אכלת תרנגולי חצר

צילי 25

New member
אכלת תרנגולי חצר

בקשתי עזרה כיצד להאכיל תרנגולי חצר בפורום ועדין לא קיבלתי תשובה, וזה מאד חשוב , פשוט הם מאד רעבות. תודה צילי 25

gigirom

New member
צילי שלום,

מומלץ להאכיל במזון שמיועד לתרנגולות שנקרא תערובת, ניתן לרכוש את התערובת בשקים של 25ש"ח או 50 ש"ח במכוני תערובת שפזורים ברחבי הארץ. על מנת שאוכל למקד אותך על מקום ספציפי אודה אם תוכלי לציין את מקום מגורייך ולספק קצת יותר פרטים לגבי התרנגולות שלך. כפתרון למקרה חירום במידה ונתקעת ללא אוכל מתאים, תוכלי להאכיל אותן בשאריות לחם, ירקות (מלפפון, חסה, כרוב), אורז מבושל, פסטה מבושלת, בסה"כ הן אוכלות כמעט הכל, מטרת התערובת היא לספק את המרכיבים החשובים להתפתחות העוף ויכולת ייצור הביצים. בהצלחה גיל

צילי 25

New member
תשובה לגיל

תודה לך על התשובה מה להאכיל אותם, אבל זו לא היתה הבעיה אלא בקשתי עזרה איך להאכיל אותם (תראה את השאלה ששאלתי לפני כמה ימים) שהתרנגולות מסתובבת בחצר וכשאני מפזרת להם אוכל הנמלים אוכלות להם עד שהם מגיעות לחפש אוכל. הם גרות מתחת לבית ומסתובבת חופשי (בבית משותף ישן). תודה צילי 25

gigirom

New member
מאחר ו...

הי צילי, מאחר והתרנגולות מסתובבות חופשי ואין שליטה מי אוכל את האוכל וכמה ממנו אוכלים, לא משנה איזה כלי תניחי להן או היכן תשימי אותו, תמיד יהיו אחרים שיחלקו איתם את האוכל, כלבים אפשר לאלף שיסיימו מהצלחת במידה ולא לקחת להם את האוכל, אני מאמין שאם התרנגולות זה כמעט בלתי אפשרי ולכן אני ממליץ להקים מתחתם קטן שישמש את התרנגולות כ"תחנת האכלה", אני מניח שהן רואות אותך מגיעה עם האוכל הן רצות אליך ולכן אני מציע לתחם חלק קטן עם גדר ובזמן האוכל לפתות אותן להכנס פנימה, כמו כן להשאיר אותן בפנים למשך זמן לא ארוך ובסיום הארוחה לשחרר אותן לחופשי. אני גידלתי ללא כוונתי מספר דורות של עורבים וציפורי מזדמנות שחלקו עם התרנגולות שלי את המנה היומית, כל זה נפסק ברגע שגידרתי את המתחם שלי כולל את החלק העליון, כעת כל האורחים הלא רצויים נשארים בחוץ ומקנאים.

למעלה