אכלתי סלט וככל הנראה חתיכת זכוכית

3Style

New member
אכלתי סלט וככל הנראה חתיכת זכוכית

שהייתה בו בגודל של גרגר אורז לגרגר חומוס. קראתי את ההודעה האדומה משמאל למעלה, מה לעשות?

עמיחי נ

New member
ללכת לרופא

אכילת זכוכית סתם לא אמורה לגרום לבעיה כלשהי והיא אמורה לצאת ממערכת העיכול בהזדמנות הקרובה... החשש הגדול ביותר הוא חתכים שיכולים להגרם בוושט ועלולים לגרום לדימום וכו'.... אם תרגיש לא טוב(הקאות עם דם,בחילות,כאבים עזים בבטן או בתכל'ס כל דבר שאתה חושב שיש לו קשר לדבר) לך לרופא במהירות כדי שיבדוק אותך ויוכל לראות אם הזכוכית אכן גרמה לנזק כלשהו.

3Style

New member
אתה מציע להיות במעקב לשינוי לרעה

חס וחלילה

New member
אגב בלעית זכוכית, חידה

זכוכית כידוע אינה נראית ברנטגן והיא לרוב רדיולוסנטית. שאלתנו להיום היא: איזו זכוכית כן תראה בצילום רנטגן ולמה? אבירם

עמיחי נ

New member
זכוכית עם ריכוז עופרת גבוה?

גם כן זכוכית שלא נראית טוב זאת זכוכית של מיקרוסקופ(הכוונה לזאת שמכסה את החומר שבודקים ומונעת ממנו לזוז)... לי היה את התענוג של לחטוף מספר רסיסים שלה לעין... נחשו איך מצאו את השברים בתוך העין שלי?

kenasw

New member
זכוכית הנקראת "בדולח"

בדולח הוא זכוכית המכילה מתכת כבדה, לרוב עופרת, הגורמת לעליית מקדם השבירה והנפיצה (נגזרת מקדם השבירה לאורך הגל של האור). מקדמי שבירה של זכוכיות בדולח נעים בין 1.6 ל-2.0 בהשואה ל-1.5 בזכוכית רגילה (soda lime). העופרת בולעת ביעילות קרני X ולכן משתמשים בזכוכיות מכילות עופרת למסכים של צגים וטלויזיות המבוססים על שפופרת קרן קתודית. במסכים אלו פוגעת קרן אלקטרונים ונפלטת קרינת X מזיקה שזכוכית בדולח עוצרת. (ציטוט מויקיפדיה - ערך "בדולח")

kenasw

New member
זה כמעט אותו דבר, לא?

הגבת תוך כדי שאני כתבתי... אולי אני צריך ללמוד כתיבה עיוורת - או לחילופין לחפש יותר מהר בגוגל...

למעלה