אכלתי אותה

אכלתי אותה

בעוד שבועיים אני עובר ניתוח קטרקט בעין אחת (השניה אחר כך) והציעו לי לבוא לפני צהרים, הניתוח אחר הצהריים ואחר כך אני משוחרר הביתה, למחרת ביקורת, כנ" שבוע אחר כך וגם חודש אחר כך, ואז אפשר לקבל תור לניתוח השני.

אבל מה, למרות שאני מגיע לבית החולים לפנה"צ ומשתחרר בערב, זה בכל זאת נקרא "אישפוז" ולכן הביטוח לנסיעה לחו"ל לא יתפוס.
אז לראשונה בחיי אסע ללא ביטוח, וכך זה גם יקרה בנסיעה בספטמבר.

מצחיק

התור לניתוח העיניים ב-19.4 , מתקשרת המנתחת מבית החולים ושואלת אם אני מוכן לבוא לניתוח מחר בבוקר, בוודאי שהסכמתי מיד.
כעת אני מתחיל לחוש את הלחץ, למרות שנאמר שזה שום דבר.
אולי כך אספיק שינתחו לי גם את העין השניה לפני הנסיעה.

מינהר

New member
כל טוב, מאיר, עם הניתוחון. יש לך גם

צילינדר? יתנו לך עדשה למרחק, או מולטי?

יש לי מולטי פוקל

ונאמר לי שהעדשה היא רק לראיה, לקריאה אצטרך להמשיך עם משקפיים, אבל כיוון שראיתי טוב גם בלי המשקפיים לפני הקטרקט, נראה לי שלא אצטרך משקפי-חצי.

אני ביקשתי הסבר מדוייק למה שהולך להתרחש.
העיין בנויה כך שיש מספר שכבות עד שלפני האחרונה היא העדשה (אחריה הרישתית שמפרידה בינה לבין גלגל העין).
מה שהם עושים זה לשאוב את נוזל העדשה (כן, היא נוזלית), ואז מזריקים פנימה סיליקון שאמור להחליף את העדשה והוא חומר שלא אמור להתעכר לעולם.

arye9

New member
קטרקט

אני ביקשתי שיעשו לי עדשה שתתאים לראיה מרחוק בלי משקפיים.
הרופא אמר לי שלקריאה אקנה בשוק משקפיים ב 10 שקלים.

תנסה

arye9

New member
תבדוק אצל המבטחים

אני בבעיה דומה אתאשפז לצינתור, אמרו לי בביטוח
שאפשר להוסיף כמה דולר ולבטח ביטוח שלא כולל
בעיות באישפוז.
מה שכתבתי זה בלי אחריות, תבדוק אם אני צודק
ואם כן שיאשרו לך בכתב.
בהצלחה ונסיעה טובה, אריה

תודה, שמעתי על אפשרות כזו

הבעיה שבתי חולים לא נותנים אישורים כאלו, ויש להניח שהרופא לא יתכן עד שיסתיים הניתוח גם לעין השניה.
אבל לנסות לא עולה כסף.....

ניומה

New member
שפיראר מוזר שאמרו לך לבא בבקר ולהינתח אחר הצהרים

אני עברתי ניתוח קטרקט לא מזמן באתי ואחרי שעה או שעתיים נותחתי ולא היה שום אישפוז את העין השניה אתה יכול לנתח גם אחרי הנסיעה שלך לחו"ל אלא אם כן יש לך בעיה דחופה בניתוח השני.
אני את העין השניה בינתיים לא מנתחת. אולי יום אחד יהיה צורך. בלאו הכי היא עין עצלנית שלא רואה הרבה והניתוח לא יעשה שיפור ניכר.

יש ניתוחי בוקר ויש ניתוחי אחה"צ

התור שלי נקבע להדיע בשעה 100 ואחרי כל ההכנסות, אחר הצהריים אנותח.
בניתוחי בוקר, צריך לבוא ערב קודם לארגן את כל ההכנות והבדיקות ואז עד הצהריים הניתוח.

מה שקרה שאתמול מתקשרת המנתחת ומספרת שהתפנה התור להיום אם אני רוצה להקדים 3 שבועות, בוודאי שכן, באתי מוקדם בבוקר עברתי בקבלה וקבלתי מדבקות ומשם למחלקה עם כל הבדיקות והטפסים ובשעה 1230 הורדתי לניתוח.

אומרים שזה כלום, אבל ההכנות לפני לוקחות כ-3/4 שעה ואחר כך הניתוח עצמו 1/2-3/4 שעה, וזה עינוי לשכב ככה על הגב בקרש של חדר הניתוח, הגב נשבר לי.
כעת אני עם עין מכוסה, קצת צורב (אבל זה כלום לעומת הצריבות שעברתי בהכנה), מחר יורידו את התחבושת.

גם אני הגעתי למסקנה שאם אני רואה טוב, אדחה את הניתוח השני ליוני-יולי.

זה לא משנה לכמה זמן באת, רשמית זו הגדרה של אישפוז.

ניומה

New member
שפירא, העיקר שאתה כבר אחרי הניתוח

שפירא כנראה שנותחת בבית חולים אז הפרוצדורה יותר ארוכה.
אני נותחתי בפרטי את כל הבדיקות המקדימות עשיתי לפני כן.

נכון, זה היה במחלקת עיניים בוולפסון

אני באדיקות מזליף את הטיפות (למרות שסוג אחד מאוד שורף) ואמנם המשחזרה לי והשריטה כנראה נעלמה, אבל כבר 5 ימים אחרי הניתוח ואני עדיין רואה מסך חלבי, אבל כיוון שאשתי סיפרה שאצלה היא מהרגע הראשון ראתה צלול, אבל בשפחה אחרת אמרה שאצלה לקח שבועיים, אני לא ממש מודאג.

רציתי לבדוק את הראיה שלי, לקחתי ניר ועשיתי בור זעיר דרכו הבטתי וראיתי הכל ברור וחד. כיוון שידוע שרואים דרך האישון ואילו העדשה (כמו במשקפת) מרחיבת את שטח הראיה.

מכאן שהראיה שלי בסדר וצריך רק להמתין למסך הזה שייעלם.
אני גם מעלה הרהור לגבי ניתוח העין השניה ואשתי אומרת שאני חייב למרות שבימנית הבעיה לא מאוד רצינית.

למעלה