אלבום מעוצב

dvorah

New member
אלבום מעוצב

ביום שישי האחרון הוזמנו לצלם שלנו לקבל את האלבום המעוצב של החתונה שלנו וכשהגענו - חשכו עינינו. אנחנו נתנו הנחיות לעצב אלבום סולידי בלי ציורים, בלי הדבקות ובלי גזירות ומה שקיבלנו כלל את כל מה שלא רצינו. מסתבר שמאז שחתמנו על החוזה עם הצלם התחלפה אצלו המעצבת ובמקום סתם בחורה עם טעם טוב שסידרה את התמונות בצורה יפה באלבום, יש עכשיו מישהי אומנותית יותר שגם מציירת ומוסיפה כל מיני תוספות משלה לאלבום. כל זה טוב ויפה אבל ממש לא מה שרצינו. ברגע שאמרנו לצלם שזה בניגוד למה שסיכמנו הוא נכנס למגננה ואמר שהוא לא עושה אלבום חדש. בסופו של דבר הוא הסכים לקחת את האלבום חזרה ולנסות לעדן אותו קצת. עוד לא ראיתי את התוצאה לאחר העידון אבל אני חוששת שהאלבום הזה כבר לא יצליח להיות בדיוק מה שרציתי. הבעיה היא שלא נראה לי שיש לי הרבה מה לעשות בנדון. מה דעתכם?

הילית*

New member
האם העצוב ממש גרוע לטעמך,

האם הוא קיטשי מדי. אני מבינה את הרצון שלך למשהו עדין. אני ראעתי עיצובים של אלבומים כ"כ קיטשיים ועם יותר מדי קישקושים שאני ממש מבינה על מה את מדברת. מצד שני יש עיצובים עדינים ולא רק הדבקת תמונות באלבום שיכול להיות ממש יפה (זה מה שעשו אצלנו ומאוד אהבנו..). תנסי לחשוב אם זה משהו שממש מפריע לך, אם כן- תתעקשו ואל תותרו ואם לא- אז תנסו לקבל את זה...

אני חושב שכדאי לכם

בכל זאת לנסות להתעקש ולקבל את מה שסוכם ומה שאתם רוצים. אני יודע שאני מייעץ לכם מתוך נקודת רעות הפוכה לזו של הזוג(בעל מקצוע) אבל אני מאמין בדרך של השקפת חיים שצריך לעמוד בהתחיבויות שניתנו משני הצדדים במקרה כזה. אני לא ראיתי את האלבום שעל פיו סגרתם עם הצלם ושלפי הדוגמא הזו רציתם את האלבום שלכם וגם לא ראיתי את מה שהכינו לכם אבל אני חושב שאם אתם מרגישים שאין התאמה מספקת בין מה שסוכם בהתחלה למוצר לדעתי אתם יכולים ורשאים להתעקש על כך, אין דבר שאינו ניתן לשינוי בדברים הללו. אני לא יודע עד כמה יהיה אפשר לעדן את האלבום הנ"ל ובמקרה כזה אלטרנטיבה של אלבום חדש באה בחשבון, אבל לחלוטין אני חושב שאתם צריכים לעמוד על שלכם זה הרי דבר ששילמתם עבורו והוא אמור להישאר לכם לאורך כל שנותיכם המשותפות לפחות.... אני מקווה שתצליחו להגיע לאלטרנטיבה הרצוייה לכולם. בהצלחה אייל...

dvorah

New member
הבעיה היא להגדיר מה סוכם

שלא כמו בדברים אחרים - עיצוב הוא דבר סובייקטיבי. לדעתו של הצלם שלנו האלבום הזה הוא סולידי ומאופק, לדעתנו לא. נכון שיש אלבומים הרבה יותר גרועים אבל לי אכפת רק מהאלבום שלי. הטעות שלנו (בדיעבד) היתה שאת ההגדרות לעיצוב האלבום לא רשמנו בחוזה אלא כשהוזמנו לקחת את התמונות נתנו הנחיות לפי אלבומים שהראו לנו. אולי היינו צריכים להתעקש להפגש ישירות עם המעצבת ולא דרך הצלם שהעביר לה את מה שביקשנו וכנראה שלא העביר ממה טוב. אז הדבקות שמלכתחילה לא רצינו ביקשנו להוריד והוא אמור לעשות זאת אבל ציורים לא ניתן למחוק. וגם אם אני יכולה לסבול חלק מהם כרגע אני לא בטוחה שארצה לראות אותם באלבום שלי בעוד כמה שנים. אבל כאמור בגלל שקשה "להוכיח" שזה לא מה שסיכמנו לא נראה לי שתהיה לנו הרבה ברירה אלא לקחת את האלבום המעודן בסופו של דבר ואחרי שאראה עד כמה זה הורא אני אחליט אם להשאיר אותו או לעשות אחד אחר שיהיה לטעמי ושארגיש נוח להראות אותו לאנשים.

שירי71

New member
עצתי לכם:

בקשו ממנו שלא יחייב את כם על האלבום. אל תקחו את האלבום. תבקשו שיפתח את אותן תמונות שבחרתן לאלבום, מחדש וללא גזירות. קנו אלבום לבד. יש אלבומים מקסימים בחוץ. הדביקו ועצבו כרצונכם, וזה לא אמור להיות מסובך בעיקר אם אתם לא בעניין של הדבקות גזירות בדים וקישקושים. מה אתם אומרים?

dvorah

New member
אולי באמת נעשה את זה

אני לא בטוחה לגבי ה"לא לחייב אותנו", מהתגובה שלו לזה שאמרנו שהאלבום לא לטעמנו לא נראה לי שהוא ממש ילך לקראתנו בקטע הזה. אבל אחרי שאראה את האלבום המעודן אם זה עדיין לא יהיה לטעמי ולא אראה שניתן לשפר זאת בעצמי, אני בהחלט שוקלת לעצב אלבום חדש לבד. בסך הכל זה מה שנשאר לי מהארוע וזה מה שאני אמורה להראות לכולם ואם אני עצמי לא אוהבת את זה, אני לא ארגיש נוח ולא ארצה להראות את האלבום. אז שווה לי להתאמץ קצת ולא להשאר עם טעם רע נכון?? מה שכן אני מקווה שאם יש כאן עוד אנשים שמתלבטים לגבי עיצוב אלבום - שיקחו את האפשרות הזאת בחישוב - אולי זה לא יעוצב לטעמכם, אולי לא יבחרו לשים באלבום את התמונות שלדעתכם ראויות להיות שם ולהיפך ואולי זה לא שווה את הכסף הנוסף שהצלמים גובים עבור התענוג. אני בדיעבד הייתי מוותרת על האלבום המעוצב או לחילופין עושה אותו אצל מעצבת עצמאית בלתי תלויה בצלם שאני יושבת איתה ומעורבת בכל תהליך הבחירה והעיצוב.

למעלה