אלה באמת נרקסיסטית ואגואיסטית?

Gods Wave

New member
אלה באמת נרקסיסטית ואגואיסטית?

מה אתם אומרים, אלון צודק?

qt1

New member
לדעתי כן../images/Emo70.gif

במקרה הנדון,היא היתה מפסידה בבימ"ש, היא מעלה באמון שלו, אני גם מאמינה שהוא צדק כשהוא אמר לה שאם הוא יסלח לה היא תחזור על הדברים שהיא עשתה לו עם הבא אחריו, לצערי הבא אחריו היה רפי ואוי ואבוי איך שהלב שלו עלול להשבר לדעתי, אבל אולי רק אולי בגלל שהוא יודע עם מי יש לו עסק הוא כן יזהר במקומות שאלון לא נזהר ואולי לא. משום מה אני מאמינה שהסדרה עוד תחזור לה, אולי אני אופטימית או שאני לא שמעתי את הסיבה ל"למה הסדרה יורדת מהמסכים" והשתכנעתי מספיק. השאלה נשאלה למעלה אני אשיב למעלה לשואלת. ומה דעתך? אגב צפית בארוח?

Gods Wave

New member
כן, צפיתי...

אנלא מאמינה שהסדרה תחזור, הם מיצו אותה, עובדים על משהו חדש. נגמר. לגבי אלה... לא יודעת מה דעתי, אולי כי אני מפחדת שדווקא בזה אני דומה לה. לקחתי נורא אישית את מה שאלון אמר לה.

qt1

New member
עשיתי חיפוש בgoogle

ומצאתי כתבה שהיתה בYNET בקשר לסדרה ול% , אבל לא העתקתי אותה הנה, המשכתי לחפש מידע על רני בלייר כי מישהו כאן רצה לדעת על הרקע המקצועי שלו. לא מצאתי מאמר אבל אני חושבת שהבנתי שמבחינה כלכלית היתה בעיה עם הסדרה, אולי אני טועה, אני אחפש את הכתבה מחר , או אחד מכם בטח יכול להעלות אותה לכאן. הכל כתוב שם במדוייק אני לא רוצה סתם להטעות אתכם, אבל במקביל ל% גם השחקנים וגם רני בלייר נשחקו מהסדרה, אז אני באמת סתם אופטימית גליה וגם עייפה.
לגבי מה שאת כותבת על הדמיון שלך לאלה, אני חושבת שהגיע הזמן שתפסיקי לשים לעצמך על הכתפיים כ"כ הרבה משקל, בסוף יהיה לך קשה ללכת... תני לאחרות להתקרבן, החיים יפים יש שמש יפה בחוץ , בלי להכיר אותך אני רואה את הדברים שאת כותבת ואת המודעות שלך לעצמך ואל הכותבים בפורום , גם את הרגישות שלך , את לא מתקרבת אל הדמות של אלה.
יהיה בסדר... אני אקליד לך משהו יפה תיכף לפני שאלך לישון.

Gods Wave

New member
תודה : )

(אני תמיד ככה, ביקורתית וקשה עם עצמי. אולי פשוט מנמיכה ציפיות מעצמי כאדם. לא רוצה לגלות בעוד 30 שנה שני חרא בנאדם.)

qt1

New member
גליה................./images/Emo23.gif

התפילה השקטה מאת טוביאס בתוך ליבי, אני מקבלת את ישותי המושלמת. אני יודעת שהשמחה שרציתי בה כבר קיימת בחיי. אני יודעת שהאהבה שאליה התפללתי נמצאת כבר בתוכי. אני יודעת שהשלווה שביקשתי קיימת כבר במציאות שלי. אני יודעת שהשפע שרציתי ממלא כבר את חיי. באמת שלי, אני מקבלת את ישותי המושלמת. אני מקבלת אחריות כלפי היצירות שלי. וכלפי כל הדברים הנמצאים בחיי. אני מכירה בעצמת הרוח הקיימת בתוכי, ויודעת שכל הדברים הם כפי שהם צריכים להיות. בחכמתי, אני מקבלת את ישותי המושלמת. השיעורים שלי נבחרו בקפידה על ידי העצמי שלי, וכעת אני חווה אותם בשלמותם. הדרך שלי לוקחת אותי למסע מקודש בעל מטרה אלוהית. החוויות שלי הופכות לחלק מכל היש. בידיעה שלי , אני מקבלת את ישותי המושלמת. ברגע זה אני יושבת בכיסא הזהב שלי. ויודעת שאני הנני מלאך של אור. אני מביטה במגש הזהב שלי- במתנת הרוח- ויודעת שכל תשוקותיי כבר הוגשמו. באהבה לעצמי שלי, אני מקבלת את ישותי המושלמת. איני מטילה כל שיפוט או נטל על העצמי שלי. אני יודעת שכל הדברים בעברי ניתנו באהבה. אני יודעת שכל הדברים ברגע זה באים מאהבה. אני יודעת שכל הדברים בעתידי יהיו תוצאה של האהבה הגדולה ביותר. בישותי, אני מקבלת את שלומותי. וכך הוא.

