אלביס קוסטלו ביטל את הופעתיו בישראל

ערן1987

New member
אלביס קוסטלו ביטל את הופעתיו בישראל

בגלל סיבות פוליטיות, ועורר רעש לא קטן. בהנחה ואותו המצב היה קורה לרדיוהד, או לכל אמן אחר שאתם ממש ממש אוהבים, מה הייתה הדעה שלכם בעניין? הייתם תומכים באמן, אבל כועסים? כועסים ולא תומכים? עוברים על זה בשקט ומסכימים? אישית, אני לא מכיר כמעט חומרים של אלביס קוסטלו אבל ממה שיצא לי לשמוע הוא אחלה ביותר (במיוחד I Want You האדיר). אבל לבטל הופעה כזו זה סוג של צביעות. כמו שכתבו לו מחברת ההפקה של ההופעה שלו בארץ, זה צביעות - הרי אתה מתנגד לפעילות שגם ארה"ב ובריטניה, למשל, עושות בעצמן ברחבי העולם, אז למה אתה ממשיך להופיע שם? ומה יעזור לך שלא תופיע כאן? פתאום אנשים כן יתמכו בך? אתה באמת חושב שאם תופיע או לא תופיע כאן זה ישפיע אפילו בצורה הכי קטנה על המצב הפוליטי כאן? הרי אף אחד לא מאמין שאם אמן כלשהו, או כל אדם בעל שם עולמי אחר (*שיעול שיעול* ריצ'רד גיר *שיעול שיעול*), יגיע לכאן המצב ישתנה אפילו במעט. אם הוא היה מגיע לכאן הוא היה יכול להגיד משהו בהופעה שלו ואז אולי זה היה עוזר, אבל עצם העובדה שהוא ביטל את ההופעה זה רק מזיק למטרה שלו

לדעתי זה דפוק אחושרמוטה לבטל הופעה בגלל

הדעות הפוליטיות כי עם כל הכבוד לאדון לפני שהוא פוליטיקאי בשקל- לפי מה שזכור לי- הוא זמר, יוצר מוזיקלי, נגן, והוא צריך לשים דגש על המוסיקה שלו, ולא לשחק אותה ג'ורג בוש פור פיס. אמנים שעושים דברים כאלה מכעיסים אותי ברמות. הוא יכול להשתתף בכנסים ויכול להביע דעות אבל המוסיקה אצלו אמורה להיות במקום הראשון ואם זה לא כך אז הוא אמן זבל. וכן- אני עצבנית! לא בגלל הבנאדם, פשוט כי הקטע הדפוק הזה קורה לא מעט.

ערן1987

New member
אבל הרי אמנים יכולים להכניס תכנים פוליטיים

למוסיקה שלהם, ורבים עשו ועדיין עושים את זה. זה מה שיכול לייחד אותם מכל פלוץ שכותב "איי לאב יו בייבי, בייבי!", שהם מכניסים משהו מעצמם, גם אם לא תמיד מסכימים איתם

שים לב-

הם משלבים במוסיקה תכנים פוליטיים- משמע הם משתמשים בפוליטיקה לצורך הפיכת המוסיקה ליותר מרגשת, שיוצרת יותר הזדהות, אבל בעדיפות ראשונה פה המוסיקה ואז התכנים הפוליטיים ולא להפך. מקווה שהצלחת להבין (כושר הביטוי שלי שואף לאפס אחרי יותר מדי תנ"ך למגן חח)

ערן1987

New member
הבנתי, חחח.. ואני מסכים איתך בתכל'ס

אבל כנראה שבמקרה של אלביס קוסטלו זה קודם כל הפוליטיקה ואח"כ המוסיקה

בוזו

New member
לדעתי זה עירוב מיותר של מוזיקה עם פוליטיקה

הוא לא מגיע כי "having your name added to a concert schedule may be interpreted as a political act", כלומר הוא לא רוצה להגיע כדי שזה לא יתפרש כצעד פוליטי. אבל עצם הביטול שלו הוא-הוא אקט פוליטי (זול כשלעצמו). אני חושב שזה מגעיל. אם הוא לא רוצה להביע משהו פוליטי אז שמראש לא יכניס את ישראל ללו"ז שלו (אפשר להתעלם מהסיבה, מה שנקרא פוליטיקלי-קורקט), אבל הבנאדם הודיע שהוא מגיע, כרטיסים יצאו למכירה, ואז הוא מחליט לבטל. הכי מגעילים בכל הסיפור זה השמאלנים הקיצוניים ששולכים עשרות מכתבי לאמנים שמודיעים שיגיעו להופיע בארץ. אנשים שרק רוצים ברע.

