אלוהיםםם!!!! H-( קורס טיס כבר....

טל עדתו

New member
אלוהיםםם!!!! H-( קורס טיס כבר....

אוקיי אז זה הולך ככה: מישהי שאני מכירה היתה היום במיון של תפקידי לחימה התנבדותיים בניצנים ואמרו להם שם - החיילים שהרצאו להם- שמשנה הבאה - זאת אומרת אלה שעכשיו בכיתה יא, אין יותר בנות בקורס טיס!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! משנה הבאה סוגרים את קורס טיס לבנות!!!!!!!!!!!! אריק - אני לא מאמינה שאני אומרת את זה אבל אני מתחילה להאמין שהטיסת קרב ה1 שתסייים בקרוב מאוד נכנסה לשם בגלל הפליה מתקנת ואז כאשר הבנות יגידו - ``יש שובינזם בצה``ל-בקורס טיס`` אז הבנים יאמרו :``לא נכון!יש טיסת קרב``... אלוהייים אבל אז לא יכולו יותר בנות היכנס לקורס הזה ואני מצטטת ``מאי התאמה של הבנות לקורס``!!! זה לא משהו קרבי מאוד מאוד כמו מטכ``ל, שייטת, או חי``ר שאני איכשהו (לא מבינה למה) אבל מילא... אבל זה קורס טיס - זה קשור לשששככככלללל, זה קשור לעובדה שצריך לשבת על התחת שנתיים שלמות וללמוד ולקרוע את התחת בלמידה, מה ההבדל השכלי בין בנות ובנים? אני מאוד מקווה שברגע שיסגר הקורס טיס לבנות (בשנה הבאה) אז תקום נערה אשר תתבע בבג``ץ את חיל האוויר והרמטכ``ל ותפתח את קורס טיס לבנות שוב פעם. לאיזה מצב הגענו?! בנות - תתעוררו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! טל.

טל עדתו

New member
שמעתי ממישהי שאני מכירה, היום!

מחר אנינ גם אהיה בניצנים למיון שהיא עשתה היום - לחימה התנדבותית ואני אעדכן אותכם אם גם לנו יגידו את זה מחר.

crazy tal

New member
טל

קורס טיס הוא קורס יחסית לא פיזי לעומת סיירות וכאלה, אבל היכולת הפיזית הנדרשת מטייס קרב היא עצומה! עמידה בג`י (תאוצה) גבוהה ויכולת תפקוד במצב שכזה מצריך יכולת פיזית ומנטלית אדירה, כך שלא הכל שכל. אם מדברים על שכל, האנשים בחמ``ן ובתלפיות חכמים יותר מטייסים, טייסים הם פשוט בעלי קורדינציה ויכולת עמידה גבוהה. לא נשכח יכולת התמצאות במרחב. צר לי אם אכן ייסגרו את קורס טייס לבנות, אבל אני מאמין שאם יעשו את זה, יש לזה סיבה טובה. בהצלחה במיונים.

jedi knight

New member
תוספת קטנה

טל עדותו תדעי שהחלק העיוני בקורס הטייס שהוא דומה ללמידה בבית ספר הוא חלק קטן ואפילו קטן מאוד מהקורס עצמו החיילים בקורס הטייס עוברים גם טיסות סימולטורים סיבולת אוויר ועוד הרבה כך כשנאמר על טייס שזה שכלי הכוונה הייתה שזה קורס שצורך ראש (קורדינציה התמצאות מעולה במרחב וכו.) ולמסת השרירים של אותו חייל אין חשיבות בקורס הזה !!!

0ren

New member
מסכים ב100%

לפני שבועיים חזרתי מהגיבוש של טייס.. בסיומו ראיתי את המכי``ת של כיתת הבנות, זאת רוני, הטייסת קרב.. דיברתי איתה במשך 10 דקות לפחות ולא הפסקתי לספר לה כמה כל הבנים שאני מכיר גאים בה.. נכון, בקורס טייס יש הרבה לימודים , אך יש גם מלא דברים , אשר לדעתי הופכים את הקורס הזה ליותר קשה, יש שפ דברים שדורשים שתיוולד איתם.. את הכישרון לטוס. את היכולת לעמוד בקשיים של אוויר.. ועוד הרבה דברים בסגנון, גם לדעתי יש יותר בנים מבנות שמסוגלים לעמוד בזה, אך יש הרבה יותר בנות ממה שנמצאות עכשיו בקורס שמסוגלות לזה. אם הייתם מדברים עם רוני הייתם רואים איזה מדהימה היא, אני לא יודע אם אתם יודעים אבל כרגע יחד עם רוני נמצאת עוד בת בקורס שתסיים נווטת, וקורס מתחתיהן יש עוד שתי נווטות, ואני לא מכיר אותן אבל מדיבורים עם כל המקפדים שלי הם אומרים שרוני היא אחת הטייסות הכי טובות במחזור.. וזה לדעתי יהיה ממש פספוס ל]סול את כניסתן של הבנות לקורס.. אבל אם אתן הבנות רוצות לעשות משהו בנידון, אתן היחידות שמסוגלות .. לא אף אחד אחר... שלכן/ם אורן

0ren

New member
ד``א...

