אכפת לכם לעשות לי טובה?

Jagged chaos

New member
אכפת לכם לעשות לי טובה?

אני מאוד אודה לכם אם תרשמו לי את הציטוטים\מסרים הכי גאוניים ומבריקים של בוב דילן. כמו ה- when you've got nothing, you've got nothing to lose

עלהמצפה

New member
מבחר ציטוטים מקרי

1)I hate myself for lovin' you, but I should get over that. 2) Don't follow leaders Watch the parkin' meters 3) But now something has changed For she ain't the same, She just acts like we never have met. 4) I give her my heart but she wanted my soul But don't think twice, it's all right 5) I must have been mad, I never knew what I had, Until I threw it all away 6) Can you cook and sew, make flowers grow, Do you understand my pain? Are you willing to risk it all Or is your love in vain? 7) Freedom just around the corner for you But with the truth so far off, what good will it do? 8) Then time will tell just who fell And who's been left behind, When you go your way and I go mine. 9) You can't find no salvation, you have no expectations Anytime, anyplace, anywhere 10) Kick your shoes off, do not fear, Bring that bottle over here. I'll be your baby tonight.

Yanchu

New member
אהלן

אין שום בעיה לרשום לך ציטוטים טובים של דילן, רק אם תפרט מה אתה מחפש, למה וכו', השרשור הזה יכול להפוך להרבה יותר מעניין. בכל מקרה הנה עשרה ראשונים שעלו לי לראש, עם הסבר קטנטן שלא ישעמם לנו: 1 - "My sense of humanity has gone down the drain" - מתוך Not Dark yet. אחד השירים הטובים יותר של דילן, לעניות דעתי כל משפט שני בו מכיל איזה ציטוט טוב. למה בחרתי דווקא בזה? אולי בגלל שזה המשפט הכי טוב שמציג את הפחד של דילן מהזקנה, את מה שהוא חושב שהוא הולך לאבד... 2. "Momma put my guns in the ground / I can't shoot them anymore" - מתוך knockin' on heaven's door. לא, זה לא אחד הטובים שלו. שום מטאפורה מרגשת, תפנית סוחטת דמעות.. ובכל זאת, כל כך פשוט, בדיוק מה שצריך. 3. "You could have done better but I don’t mind" - מתוך Dont Think Twice Its All Right. שיר אחרי הפרידה האולטמטיבי, אחרי שכבר לא אכפת לך. 4. "Make me feel ashamed to live in a land/ Where justice is a game." - מתוך Hurricane. לכל הלא-אוהבי אמריקה (כמובן שתמיד אפשר להשליך את זה גם לפה, או לכל מקום אחר בעולם...). כל אחד גם מתבייש לפעמים קצת במה שאנשים למעלה שאנחנו אף פעם לא מבינים מחליטים, לא? 5. "Like a dog on a chain/ He ain't got no name/ But it ain't him to blame/ He's only a pawn in their game" - מתוך only a pawn in their game. אבל זו לא אשמתו, הוא רק פיון במשחק שלהם... תמיד אהבתי את השימוש במילה Pawn בשיר הזה. אחד הציטוטים היותר טובים של דילן. בהיסטוריה האנושית יש כל כך הרבה דוגמאות לאנשים שהיו "רק" פיונים במשחקים שלהם, וזה נגמר בצורה מאוד לא טובה. 6. ונשאר באותו אלבום - "The slow one now/ Will later be fast/ As the present now/ Will later be past" - מתוך times they are a-changin'. לא צריך הסברים. הזמנים הם משתנים. 7. ועוד אחד מאותו השיר - "And accept it that soon / You'll be drenched to the bone.". מדכא, הא? אבל אמיתי למדיי. 8. "We live in a political world / Where courage is a thing of the past/ Houses are haunted, children are unwanted/ The next day could be your last" - מתוך Political World. יש בשיר הזה 11 בתים, כל אחד בעצמו הוא ציטוט אחר ומעניין לא פחות, ובכל זאת בחרתי בזה... כנראה כי מה שבאמת עצוב בעולם הפוליטי הזה, זה שלפעמים ילדים אינם רצויים. 9. "If God's on our side/ He'll stop the next war." מתוך With God on our side. אילו רק הוא היה לצידנו, או היה. ואמרו אמן. 10. ונסיים עם אחד קלאסי, מתוך Blowin' in the Wind: "Yes, 'n' how many deaths will it take till he knows/ That too many people have died?". כמה, באמת? ושוב, אם תבקש משהו ספציפי יותר, יהיה הרבה יותר כיף. מקווה שעזרתי.

עוד קצת ציטוטים

#I met one man who was wounded in love, I met another man who was wounded with hatred, כן כן אני יודעת, היכול להיות יותר נדוש מA hard rain's a gonna fall?, אולי blowing in the wind. אז את זה לא ציטטתי. דילן כתב על השיר הזה באלבום שכל שורה שם יכלה להיות שיר בפני עצמו ואני מסכימה איתו. פשוט אהבתי כאן את השילוב/ניגוד בין פצוע אהבה לפצוע שנאה. #From the poverty shacks, he looks from the cracks to the tracks, And the hoof beats pound in his brain. מתוך only a pawn in their game. מה שאהבתי כאן זה את המשחק עם המצלול של המילים, ועדיין הוא מעביר את הניכור של העני. שיר מדהים #"I'll let you be in my dreams if I can be in yours," I said that. מתוך Talkin' World War III Blues. זאת השורה האחרונה. האמת, היא לא שורה חזקה ומדהימה או משהו כזה, אבל היא ממש חמודה, במיוחד אחרי שהיא באה אחרי ציטוט מפוצץ של לינקולן. #Let me forget about today until tomorrow. עוד שיר מעט שחוק- mr. tambourine man. אבל עדיין אחד מהטובים שלו. שגיד דילן שזה לא על סמים ואחרים יגידו שכן, השיר עצמו אכן גדול. #I've heard newborn babies wailin' like a mournin' dove And old men with broken teeth stranded without love מתוך shelter from the storm. איך שהמילים מתנגנות מעצמן, זה אחד מהדברים שאני הכי אוהבת בשירה (poetry לא singing) של דילן. לסיום... #what a wonderful feeling Just to know that you are near, Sets my a heart a-reeling From my toes up to my ears. מתוך the man in me או בכינויו היותר ידוע- השיר מ'ביג ליבובסקי'. שיר קטן וחמוד על אהבה. כששומעים אותו ישר חושבים על ג'ף ברידג'ס מרחף מתחת רגלי בנות עם חיוך סטלנים. זהו בערך... מקווה שעזרתי. סוכות שמח לכולם

digression

New member
מה שעולה לי לראש

" All the money you made will never buy back your soul מתוך master of war The angels play on their horns all day, The whole earth in progression seems to pass by. But does anyone hear the music they play, Does anyone even try? ( מתוך three angels) אגב אני חדשה..קוראים לי עדי מה המצב?

Chocoholic

New member
הכל טוב , עדי

ברוכה הבאה

Chocoholic

New member
ציטוט בעל משמעות חצי-נסתרת

רבת משמעות (וגם אחד האהובים עלי), למעשה זה הבית החוזר של השיר 'Just Like A Woman': 'She takes just like a woman, yes, she does She makes love just like a woman, yes, she does And she aches just like a woman But she breaks just like a little girl.'

למעלה