אכסיומה שילשולית.נעם דייג ירושלמי!

xytkhi

New member
אכסיומה שילשולית.נעם דייג ירושלמי!

אןף אנשים! השלשולים האלה לא ממש מוצלחים לדייג! איזה באסה הדגים תולשים אותם ממש מהר מהקרס... וכך קשה לתפוס את הדגים. שלשולים הם תולעים בעלות מרקם מאד חלש.. נעם דייג ירושלמי! נ.ב. אז אולי לא שווה לטרוח ולהוציאם מאדמתם בעמל כה רב?....

joko7

New member
ובכלל,העבודה עם תולעים שמתפרקות מיד

מהקרסים וזה נכון גם לתולעי ים זה מיועד או לבוס או לאנשים שעובדים עם הטלסקופית כאשר הם מניחים אצבע תמידית על החוט,,הנחת את החכה לרגע או חלמת לשניה ואין פתיון יותר על הקרס,מה גם שכל המרמירים שבסביבה יתנפלו עליך כי המרמיר מאוד אוהב תולעים,ביחס לסרגוס המרמיר הוא דג קטן ובדרך כלל הוא נמאס עלי מהר מאוד,בקיצור תולעים הן לא הפתיון שאני קורא לו חביב ליבי.

לייזר

New member
גיקו שבוע טוב.

סלח לי אבל תולעים לא מתפרקות .והפלוס של התולעת שאתה יכול להשאיר את המקל בסתנד והדג כבר יתפס לבד. לפני שהיית בפורום כתבתי אז לכבודך אכתוב שוב בעבר דגתי אם רולר ורק מהחוף ברולר חוט 40 בניות חוט חמישים ארבע כרסים כולם מתחת לעופרת שני מקלות על הפגוש של הגי´פ חוט חמישים למטה בכאדי למנוע פלונטרים ואים כן אז קל לשחרר.וכמובן אם תולעים שאני מוציא לבד בים לא מתפרקות ולא נופלות נכון שאם יש מרמירים אז גם הם נתפסים .ובכלל הם מחסלים גם גמברי אבל אם תולעת אתה תופס אותם והאמת שהיו מרמירים לא רעים ואז היו מתחילות לאכול אחרי הצהריים הפרידות היה צריל לראות בשביל להאמין שהמקל דופק אני לא מוציא ואז הוא דופק שוב ואז מוציאים שתים שלוש וגם ארבע כל מכה.בלילה היו בעיקר קרסים .לפני שנה קניתי שוב גי´פ אבל היתה אכזבה גדולה .כי הים מלא בגי´פים ואופנועי ים וכבר אי אפשר לדוג במקומות האלה כניראה שההשפעה של האופנועים חזקה על הדגים .בזמנו היינו גי´פים בודדים והיה כיף לדוג מהחוף לכן אני היום דג רק אם הבולונז .לפעמים זורק רולר אם סרדין שאני עושה לבד .זורק כשאני בא לים מוציא כשהולך הביתה האמת שאני מתגעגע לימים ההם של חגיגות בחוף אם אוכל ושתיה כאילו היה לנו ים פרטי. כל הסיפור הזה זה שתדע שתולעת זה דבר טוב לדיג אם היא טובה כמובן ולא רקובה היום אני דג רק אם בצק מכמה סוגים ואפילו שיש לי דלי סרדינים מוכנים בבית אני לא מתאמף לעשות פילוטה הבצק מספק אותי ואני חושב שאתה צריך לבוא איתי פעם לגן האמת שמזמן הסברתי לך איפה הגן וגם הזמנתי אותך זה היה שהיית חדש בפורום .ואני מזמינך שוב שבוע טוב .אם אתה ניכנס לצ´ט היום מסור ד"ש לחברה כי אני יוצא מהבית להתראות ושבוע טוב .

zoharfi

New member
לייזר, דיברנו על שלשולים...

ולא על תולעי ים. עם תולעי ים אין לי ניסיון. עם שלשולים יש לי נסיון של כמה חודשים והם קטלניים במיים מתוקים! במים מלוחים ניסיתי פעם אחת, הם התפרקו והתכווצו במים המלוחים ולא היו שווים הרבה. שבוע טוב.

חץ הכסף

New member
נראה ש- zoko עזב את הפרום לזמן מה

וכדאי לקרוא לו חזרה לפורום דרך הדוא"ל שלו.

ohad היחיד

New member
שלשולים

היום הלכתי להוציא בשביל יום שבת. אם אתה בא לים ב5-6 בבוקר וזורק עם קרסים 10 אתה מוציא הכל וזה לא מתפרק ולא בטיח. שבוע טוב

joko7

New member
אם אתה אומר אוהד אז כנראה שאתה יותר

מנוסה ויודע יותר טוב.

ohad היחיד

New member
זה פשוט

לוקחים קרס מספר 10 ומשחילים עלייה תולעת... אולי בעייתך היא שאתה חופר תולעים דקות מדי,תיקח תולעים רק עבות ושמנות עם לא אין על מה לדבר,אי אפשר לשים תולעת דקה בקרס,שהיא תיהיה שמנה ומפוטמת מספיק שהדג ידגרה... ואני לא יודע על מה אתם מדברים איזה נופל מהקרס????????????

