אכן, ראש שנה מוזר זה הולך להיות

אמרלדה

Active member
אכן, ראש שנה מוזר זה הולך להיות

ערב ראשון נהיה, השלם ואני, אצל הדוד שלי.
בצהרים למחרת נארח את הילדים של השלם.
ערב שני עדיין לא החלטנו איפה להיות. יש לנו כמובן הזמנה מהדוד הזה
וגם מכל השאר, וגם מגיסי, אבל אולי פשוט נישאר בבית.

הבן הבכור שלי נוסע עם רעייתו לאירלנד לכל חודש החגים. מגיע לו. עובד קשה מאוד.
הצעיר חוזר יומיים לפני החג מארה"ב אחרי חצי שנה, וביומיים האלה אראה אותו הרבה
כי הוא גר ממש לידי, אבל בחג ובסופשבוע שאחריו הוא יהיה בצפון - חובות
לצד השני, וגם לבת זוגו שלא ראה אותה חצי שנה (צימר).

אז בסדר. אבל מצד שני, לא משהו.
 
באמת מבאס

אבל אני בטוחה שזו לא השנה הראשונה שלא כולם ביחד . כשהילדים מתחתנים יש גם צד שני שצריך להתחשב בו .תתנחמי שהילד יהיה לידך ותראי אותו , ובטח תשבו ביחד לארוחה משותפת גם אם זו לא תהיה ארוחת חג .מזל שיש דודים :)ואת יודעת ... יש לנו ברוך השם המון חגים , אם לא הפעם אז פעם הבאה .
 

אמרלדה

Active member
טוב, קודם כל מיד הודעתי לו שהוא אצלי בערב סוכות

ולא מעניין אותי מי עוד יגיע או לא יגיע.
מהייסורי מצפון מיד כתב: טוב. זה לא קורה לו בד"כ.
וזה שזה מזל שיש דודים - את לא מאמינה כמה מזל. ואני כל כך אוהבת אותם.
זו כמובן לא פעם ראשונה, ובדרך כלל אני לא משתגעת מזה.
קורה לפעמים שהחבר'ה מפוזרים. גם לצד השני וגם
לקצה העולם. אבל שיגע אותי שאחרי חצי שנה הוא לא יהיה פה. אמר לי היום...
אני כל כך מתגעגעת אליו. בסדר. כבר 'תרגלתי לרעיון.
תודה רבה, קינמונית.
 

michalgad1

New member
אפשר לדעתי לקחת לשני כוונים.

או להחליט על ארוחה זוגית חגיגית ואינטימית. להנות מהארוחות עם המשפחה לפני ובמהלך החג ובחגים הקרבים. ארוחה אחת או שתיים מצומצמות יכולות דוקא להקל .
או אם ממש מבאס לשבת לבד בחג לחשוב על שכנים, מכרים או חברים שהיו שמחים להזמנה. מישהו שלא הייתם חושבים עליו במחשבה ראשונה אבל היה שמח לא להיות לבד. אולי משהו שהתאלמן חלילה או מישהו חדש בשכונה או כל רעיון אחר.
 

אמרלדה

Active member
ארוחה זוגית חגיגית ואינטימית - רעיונות?

האמת, רעיון נפלא. רק שיש משהו במה שהשלם אומר -
נהיה הרוסים. שאלתי אם רוצה ללכת למישהו בערב, אמר שלא
יהיה לנו כוח. זה נכון.
כשהילדים והנכדים שלו באים לצהרים, הם מגיעים בערך ב-12
ויוצאים בשש. ואני מודה - אנחנו נופלים מהרגליים. כי זה גם לא
מאפשר מנוחת צהרים. אני יודעת שיש פה, בניגוד אלינו,
הרבה משפחות גדולות שנשארות שישי-שבת, אבל מה לעשות -
זה המצב אצלנו. אנחנו נגמרים אחרי יום כזה.
אולי לערב סתם איזה מגש פירות משגע כמו של ציבי פלוס מגש גבינות
או משהו עם יין טוב.
אנחנו לא דתיים, ואנחנו לא מברכים בערב השני, רק בראשון. ובטח
לא נאכל שתי ארוחות בשריות ביום אחד.
לגבי אירוח - חוץ מזה שאין מצב שיהיה לי כוח לשני אירוחים באותו יום,
אז באמת, בעבר עשיתי זאת. אני חושבת שזה דבר נהדר. עשיתי זאת
הרבה גם כשהייתי גרושה, ובמקום להרגיש לבד פשוט הזמנתי אלי מעת לעת
חברים לארוחה. זה עובד יופי. אבל אנחנו גרים בשכונה חדשה - כשמונה
חודשים - ולא מכירים לא בין חברינו ולא בין שכנינו מישהו בודד או עולה
חדש וכולי. החברים כולם עם משפחותיהם וכך גם המשפחות. הם כמובן
יצעקו לשמיים אם ישמעו שאנחנו לבד, אבל נראה לי שבערב השני זה
מה שיקרה...
תודה רבה על ההתייחסות, ואקח את ההמלצה שלך לחשוב קצת על אופי
הארוחה בערב.
&nbsp
 