Gods Wave

New member
תודה ../images/Emo23.gif

לפני שנתיים הייתי קוראת את זה ומאמינה בזה בכל לבי. עכשיו יותר קשה, אבל תודה בכל אופן. לילה טוב.

האגס 1

New member
בכל המובנים

כתבנו על כך הרבה בעונה הקודמת. ייתכן שהתסריטאים בנו את העלילה כך שכן תיווצר לאלה תדמית איכותית ואינטיליגנטית בעונות הראשונות, ושרק בעונת האחרונות השטחיות שלה תברר בהדרגה. גם היותו של רפי גיבור בעייתי שקשה להזדהות איתו, הגבירה את האמפטיה לאלה, עד שהייתה לנו אינדיקציה מלאה יותר להתנהלותה. זה היה חזק במיוחד כשבפרק האחרון אלון, הגיבור הרציונלי והסולידי של הסדרה, הוא זה שכועס עליה. מילה אחת רעה מאלון פוגעת ממריבה ניצחת עם רפי, שגם הוא, על כל הבעייתיות שבו, ניסה לשמור עם אלה על שלום בית. מה מחכה להם הלאה, בהמשך החיים?

fn

New member
בודאי.

רק לא בדיוק בצורה בה הציג זאת אלון. זה לא שעמום שאחרי הכיבוש, אני לא מאמינה בזה, בטח שלא במערכות יחסים חשובות ובעלות משמעות. הבעיה עם אלה, היא שדברים אף פעם לא ממש חודרים אליה. כלומר, היא נפגעת באותו הרגע, אך כשיתעורר מצב חדש היא תתנהג בדיוק אותו דבר. שמחתי שאלון אמר לה שהוא לא יסלח לה לעולם, כיוון שאם תדע שיסלח לה ביום מן הימים, הכל יחזור על עצמו עם הקורבן הבא. את מה שעברה והעבירה את רפי אני יכולה להבין. מה שעשתה לאלון היה נורא, על גבול המפלצתי. אני חושבת שכעת רפי ואלה נמצאים במקום טוב יותר בהרבה מובנים. הבעיה שלהם הייתה תמיד תזמון- כשהיא רצתה, הוא לא היה מסוגל, כשהוא רצה, היא לא היתה מסוגלת. ההתנהגות שלה בעונה הקודמת, גם כשגרמה לי לא פעם ולא פעמיים לפלוט "יא בת זונה!", הייתה לי מאוד מובנת. היה ברור מאיפה נובעים הדברים, כל הצלקות והכאב. לא משנה כמה מתחשב ורגיש יכל רפי להיות באותו הזמן, זה לא היה עובד. יותר מדי משקעים, כעסים אצורים, חוסר אמון. מהבחינה הזו דברים עכשיו שונים, והייתי רוצה להאמין שהם יצליחו (למרות קשיים אחרים ביניהם).

Nino Schibetta

New member
"גבול מפלצתי" זה לא מילה...

אין.... כל הסדרה הזאת רואים עד כמה אלה היא הרסנית אני לא הייתי מתפלא אם תוך שנה אחרי סיום הסדרה כביכול, היא תזרוק שוב את רפי. היא באמת באמת הכי זונה בת זונה שיכולה להיות The mother of all bitches ! (איזה כיף שאני לא מנהל פורום ויכול לכתוב את זה חופשי)

fn

New member
רגע אחד...

