אלגוריתם שבלול

baranchik

New member
אלגוריתם שבלול

אני צריך ליצור צורה של שבלול, לפי מספר מסויים שאני קולט, למשל : קלט = 5 פלט = 10 11 12 1 9 16 13 2 8 15 14 3 7 6 5 4 עכשיו מצאתי אלגוריתם קצת ארוך, יש למישהו פתרון יותר אלגנטי? ניסיתי למצוא קשרים וזה לא כל כך הצליח...

baranchik

New member
אין לי בעיה עם הפתרון

התעניינתי אם יש למשישהו פתרון מתמטי לזה, שיהיה יותר אלגנטי. הנה איך שאני עשיתי:
int stop,i,j,count=1,mat[n][n]; stop = n/2; if (n%2!=0) stop++; for (i=0;i<stop;i++) { for (j=i;j<=n-1-i;j++) { mat[j]=count; count++; } for (j=i+1;j<=n-1-i;j++) { mat[n-1-i][j]=count; count++; } for (j=n-i-2;j>=i;j--) { mat[j][n-1-i]=count; count++; } for (j=n-i-2;j>i;j--) { mat[j]=count; count++; } } for (i=0;i<n;i++) { for (j=0;j<n;j++) printf("%3d", mat[j]); printf("\n"); }

ron369

New member
ובכן,

אתה בטח יכול לעשות את זה מתימטית. למשל, נסה לחשוב על האלכסון. אם נתונים לנו האיברים בתוכו, בבירור, ובקלות, אפשר "להשלים" את שאר המטריצה (וכל איבר אחר בה). נכון? אז צמצמנו קצת את הבעיה. בנוסף, מטעמי סימטריות, נניח שעלינו למצוא רק את חציו. עוד צמצום קל. ועכשיו, נשים לב למשהוא פשוט ונחמד. אם נניח שנתון לנו איבר ברבע העליון ימני, (i,j), אזי כל האיברים בריבוע (תת-מטריצה) X, המתקבלים כך: i עד n-i, וj-1 עד n-j (אם לא התבלבלתי), עדיין "ריקים". משמע, מכיוון שבכל הריבוע כולו יש n^2 איברים, ובתת-מטריצה יש row X * col X איברים, נוכל לחשב (בזמן קבוע, פחות או יותר) את ערכו של האיבר ה"פינתי" ב-X. מכך, בקלות, אפשר לחשב את השאר. זה ברור? נראה לי שלא העברתי את זה בצורה כ"כ ברורה. הטריק הבסיסי הוא להגיע למצב עם "ריבוע פנימי ריק", לחשב את מספר האיברים שבו, מכך את מספר האיברים שמחוצה לו, ומכך את הערך של נקודת הפינה בו - הנקודה הבאה בתוך הריבוע שבה יושם ערך (הפינה הספציפית תלויה בריבוע הספציפי). ניתן לשנות מעט את השיטה שהראיתי, ולהופכה ליותר נוחה.

למעלה