אולי איזה דג בתנור בתוספת סלט שמכיל קצת קטניות קלות כמו למשל

סלט מאש וירוקים של BB
סלט מאש וירוקים

•1 כוס מאש מונבטת (לא נבט לי אז בישלתי אותה עד שהתרככה אבל לא מאד)
•1 תפוח גראני סמית בינוני
•1 מלפפון
•3 גבעולי בצל ירוק
•3 צלעות סלרי (רצוי מהחלק הפנימי של החבילה)
•חצי קולרבי גדול
•חצי אבוקדו (לטעמי אפשר אבוקדו שלם)
•מיץ לימון לפי הטעם
•3 כפות שמן זית
•חצי כף סירופ מייפל אמיתי (אפשר גם מזויף)
•מלח, פלפל

הכנה:

•חותכים את התפוח והמלפפון לקוביות קטנות, את גבעולי הסלרי לסהרונים דקיקים (אם יש סלרי צעיר, מוסיפים גם את העלים), את הבצל הירוק, כולו (מהירוק ועד הלבן) לעיגולים קטנטנים.
•את הקולרבי מקלפים וחותכים לקוביות קטנות.
•חוצים את האבוקדו ומקלפים אותו. אם הוא יחסית קשה, אפשר בקולפן ירקות. חותכים אותו לקוביות, לא קטנות מאוד, כדי שלא ימעך.
•מערבבים את כל הירקות, יחד עם המאש, בקערה (לערבב בעדינות, שלא יהיה רסק אבוקדו).
•מערבבים בכוס מיץ לימון טרי, שמן זית, ומייפל. שופכים אל הסלט, מערבבים, ומוסיפים מלח ופלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם.

כמובן שאפשר לשחק עם יחסי הכוחות בין הרכיבים השונים של הסלט. פעם אחת שמתי סילאן במקום סירופ מייפל וזה צבע מאד את הסלט. לא אהבתי.
אולי אפשר לשים דבש ואולי אבקת ממתיק שזה לא בדיוק אותו הדבר אבל ...

זהו סלט שאפשר להכין מראש והוא טעים גם יום אחרי.
גם את הדגים אפשר להכין מראש ולעטוף בניילון.
לקראת הסעודה שמים בתבנית על נייר אפייה ויש לך ארוחה.

גם פירות וגבינות זה מאד נחמד. בעיקר בגלל תחושת הנשנוש הקלילה שיש בזה, אבל אל תשכחי שיש בשני המאכלים האלה לא מעט שומן וסוכר ואם הבנתי נכון, אתם משתדלים להימנע.
 

אמרלדה

Active member
תודה אורני על הרעיונות. דג בתנור אצלנו דבר שבשגרה, וגם

יהיה בצהרים סלמון, השלם ביקש כמנה ראשונה.
קטניות אני לא אוכלת. חוץ מחומוס וקינואה, שלמדתי רק לאחרונה לאכול אותה כסלט טאבולה.
אז מחפשת דברים קצת יותר מיוחדים.
אולי דפי אורז במילוי ירקות מוקפצים וטופו. זה קליל. ואחפש עוד רעיון.
בכל אופן תודה על המאמץ.
&nbsp
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מתייחסת רק עכשיו - לא כ"כ יודעת מה להציע.

מאד אהבתי את הרוח של מיכלגד, אבל נראה כאילו השנה לא יעבוד עבורכם להזמין בודדים וכ"ו.

אני הייתי מכינה מנה אחת קלה, מיוחדת ומעניינת לערב (מוסקה דגים?), פותחת בקבוק יין לבן ויושבת לאט ובנחת עם השלם בגינה, חושבת, מדברת, שותקת.