קצת מציק לי שמה שנשאר לצופים רבים מהדמות של אלה בסופו של דבר, הוא שהיא כלבה הרסנית. מציק לי כי זה לא פיר. לשפוט לרעה את ההתנהגות שלה לאורך כל העונה הקודמת, זה להתעלם משתיים וחצי עונות קודם. אלה אכלה הרבה חרא במערכת היחסים שלה עם רפי, לא רק אחרי שנפרדו כשהיתה בהריון, אלא מאז שהתחילו בחיים משותפים. אני לא מדברת אפילו על הבגידה הפיסית, אלא בעיקר על ההתעללות הנפשית של רפי כמעט מהתחלה. כשהתפייסו (סוף עונה3), היא ידעה שעשתה טעות. לא בגלל חסר רגשי כלפיו, אלא כי היא עוד היתה כועסת. כועסת מאוד. המשקעים, הצלקות, חוסר האמון, המחשבה שלצדך גבר שאת לא יכולה לסמוך עליו, שאת לא יודעת מתי יברח... כך שגם כשהוא כבר מגלה רגישות והקשבה, את פשוט לא מאמינה. לא מאמינה לו. כשרפי ואלה יושבים על הספה והוא תוהה מה קורה איתה בזמן האחרון, למה היא כל כך עצבנית ולא מרוצה, כל מה שהיא יכולה או יודעת לענות לו הוא, "לא יודעת מה יש לי". הבעיה במערכות יחסים כאלו היא שגם כשמתפיסים, גם כשנורא נורא רוצים שיצליח, קשה להשתחרר מעבר כל כך מכאיב, לפעמים זה בלתי אפשרי. במצב הזה, גם אם רפי היה הכי נפלא בעולם, בעל לתפארת, זה לא יכל לעבוד. לא באותה תקופה. אני לא מצדיקה דברים שעשתה ואמרה, את הפלירטים עם אלון לאורך כל הדרך, אני רק אומרת שאפשר להבין. אפשר להבין מאיפה זה נובע, למה פנתה לאלון, למה היה לה כל כך קל אתו (בניגוד לרפי, שנראה שכל שיחה הכי סתמית אתו נושאת עמה מטען רגשי כבד). אחד ממשפטי המפתח בבסיס הבעיה של אלה עם רפי הוא מה שאמרה לו כשנפרדה ממנו בדברם על אלון, על זוגיות וחברות, "אתה לא חבר שלי, רפי". מה שעשתה אלה לאלון בכל נושא ההריון במשך ש-ל-ו-ש-ה חודשים הוא פשוט מזעזע. אגואיזם בהתגלמותו, אין לזה מחילה. הסיפור שלה עם רפי שונה, השורש שלו עמוק יותר, ונראה לי לעתים שהדמות שלה נשפטת בעיקר על סמך העונה הקודמת ולדעתי זה מאוד חבל. פסטה-בוי, בגללי ראית את האור והתחלת לצפות ב"שבתות וחגים", עוד תראה את האור גם לגבי אלה

Nino Schibetta

New member
LOL ../images/Emo13.gif

קודם כל קראתי את כל המגילה (זה כבר הישג) דבר שני... כשאני אראה את האור לגבי אלה, את תראי את האור *האדום* נכון, לא ברמזור, אלא במשחקי הפועל רמת גן

fn

New member
אבל כבר ראיתי!

את האור האדום. פשוט היו כמה תנאים...

qt1

New member
אלה...