joko7

New member
ואני מציע שתקרא שוב את דברי ותאמר

לי היכן כתבתי שהתולעים "נופלות" מהקרסים, אני כתבתי שצריך אצבע עצבנית על החוט ואין מקום לחלום או להניח החכה בסטנד מכיוון שהדגים מפרקים את התולעת בקלות והרבה פעמים מחמיצים את הדג במשיכה וגוררים חזרה את הקרסים כשהם ריקים,,כן אוהד גוררים,,יש כאלו שעדיין נוהגים לדוג עם טלסקופית ולא עם בוס,,כשאני שם סבידה על הקרסים אין סיכוי שיחזרו אלי ריקים,,או עם הסבידה או עם הדג והסבידה,,,ובפעם הבאה תקרא טוב יותר לפני שאתה חושב שאתה צריך ללמד דייג שגדול ממך ב20 שנים איך לחפור תולעים ואיזה מהן מתאימות לקרסים שברשותו וכיצד להשחילן על הקרסים ואיזה דג מעדיף אותן יותר,,,חשוב לדעת לקרוא בין השורות אוהד חביבי.

joko7

New member
חחחחחחאוהד נהיית חוכמו´ לעת זקנה../images/Emo8.gif

חץ הכסף

New member
אוהד, אולי תשתף אותנו

איזה תולעים אתה חופר, האם אלה שילשולי גינה רגילים או תולעים אחרות? איפה אתה מוצא תולעים שמנות כל כך? באיזה עומק ובאיזה סוג אדמה נוכל למצוא את התולעים שאתה מתכוון אליהם? וכשאתה אומר "תולעים עבות" זה לא מספיק ברור לכולם: כמה עבות? 2 מילילמטר או 5 מילימטר וכדומה. תן פרטים כמו שמתבקש בפורום הדיג הנכבד ותאר את שיטות העבודה שלך עם תולעים כבר מתהליך חפירת התולעים, איחסונם עד לדיג וכל השאר. אנחנו עם ראש פתוח ומוכנים ללמוד מכל אחד!

ohad היחיד

New member
תשובות ....

אני חופר תולעי גינה ,מה קוראים אותם שילשולים ,נו אלה החומות שחורות בלי הרגליים.אני לוקח טורייה או עט וחופר באדמה בוצית רכה רכה.אפשר למצוא את התולעים בעומק של 30 ס"מ עד 60 ס"מ בערך.כוונתי תולעים עבות הוא תולעים שעוביים כ3-5 מ"מ זה תלוי אתם מבינים? כי לפעמים את חופר תולעת ארוכה ועבה יותר ולפעמים אתה חופר תולעת פחות עבה ויותר קצרה.אני שם את התולעים עם אדמה וקצת עלים יבשים (אפשר אם נסורת,מי שרוצה יש לי כל כך הרבה -רק לבקש) לשים את התולעים בקופסא קטנה כמו:קופסאת חומוס או קופסת גבינה ,רק שיהיה להם אדמה רכה או נסורת... אין לאחסן תולעים יותר מ-3-4 ימים זה רק יקלקל את טריותם ואפילו הם יכולות למות.יש לשים אותם במקום מוצל ולא בשמש!!! לשים אותם במקום מוצל .עכשיו שאני לוקח תולעים לדייג אני דג איתם עם רולר ו-2 או 3 קרסים מס"10 אני בא בבוקר ככה ב-5-6 וזורק לכיוון הבריכה,ככה אני אוהב ותופס:פרידות,דניסים,טלוויזיות,מרמירים,סרגוסים בדר"כ ולפעמים יש הפתעות.בבוס אפשר לתפוס אותו דבר רק שצריך לדוג על רגש. עכשיו נחזור לעניין ש"אי אפשר" לשים את חכה נגיד שבסטנד ואז לא ישאר אוכל,לדעתי זו טעות למה שאני דג ושם את החכה הדג מוצץ את התולעת ואז ניתפס ואני מביא אותו לחוף.אפשר לשים פעמון או כל דבר אחר ולדעתי זה הרבה יותר עדיף מגמברי מבחינת כספית ולדעתי בגמברי הסיכויים שתתפוס הם קטנים יותר כי הדג לא מוצץ את הגמברי כמו התולעת.כמובן למי שרוצה תולעים קנויות שלפי דעתי זה אותו הדבר... היה מקרה שדגתי בבוקר במציצים זרקתי ואני לא הפסקתי להוציא והיה לידי דייג שדג עם רולר וגמברי כמוני וקרסים 10 כמו שלי ולא תפס כלום. אז לשיקולכם. איך אומרים:"מה רוצה התולעת? מחפשת חכה...

חץ הכסף

New member
אוהד כל הכבוד, זו תשובה לדוגמא,

וראוי להוסיף אותה לרשימת המאמרים של הפורום ב- שיטות לציד שילשולים והטיפול בהם. אני עירוני כזה ועד עתה חשבתי שאני תופס שילשולים, מסתבר שטעיתי כי לאלה שאני תפסתי היו רגליים, הרבה רגליים, והם היו בצבע צהוב שחור ולא חום שחור, ואז הבנתי שזה לא הזן הנכון.... סתםםם. יופי אוהד בטוח שתצליח עם העבודה שלך בנושא זיהום הים התיכון. נסה לחפש חומר באתר המשרד לאיכות הסביבה : http://www.info.gov.il/min-SBIBH.asp דרך האתר יתכן ותוכל לבקש חומר בנושא ע"י שליחת דוא"ל לדובר המשרד לאיכות הסביבה. חפש גם באתר ה- Green peace (זה יהיה באנגלית)

helpmeplz

New member
אוהד, עוד שאלה...

חפרתי כבר שלשולים למחר, הן יותר ארוכות מהקרס, אני אמור לחתוך את החלק שלא נכנס לקרס?

למעלה