גלידה של ציבי תלך נהדר כקינוח בערב שכזה.

מתגעגעת אלייך!
 

אמרלדה

Active member
מה זה מוסקה דגים? איך מכינים?

גם אני מתגעגעת אלייך. שמתי לב שאתמול בערב והבוקר לא היו תגובות ממך וכבר שאלתי את עצמי למה,
וכבר הלב החלש שלי נחלש עוד יותר...

כן. יין לבן, גינה (בד"כ יושבים בצד השני. .את יודעת מה? גם זה סוג של שינוי). ואולי לצאת למחרת.

ומה זה מוסקה דגים?

ותודה. איכשהו, גם כשאת לא יודעת מה להציע את מציעה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מוסקת דגים זוכרת שהמליצו בקיץ, אחפש במהלך אחה"צ. לגבי העדרות

יחסית, היה עמוס אתמול: קניות עם הנסיכה+תספורת לקרת חזרה לבית הספר, ארוחת צהריים מושחתת עם הילדים (נקנקיות בלחמנייה..אל דאגה, אני אכלתי שאריות משבת), פגישה בגן החדש של הקטן, אזכרה להדר גולדין ז"ל (רחלי פרנקל שבתה את ליבי), גלידת סיום חופש (הבאנו את אייסברג הביתה) ועוד הכנות לבי"ס.

הבוקר - ענייני בריאות, מסגרות חדשות וסיום מוקדם.

עד ששגרת הלימודים תתבסס, יהיה ערב ר"ה..
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מוסקת דגים ותפוחי אדמה-טרם ניסיתי

המליצו עליה בפורום, לא זוכרת מי, והיא לקוחה מבלוג עם שם קצת מטריד, "אוכל ו..... שכל". אפשר למצוא את המתכון המקורי כאן.

הרעיון נשמע מעניין אך הייתי מחליפה את תפ"א בחצילים, כמובן.

מוסקת דגים ותפוחי אדמה

המוסקה נולדה מהצורך להכין בזריזות מנה לאורחת צמחונית האוכלת דגים ובמקפיא היו רק 5 פרוסות דג סול. מה שלא מאפשר הכנה לכל המשפחה של המתכונים הרגלים שלי .החלטתי לנסות ולהכין מעין מוסקה של תפוחי אדמה ודגים ..
המצרכים
4 תפוחי אדמה מבושלים במים כ10 דקות ופרוסים לפרוסות דקות
5-6 עגבניות מוצקות פרוסות דק
2 בצלים פרוסים על מנדולינה
6 שיני שום קצוצות
עלים משני ענפי תימין
½כפית סוכר חום
מעט מלח ופלפל שחור
פרוסות פילה דג מושרות בלימון ומלח. (לכיסוי התבנית)
תיבול
משרים ½ זעפרן ב2 כפות מים
מוספים
3 כפות מיץ תפוזים
4 כפות יין לבן חצי יבש
¼כפית צ'לי חריף גרוס
מלח פלפל שחור לפי הטעם
מערבבים היטב
הכנה.
לחמם 2 כפות שמן זית ולטגן/לאדות עד שקיפות את הבצל ,להוסיף שום והתמין סוכר מלח ופלפל ולאדות בסיר מכוסה תוך ערבוב מדי פעם עד צבע ענברי .
בתבנית לסדר
פרוסות תפוחי אדמה בצפיפות
מעל מחצית מהבצל והשום המאודה
שוטפים ומיבשים את פילה הדג ומסדרים מעל
מעל הדג שמים את מחצית הבצל המאודה
מסדרים פרוסות עגבניות
עליהן מניחים פרוסות תפוחי אדמה
מפזרים את תערובת תבלינים
מטפטפים מעט שמן זית ואופים בחום של 180מעלות כחצי שעה עד הזהבה.



שדרוגים לאור הניסיון
*להחליף את הדג לפילה סלמון/ בורי/ לוקוס
*להוסיף בשלב אידוי הבצל פלפל חריף
*לקצוץ כוסברה להוסיף על שכבת הבצל .
* להוסיף גבינה קשה כלשהי על הדג.
 

