אלבום חדש

אלבום חדש

לדייב גילמור: On An Island. לא מצאתי חשדה בנושא, אז הנה העיקר: ב-6 במרץ 2006, יום הולדתו של גילמור (בן 60!) יצא אלבום הסולו הראשון שלו מאז About Face, שיצא ב-1984. האלבום ישוחרר ע"י EMI והוקלט באולפני אבי רואד בלונדון. בין המוסיקאים שתרמו את כשרונם לאלבום: דיוויד קרוסבי, גרהם נאש, ריק רייט, רוברט וייאט, ג'ולס הולנד וגיא פראט. גילמור יצא למסע הופעות באירופה ואמריקה בחודשים מרץ אפריל ומאי 2006. מי מתכוון לבוא איתי הפעם?

אכן חשד חשוב

גילמור המסכן בוודאי נמצא בלחץ עצום כרגע: לא רק הלחץ הרגיל של הוצאת אלבום חדש ויציאה להופעות - דבר שהוא לא עשה כבר 20 שנה, יש לזכור - אלא גם הלחץ של הציפיות של האוהדים והתקשורת, לאיחוד של הפלויד, עם אלבום והופעות. לא דלפו עדיין שירים מהאלבום, ואין לי מושג אפילו באיזה קו מוסיקלי הוא ינקוט (אם כי אפשר לשער). אני מוכנה לפרגן לגילמור הרבה, למרות שהביקורות ישוו, באופן בלתי-נמנע, את האלבום לאלבומי הפלויד.

לכבוד המאורע

הוצאתי את שני הסולואים של דיוויד מהאפסון העמוק במגירה (עדיין, לא עמוק כמו רדיו KAOS) להאזנה חוזרת. למרות כמה פנינים פה ושם (Murder, There's No Way Out Of Here) ברור שהם לא משתווים לאחד הפלוידיאנים. עדיין, אם הקו יהיה רגוע ודומה ולהופעה במלטדאון, אני אהיה מבסוט (יחסית כמובן. לא שיאו-יצא-אלבום-חדש-של-הפלויד-והם-פוצחים-במסע-הופעות-עולמי מבסוט). אגב, שמתם לב כמה שDavid Gilmour דומה ל-Wet Dream (שיצא חצי שנה אחריו)? שני האלבומים היותר טובים של כל אחד מהם, לדעתי.

thezanani

New member
לאיזה כיוון גילמור פנה מחוץ לפ"פ?

ממה שמעתי,2 שירים בערך,זה היה דווקא הזכיר יותר ויותר את MLOR. ובכלל,גילמור כשפעל לבד בנסיונות של אומאוגומה וAHM הוציא יצירות מופת שנשארו חקוקים בצליל הפלוידי העשיר והמגוון,שכולנו מבלבלים עליו את המח(ובצדק). אז איך המוזיקה שהוא יצר ע"פ חזונו האישי נשמעת יותר כמו The Dogs of War ופחות כמו the narrow way? וזה קשה לי.דמעה.

wommer

New member
ציף....

בחשדות שהיו לפני המוןןןןןן זמן, אמרת שגילמור אכן שוקד על אלבום סולו. אבל אמרת שהוא מקליט באיזה מדינה אחרת, ולא באנגליה. והיה אז את החשדות באמת שמייסון ורייט הצטרפו אליו ואז אולי יקראו לזה אלבום של פ"פ...אבל לא היה לגבי זה גם ביטול כל שהו?(ששניהם לא השתתפו בהקלטות..)

אממ.... לא זכור לי שכתבתי שהאלבום

מוקלט מחוץ לאנגליה. יתכן שכתבתי שהוא מוקלט ב"אסטוריה", שזה האולפן הפרטי של גילמור, הנמצא בספינה העוגנת על נהר התמזה, קצת מחוץ ללונדון. כמו כן, באלבום משתתפים נגנים זרים, כולל שני מוסיקאים פולנים, אשר סיפרו לעיתונות במולדתם על השתתפותם באלבום, לפני חודשים רבים. היו שמועות שרייט ינגן באלבום, בעצם זה היו שמועות די מבוססות, כך שההודעה הרשמית שיצאה עכשיו אינה מפתיעה. לא היו שמועות לגבי מייסון - נהפוך הוא: מייסון אמר בראיונות לפני כחצי שנה שהוא אינו משתתף באלבום. בתחילת הדרך היתה תקווה שאולי זה יהפוך להיות אלבום של הפלויד, כי לא היה ברור על מה גילמור בדיוק עובד, אבל התקוות לא התממשו, כידוע לנו.

Runner30

New member
היו שמועות

שגילמור מקליט אלבום בפולין עם מוסיקאים מקומיים. זה עוד בתקופה שכולם הכחישו נמרצות כל שאלה על איחוד אפשרי ל LIVE 8

רק שאותם מוסיקאים פולנים

סיפרו איך הם נסעו לאנגליה להקליט עם גילמור שם, כך שלא דובר על הקלטות בפולין.

אם אני לא טועה

גילמור כבר שחרר שיר אחד בDVD של ההופעה במלטדאון וגם- יכול להיות שלא מצאתם פנינים בקודמים שלו, כי נדמה לי שעל אחד מהם הוא העיד בעצמו שעשה עם כמה חברים בתור "סתם להיכנס לאולפן ולהקליט משהו כיפי" או בסגנון . . .

למעלה