הדמות של אלה היא דמות מבלבלת מאוד עבורי לפחות, לא קשור לרוע בכלל, פשוט מבלבלת. כל מה שהיה לה עם רפי בתחילת ההריון ,כל המריבות, אלון,כשהיא היתה עם רפי, אלון כשרפי בביה"ח מאושפז,רפי על צג המחשב כשאלון בבית, מבחינתי זה היה מבלבל מאוד לאורך כל הסדרה ולכן הדמות של אלה מבלבלת. בשלושת או בארבעת הפרקים האחרונים היא כבר גרמה לי לחמלה, כשהיא בכתה בלילות, כשאמא של אלון קראה לה פרנקית והיא קיבלה את זה בלי להעיף את השולחן ואת האמא שלו ואולי גם אותו מהבית שלה,ואפילו חייכה...לא יודעת היה שם משהו מוזר, מעין הענשה עצמית, אלה מבולבלת לגמרי לדעתי לפחות... כשהיא היתה בזכרון אני מאוד חיבבתי אותה, כשהיא נתנה לעצמה להשתטות ליד הפסל ולהשתכר עם יורם חטב, גם לשתף אותו בלבטים שלה- עד גבול מסוים כי זו אלה כמובן
אני באמת חיבבתי אותה, אני לא שנאתי אותה באף שלב של הסדרה, אני בהחלט הצלחתי להתבלבל לא מעט ובפרק האחרון שבו אלון אומר לה את הדברים הכי קשים והיא יושבת ומחכה לעוד, אני חשבתי שזה היה מוגזם
אפילו לאלה זה לא הגיע... אלה היתה צריכה חיבוק, צריך לדעת מתי להפסיק להתעלל בדמות , נראה לי שהתעללו בדמות של אלה OVER והאמת? לא ממש נתנו לנו לאהוב אותה. אני לא הצלחתי לשכוח לה את מה שהיא עשתה לרפי בפרקים קודמים למשל,עד כדי כך שלא רציתי שהוא יחזור אליה, אבל זו אני. מה את אומרת?

fn

New member
מצחיק...

את אומרת שלא הצלחת לשכוח מה שעשתה לרפי, אני לא הצלחתי לשכוח *לו* מה שעשה *לה*. לא חשבתי ש"הגיע לו" שתחזור אליו בסוף עונה3. כי עם כמה שאי אפשר שלא למות עליו, עוד לא ראו בזמנו את השינוי האדיר שחל בו. היה מאוד קשה עם אלה בעונה הקודמת, כעסתי עליה מאוד, לבי יצא אל רפאל החבוט והנחבט, אבל גם עם כל הבעיות ועם כמה שלא ממש רוצים, כשבסופו של דבר יורדים אל שורש העניין אי אפשר שלא להבין אותה. דוקא על אלון, אני לא מוחלת לה. כמה משפיל... נכמרו כל רחמיי עליו בסצנת הפרידה. די ברורה ההפרדה הזו שלי בין המקרה של אלון למקרה של רפי: את רפי, היא אהבה בכל מאודה. התגובתיות, מצבי הרוח, כל ההתנהלות שלה ביחס אליו ביחד או בנפרד, הכל נבע *מרגשות*. כעס, אכזבה, כאב, תסכול.. בעוד שעם אלון, מדובר בניצול נטו. היא מעולם לא אהבה אותו ממש (עוד מעונה3 בנסיון הראשון שלהם). מאוחר יותר היא נמשכה אליו כי הוא היה שם בשבילה, מישהו לדבר איתו, לחלוק איתו, מישהו לסמוך עליו, חבר. זה הרגיש לה נכון באותה התקופה, הרגיש טוב, קל (בניגוד לעם רפי), נעים. זה עוד השלב שאני מבינה ומוכנה לקבל. אני לא יודעת מה בדיוק עבר לה בראש כשנתנה לעצמה להיגרר לתוך עניין ההריון. רגש חובה? הכרת תודה? מה? איך ניתן לשקר היישר ובפנים, לאדם שעומד מולך ואומר לך שאין דבר שהוא רוצה יותר מילד איתך, ולהחזיר לו ברגש שאת לא באמת מרגישה? ולא זאת בלבד, להעמיד פנים במשך חודשים, לשקר לו כל פעם מחדש, להפיח בו תקוות על לא דבר... לבזות בצורה כזאת את האדם שתמיד היה שם בשבילך, ורק רצה לאהוב אותך. בזמן הזה היא כבר ידעה שהיא לא מרגישה אליו עשירית ממה שמרגיש אליה, ובכל זאת משכה ומשכה. אם לא השיחה עם יואל, מי יודע עד איפה זה היה נגרר. אני לא יכולה לומר שריחמתי עליה בסצנת הפרידה מאלון, אבל אני מסכימה שהכותבים התעללו בדמות שלה במהלך העונות השונות (בכל זאת הכותבים הם גברים..
). אני לא מוחלת לה על אלון (כמו שאני לא מוחלת לרפי על עדיה), אהל מקבלת בלב שלם את הפיוס עם רפי. *והערה קטנה בצד: מאוד אהבתי את הסצנות עם יורם חטב. את מה שאמר לה בדבר הערצה הדדית ואהבת אמת.

למעלה