לאה סי

Active member
מוסקה דג


המתכון הוא מספר הבישול הראשון שקניתי כשהתחתנתי ולא ידעתי שום דבר. קוראים לו "ספר הבישול". נדמה לי שהוא מאת גולדמן משהו בהוצאת מעריב. הוא מרופט כולו. אני אתן את הכמויות שכתובות בו. אפשר לעשות בו שיפורים, כמובן. את פרוסות החציל אני אופה כיום. מוסיפה גם פלפל חריף קצוץ וקצת צ'ילי גרוס.
6 נתחים של בקלה
1 חציל גדול
1 בצל גדול
1 פלפל ירוק
1 גמבה
2 עגבניות
2 שיני שום
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1 ביצה
קמח
שמן
מלח
פלפל

חותכים את החציל לפרוסות דקות. בזוקים מעליהן מלח ומעמידים לחצי שעה. סוחטים, מפזרים קמח על כל צד של פרוסות החציל ומטגנים בשמן רותח. חותכים לעיגולים את הבצל, הפלפל הירוק והגמבה. קוצצים את השום ומשחימים הכל בשמן. מפזרים על הדגים מלח, פלפל, פלחי עגבניות ופטרוזיליה קצוצה. מרפדים כלי חסין אש בפרוסות החציל המטוגן. מחלקים את הירקות והדגים לשניים. חלק אחד של הירקות והדגים מניחים על השכבה הראשונה של החצילים. חוזרים ומכסים בפרוסות החציל הנותרות. עליהן מניחים את החלק השני של הירקות והדגים. מכינים בלילה מהביצה, הקמח והמלח ויוצקים אותה על השכבה העליונה. אופים בתנור שעה וחצי בחום בינוני.
 

לאה סי

Active member
עוד מאפה דגים טעים:מאפה דגים ותפו"א בפירורי לחם


מאפה דגים ותפוחי אדמה בפירורי לחם

3-4 בצלים גדולים, פרוסים דק
שמן, לטיגון
6 שיני שום, קלופות ופרוסות
6 עגבניות,קלופות ופרוסות לרוחב, (אפשר מקופסא-אבל שלמות)
1 ק"ג בקלה, פרוס לעובי 1 ס"מ
6 תפוחי אדמה, קלופים ופרוסים
מלח ופלפל
1/2 כוס פירורי לחם
4 כפות פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס יין לבן יבש
1/4 כוס שמן זית

מטגנים את הבצל בשמן כ-5 דקות עד שהם שקופים. (*טגנתי יותר זמן)משמנים תבנית אפיה בינונית עמוקה מעט ומסדרים בה חצי מהבצל המטוגן, את כל השום ושליש המעגבניות. מסדרים מעל חצי מפרוסות הדג ועליהן חצי מתפוחי האדמה. מתבלים בפלפל ובמלח. מניחים עוד שליש מהעגבניות, את שארית הדג ועליו את שארית תפוחי האדמה. שוב מתבלים במלח ובפלפל.לבסוף מניחים את שארית העגבניות והבצל.
מערבבים את פירורי הלחם עם הפטרוזיליה ומפזרים על הכול. מערבבים את היין, השמן ורבע כוס מים, יוצקים על הכל ומכסים ברדיד אלומיניום. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות (**אפיתי בחום גבוה יותר) שעה ורבע(***אפיתי עוד כמעט חצי שעה נוספת). מסירים את הניר ויוצקים רבע כוס מים. אופים ללא כיסוי כ-10 דקות (****אפיתי עוד כשעה) עד שהכל מוזהב. חותכים לקוביות ומגישים.

מקור:אורחת לשבת/אביגיל מייזליק
 

אמרלדה

Active member
לאה, תודה רבה רבה. העתקתי את כל המתכונים

האלה, כי אנחנו פריקים של דגים ונשמח לגוון.
ממש ממש כיף, ונשמע נהדר, בעיקר לארוחות סופשבוע,
בהן אנחנו רק שנינו.
ממש שמחה. תודה.
 

אמרלדה

Active member
איזה כיף לי. איזה מתכונים נהדרים לדגים

ממש לא מכירה את הרעיון הזה. תודה רבה רבה.
מקווה שההתרגשות הטובה בעניין הלימודים תישאר, והמשימות
לאט לאט יירגעו.
 

shira1960

Active member
אני עם הבת ועם מיכלגד - ארוחה או נשנוש קל, לשבת בגינה

קצת לחשוב "אחרת".
 
למעלה