ל"אתגר 22" (יש קישור להרשמה בלינק השלישי בחתימה שלי) - ליווי של תזונאיות וטבעונים ותיקים, תוכלי לקבל הצעות למתכונים, לשאול שאלות, לקבל תמיכה. מאוד מומלץ

וכמובן - תישארי בפורום הזה (וגם בפורום המקביל) - יש שרשורי אוכל כולל תמונות שיגרמו לך לרייר, באחריות!

אם כבר ארוחת פירות

ובנוסף להצעה של אתגר 22

אפשר בהחלט להתחיל מארוחת פירות אחת ליום (עדיף בבוקר)
אבל לבסס אותה על פירות עשירים יותר מתפוחים
מלון, ענבים, דובדבנים ובקרוב מנגו ...

אפשר גם סלט מאפרסקים, נקטרינות, ענבים, תפוחים, דובדבנים...

למעלה