אלגוריתם

karoitay

New member
אלגוריתם

שלום... אני צריך למצוא אלגוריתם אשר בהינתן מערך ממויין של ממשיים שונים ימצא האם קיימים 4 איברים שונים במערך שסכומם הוא z. סדר הגודל של זמן הריצה צריך להיות (O(n^2logn. אשמח לקבל כיוון תודה

ron369

New member
אתה יודע איך פותרים את הבעיה ל-2?

זה תרגיל יחסית קשה. תחשוב איך אפשר לפתור את זה עבור 2 איברים שונים במערך שסכומם הוא-z. אז, תשתמש באותה דרך בדיוק, עם שינויים קלים ב-4. בהצלחה.

karoitay

New member
עבור 2 זה די פשוט

בסיבוכיות (O(n אפשר בקלות למצוא עבור 2 חשבתי להתחיל בשביל ה-4 עם שניים בכל צד השאלה היא איך לקדם אותם בדיוק....

ron369

New member
אוקיי. יש לך עבור 2.

עכשיו אתה צריך להגיע לאותו מצב כמו מקודם. אבל, יש לך n^2lgn! אז מה אפשר לעשות?

karoitay

New member
חשבתי על משהו בסגנון של

לעטוף הכל בפור שרץ מהתחלה לסוף ועבור על איבר לשים אינדקס בכל קצה ואז עם האיבר הרביעי לחלק את המערך ל2 כל פעם השאלה היא אין לקדם את שתי הקצוות.... לפי איזה השוואה של האיבר הרביעי... אני מקווה שאני מובן

ron369

New member
תחשוב פשוט, לא יעיל, ומגעיל

גם אני חשבתי על התרגיל הזה (בדיוק) די הרבה זמן. לצערי, הפתרון שעליו עליתי בסופו של דבר הוא גועלי ממש, שנראה כאילו יעבוד בסיבוכיות נוראית, אבל יעבוד. בסופו של דבר הדרך נשארה גועלית, אבל נראה שהסיבוכיות היא כנדרש. כך שהדרך ה"חדשה", של ה-4, היא פשוט הישנה, של ה-2, במסווה של רדוקציה קטנה (וגועלית). תחשוב פשוט פשוט פשוט.

ron369

New member
תחשוב אז טיפה יותר טוב ../images/Emo13.gif

איך אתה מגיע ל-O(N^3)?

karoitay

New member
ע"י

ע"י 2 לולאות מקוננות שבתוכם אני עושה חיפוש לשני איברים

karoitay

New member
ככה

find4(A,z) { for j=1 to n-2 for i=2 to n-1 if find2(A,i+1,n,z-A-A[j]) return true //after all for loops ended return false } find2(A,p,r,z) { if p<r { if A[p]+A[r]=z return true if A[p]+A[r]>z return find2(A,p,r-1,z) if A[p]+A[r]<z return find2(A,p+1,r,z) } return false }

ron369

New member
נסה שימוש קצת יותר מהיר...

תחשוב על מכפלה קרטזית.

karoitay

New member
ככה?

לעשות מערך שמכיל את כל הסכומים האפשריים ואז לעבור עליו?? אין משהו יותר פשוט? הרי אז אני צריך לשמור גם את האינדקסים של המקור (כדי לדעת מאיפה נוצר האיבר החדש).

ron369

New member
לא ממש. מה הבעיה?

תיצור struct ותמיין לפי sum ולא לפי הגורמים. (אגב, יש פונקציה בשם qsort ב-C, אם זה עוזר)

karoitay

New member
.....

אני לא ממיין לפי הגורמים פשוט אם יש לי שני זוגות של סכומים שנותנים לי את המספר המלא אני צריך לוודא שבשני הזוגות אין איזשהו איבר משותף (לכן אני צריך לשמור אינדקסים)

ron369

New member
וזה עד כדי כך מסבר את העניינים?

נניח, תמצא זוג, ורק אז תבדוק אם כולם שווים.

karoitay

New member
בכל אופן...

בשביל להגיע לn^2logn אני צריך אפושהוא לצמצם חצי מערך כל פעם חשבתי על משהו בסגנון של
for j=1 to n-3 { a=j+1 b=n while a<b { if binarysearch(A,a+1,b,z-A[a]-A[j]-A)=true

בשלב הזה לפי תוצאות החיפוש הבינארי להוסיף 1 לa או להוריד 1 מ-b
}//end of while loop }//end of for loop​
השאלה היא לפי מה אני מחליט אם להוסיף 1 לa או להוריד 1 מ-b

karoitay

New member
...

בניתי מערך של סכומי זוגות באורך n(n-1))/2) על 3 (עוד 2 עמודות בשביל האינדקסים) מיינתי אותו ואז עברתי עליו וכשמצאתי בו שני איברים (שהם 4 במקורי) בדקתי אם האינדקסים שונים.

למעלה