ערן1987

New member
ראיתי לפני כשבוע-שבועיים כתבה בעכבר העיר

שאיזו אגודה או משהו שקרי כזה שלחו מכתב לאלטון ג'ון שלא יגיע ואפילו חיברו כמה שירים שלו, שינו את המילים ושמו ברקע תמונות שמתאימים למטרה שלהם ובעצם אמרו למה לא כדאי לו להגיע לכאן.. הם פשוט פתטיים

MooTzk

New member
יצא אפס

אריאנה מלמד אמרה ב-ynet פחות או יותר את מה שאני חושב בנושא. זה לא עניין של ערכים, זה בסה"כ הרצון שלו להראות "בסדר" מול גורמים מסוימים בעולם.

מכעיס ומגעיל, ואני לא נוטה ימינה יותר מדי -

אבל ההרגל הזה של מוזיקאים - ואלביס קוסטלו ביניהם - לשפוט עם או מדינה מרחוק הוא שפל בעיניי, והוא תמיד, אבל תמיד מתפורר מוסרית בשלב כלשהו (הדוגמא שלך עם ארה"ב ובריטניה למשל). אני באמת ובתמים רוצה להאמין שרדיוהד לעולם לא יעשו צעד דומה, אבל אם זה כן יקרה - ההערכה שלי אליהם תפחת מעט, למרות שעדיין אוהב את המוזיקה שלהם... אמר יפה פול סיימון, "זו טעות עצומה לחשוב שאם אתה אוהב יצירה של מישהו אתה יכול לאהוב גם את היוצר." כדאי לשמוע אגב גם את I Want You בביצוע פיונה אפל - ביצוע מעניין.

ערן1987

New member
פיונה עושה את IWY>אלביס עושה את IWY

ואמר יפה פול סיימון, מסכים איתו מאוד

תכל'ס הנוחות שיש להם בלשפוט אותנו מרחוק-

שאולי יבואו לחיות פה וואז נראה אותם שמאלנים. מתערבת איתכם שרובם אם היו חיים בארץ היו ימנים ולא היו מבזבזים זמן על שמאלנות מתיפייפת. וזה מסביר גם יפה את הצביעות שלהם שהם לא יטרח לבקר פה אפילו אם ישלמו לא, והעיקר בריאיונות הם יגידו כמה ישראל יפה וכמה עדין לא יצא להם להיות פה ושיום אחד הם יבואו..יום אחד

Adidason326655

New member
הגיוני ולגיטימי.

הגיוני ולגיטימי שלאומן מסויים יהיו דעות פוליטיות ושיהיה שיקול פוליטי מאחורי המקומות שבהם הוא מופיע. קוסטלו הוא לא היחיד והוא מצטרף לקבוצה ענקית שמחרימה מוצרים תוצרת ישראל וכו' כדי לבטא עמדה פוליטית וכדי להטיל על ישראל כל מיני סנקציות כדי להפסיק את הכיבוש וכל היוצא מזה. זה בדיוק אותו הדבר שנופשים ישראלים יבטלו חופשה בטורקיה בגלל התבטאות של הנשיא שלהם. למה לערב בטן גב ודעה פוליטית? לבטל הופעה זה דפוק, אני מסכים. אחרי שאנשים הזמינו כרטיסים ובנו על ההופעה לבטל זה לא הגיוני. מה שזה גם מצביע על לחץ של גורמים אחרים. אבל לא לבוא להופיע פה מההתחלה, אני בהחלט מבין למה. אהבתי את היוזמה של ווטרס להופיע בנווה שלום לדוגמא, עזבו שהיתה אווירה מטורפת של פסטיבל בסוף הסיקסטיז אבל זה בא בקו אחד עם הדעות של ווטרס ועם החומרים שלו ושל הפינק פלויד. זה הכל, מקווה שיהיה שלום שנה הבאה ויביאו לפה את רדיוהד עם חימום של גלעד שליט והלהקה.

The Walrus

New member
אני אענה לשרשור בקרוב

פשוט דנתי בנושא הזה באיזה 5 מקומות שונים עם המון אנשים ואני צריך קצת לנוח מזה...

למעלה