../images/Emo110.gif Sean Lennon - Friendly Fire
אלבום השבוע שלי-- Sean Lennon - Friendly Fire הבן של מביא אלבום רגוע ושקט- סגנון שאני מאוד אוהב. דווקא לא עשה הייפ כמעט בכלל וחבל- יש הרבה רצועות יפות פה. הנה מה שכתבתי עליו בפינת "הבמה"
בקומונת DTM: שון לנון כבר איתנו מתחילת שנות ה-90. הקטע הוא שלא כ"כ שמענו עליו ובטח לא בשנים האחרונות אחרי שפרש ממוזיקה. פרש אבל חזר ב-2005 והוא כאן איתנו עם אלבום חדש ומצויין--
" Friendly Fire" שמו. לנון, כיום בן 36, מצטלצל כמובן בזכות שם המשפחה שלו שמסגיר את קירבתו לג'ון לנון אביו המיתולוגי. מסתבר שדברים טובים כן עוברים בגנים- לנון נשמע כמו האלבום ההוא שג'ון לא הקליט. השיר 'Dead Meat' מתנגן לנו באוזניים כבר זמן מה והצליח לתפוס הרבה אנשים, גם כאלה שהם לא פריקים של הסגנון הפולקי/רוק רך/פופי של לנון. Dead Meat הוא בהחלט שיר טוב. הקטע הטוב הוא ששאר האלבום של לנון ממש לא נופל מאותה רצועה, ולעיתים אף מתעלה עליה. הוא לא לוקח את המוזיקה למחוזות חדשים, אלא נשאר בביצה שהוא אוהב (כך עושה רושם)- ועושה משם את המוזיקה שלו בצורה הטובה ביותר. כך למשל, אנחנו מגלים ברצועה 3- 'Parachute' את שון לנון בשיא הנשמה שלו עם שיר יפיפה במיוחד. שיר 4 - הוא שיר הנושא של האלבום 'Friendly Fire'- נותן הרגשה של חמימות חולפת. ב-'Tomorrow' (שיר 6) הוא אומר לנו שהוא רומנטיקן נוסך שנות ה-70 עם שיר לבחורה שבליבו. שיר יפה. השפעת אביו על המוזיקה שלו ניכרת במיוחד בשיר 'Headlights'. 'Would I Be The One' נשמע כמו משהו שחברי "Air" היו מתגאים בו. נועל את האלבום הקצר (11 שירים) השיר- 'Falling Out Of Love' - שמתאים בול לסיום של אלבום. אלבום אישי, יפיפה, אלבום של אווירה לשעות הערב בסלון או על שפת הים. לנון מצליח להעביר מוזיקה יפה באלבום הזה, וזה מה שחשוב. אני מאוד אהבתי, ואולי זה דווקא הלילה שמתחבר טוב עם הצלילים האלה....אולי כי זה פשוט אני...
Sean Lennon האלבום: "Friendly Fire" סגנון: פולק/רוק רך, פופ # (2006)