אלגוריתם מטריצה

עריסטו

Active member
אלגוריתם מטריצה

נתונה מטריצה של מספרים ממשיים. מותר לבצע את הפעולה הבאה: בוחרים שורה או טור של המטריצה ומספר ממשי שונה מאפס, ומכפילים את כל איברי השורה או הטור במספר זה. האם לכל מטריצה התחלתית ניתן להגיע למצב בו סכום המספרים בכל שורה ובכל טור לא יהיה שלילי? איך ניתן למצוא את סדר הפעולות שיביא למצב זה?

ש ב ו ז

New member
אולי כך...

אם בשורה שסכום איבריה שלילי ישנו איבר חיובי אחד לפחות ניתן לבחור את הטור המכיל אותו ולהכפיל אותו במספר גדול דיו על מנת להפוך את סימן השורה לחיובי. אם לא ניתן להכפיל את השורה ב1-. כך גם עם הטורים. נדמה לי כי כל מטריצה ברת הפיכה בשיטה זאת.

עריסטו

Active member
אבל כאשר אתה מכפיל את הטור

במספר גדול, אתה מכפיל גם את המספרים השליליים שבטור זה, וזה יכול לקלקל שורות שכבר סידרת... וכאשר תסדר אותן - תקלקל שורות אחרות...

ron369

New member
הממ...בוא נבדוק משהו.

1 -1 -1 1​
ברור שהקפל קומוטטיבי, ולכן אחרי כמות כלשהי של הכפלות נקבל:
c d a-> ac -ad b-> -bc bd​
נניח ש a,b או c,d חיוביים. אחרת, נסובב את המטריצה, ונחזור למצב הישן (כמעט, אבל מספיק קרוב).
1) ac > ad => c>d 2) ac > bc => a>b 3) bd > bc => d>c 4) bd > ad => b>a (for 1: ac+ (-ad)>0 => ac>ad)​
סתירה, לא?

ron369

New member
סתירה מס' 2 (רק אחרי מס' 1!)

נסתור את הסתירה לכאורה. תהי מטריצה. נבחר עמודה ושורה כלשהן. r,c (וקטורים). נדאג שנקודת המפגש ביניהם תהיה חיובית. וכעת, לכל אחד מהאיברים ב-r,c, בפרט לנקודת המפגש שלהם, בבירור יש שורה או עמודה, אשר משותפות רק לו (זה טריוויאלי בטירוף). נדאג שכל אחת מהנקודות האלו תהיה חיובית. כלומר, קיבלנו שורה חיובית ועמודה חיובית. כעת, נכפיל את השורה והעמודה בפלוס אינסוף, וסיימנו. סיבוכיות: O(N^2) במימוש מתאים (או, אם תרצה, O(MN) עבור מטריצה מסדר NXM), אם אני לא טועה.

ron369

New member
אה, ולשניכם - אכזבתם אותי

מה אתם לא פותרים כזו בעיה קלה?

עריסטו

Active member
פתרון אחר + שאלה

קודם כל השאלה: לא הבנתי את הפתרון שלך...
אפשר לקבל דוגמה? חוץ מזה פתרתי את השאלה המקורית בדרך אחרת: האלגוריתם שלי - בכל צעד בוחרים שורה כלשהי או עמודה כלשהי שסכום המספרים בהן שלילי, ומכפילים את איברי השורה/העמודה ב - 1-. האלגוריתם חייב לעצור כי סכום המספרים במטריצה גדל בכל צעד כזה, ומספר האפשרויות לאיברי המטריצה סופי.

עריסטו

Active member
הסבר מה לא הבנתי

אני מפרט מה לא הבנתי: הבנתי איך ניתן ליצור שורה ועמודה בהן כל המספרים לא שליליים. מה עושים אחר כך?

עריסטו

Active member
אולי הבנתי

התכוונת שמכפילים כל אחד מהן במספר x גדול דיו כך שסכום המספרים בכל שורה ובכל טור יהיה לא שלילי. אבל איך אתה יודע שקיים x גדול מספיק? הרי השורה והעמודה שיצרת יכולות להכיל גם אפסים.

ron369

New member
אז מה?

לא הבנתי את הקשר (אבל כן, האלגוריתם שלי הופרך באלגנטיות).

ש ב ו ז

New member
אני ממש לא בטוח שהאלגוריתם שלך הופר

ך לאחר שיוצרים שורה ועמודה חיוביים אם יש בהם אפסים בודקים אם הטור (אם האפס הוא בשורה) או שורה (אם האפס הוא בטור) שליליים אם כן מכפילים ב1- ואז מכפילים את הטור והשורה.

ron369

New member
מה? אני לא בטוח שהבנתי,

אבל זה יכול ליצור בעיות. למשל, אם יש אפסים גם בשורות, וגם בעמודות... למשל, מה אם הטור והשורה כולם אפסים?

עריסטו

Active member
לא הבנתי

נניח שהשורה היא שורה 1 והטור הוא טור 1, ובשורה 1 טור 2 יש 0, וגם בטור 1 שורה 2 יש 0. אתה אומר שאם סכום המספרים בטור 2 שלילי נכפיל את טור 2 ב - 1-. נניח שעשינו כך. אבל עכשיו יכול להיות שסכום המספרים בשורה 2 הוא שלילי. מה נעשה? נכפיל את שורה 2 ב - 1-? זה יכול לגרום לסכום שלילי בטור חדש שבראשו יש אפס, וכן הלאה...

ש ב ו ז

New member
לא עכשיו נכפיל את הטור והשורה

האלגוריתם שרון הציע עובד על ידי כך שהוא יוצר מעין צורת פלוס של טור ושורה המורכבים שניהם ממספרים חיוביים אם מכפילים את הפלוס הזה במספר גדול דיו סכום כל השורות והטורים יהיה חיובי. ישנה בעיה, אם אחד מהמספרים בפלוס הוא אפס אז ערך הטור (אם המספר בשורה של הפלוס) או ערך השורה (אם המספר בטור של הפלוס) לא השתנה ואולי נשאר שלילי. על מנת להמנע מהבעיה קודם נשנה את סימן הטור או השורה הבעייתיים ואז נכפיל את הפלוס.

עריסטו

Active member
לא עונה לי... (אם הבנתי נכון)

שינינו את סימן הטור. יפה. זה יכול לגרום לאחת השורות להיות שלילית. וזאת עלולה להיות שורה, שבהצטלבות שלה עם הטור השייך לפלוס יש אפס! אז מה הרווחנו? לפני ששינינו את סימן הטור היה לנו טור שלילי, שבהצטלבות שלו עם הפלוס יש אפס. עכשיו יש לנו שורה שלילית, שבהצטלבות שלה עם הפלוס יש אפס.

למעלה