אם זה מעניין אותכם לדעת.. 15 בנות הגיעו לגיבוש 13 סיימו אותו ורק 4 התקבלו...

jedi knight

New member
אורן תשתוק

אז אתה מכיר את הטייסת זה באמת מעניין את ה- .... שלי ואגב היא עדיין לא סיימה וידוע שבקורס טייס חניכים הודחו אפילו שבועיים לפני החנפנות שלך פה באמת מגעילה ולא מתאימה

liorle1

New member
נכון מאד.

לא רק שהיא עשתה גיבוש קל יותר מהבנים גם הקורס שלה היה הרבה יותר קל. כך היא שם בחסד ולא בזכות. הדבר החיובי היחיד עליה שהיא נראית די פרגית. תחשוב איזה כיף לXXXX טייסת...

0ren

New member
תגיד לי משהו יא חתיכת אפס..

אתב באמת חושב שאתה יכול לזלזל במישהי שהגיעה לאיפה שהיא הגיעה? אתה באמת מאמין שגם אם הקלו עלייה.. ואתה יודע כמוני שלא מקלים עלייה כל כך.. לא מגיע לה להיות שם ? אתה חושב שהיא עשהת צ`קים ממש גרועים , אבל המפקדים אמרו.. `` אתה יודע מה... היא בת.. בואו נעביר אותה את הצ`קים.. לא.. אתה יודע מה .. בואו נשים אותה במגמת קרב.. כי היא בת..`` חשביה נכונה.. כשתגיע לשמינית מהמעמד שלה.. תדבר...

liorle1

New member
זה בדיוק מה שאני חושב.

תמיד צריכים בת יענה שיוכלו להגיד הנה יש לנו טייסת קרב אחת, חובלת אחת ולוחמות מג``ב/תותחנים/נ``מ מחק את המיותר. אין לי שום כבוד לאנשים שמגיעים לאן שהגיעו עם קיצורי דרך ועל חשבון אחרים, להיפך. זו גם הסיבה שרוב הבנים הקרביים הם נגד שילוב בנות בקרבי ובזים להן.

jedi knight

New member
מסכים איתך

זה מה שקוראים אותו אפליה מתקנת כדי לבצע רעיונות חברתיים שלדעתי הם כישלון חרוץ לא הוגנים ולא ריאלים

pppp

New member
טעות גדולה הייתי בגיבוש

13 בנות הגיעו 11 סיימו 4 עברו אני הייתי בגיבוש בכיתת בנות ולא עברתי אבל אתה צודק רוני באמת מדהימה אתה עברת?

liorle1

New member
זה בדיוק הנקודה.

שת לב למה אמרת? 13 בנות הגיעו 11 בנות סיימו. כלומר הרוב סיימו. אצל בנים היחס הוא הרבה פחות, וזו בדיוק הנקודה. אם בנות רוצות יחס שווה שיעשו הכל ביחד עם הבנים בלי להתבכיין.

the fighter

New member
טל... צדקתי או לא?

טל מה המצב! זוכרת את הויכוח הישן שהיה ויש לנו ועדין הוא לא נפטר. עכשיו ע``פ ההודעה שלך תגידי לי האם צדקתי או לא בקשר לבנות בטייס? בכל אופן אני דווקא התחלתי להשתכנע מכל השיחות שהיו לי איתך לגבי קורס טייס, אבל כנראה שצ``הל עשה את השיכולים שלו והוא הגיע למסקנות! אני לא יודע אם כל מה שכתבת נכון, אז יש לכן עדיין תקווה ואני מקווה בשבלכן שזה רק שמועות.

טל עדתו

New member
צדקת? אני לא בטוחה בכלל!

ואת אתה יודע בידיוק למה אני מתכוונת! העובדה היא שהגעתי עד לאן שהגעתי ואני כן אהיה בגיבוש אוגוסט 149. זהו. דרך אגב - התחלת להתכונן למתכונת בספרות? איכססס אני שונאת את החומר הזה! טוב, אני אראה אותך כבר ביום ראשון בבמתכונת - שיהיה לנו בהצלחה. טל. נ.ב - מה שאמרת ששלחת לי באימייל- לא קיבלתי את זה, תנסה לשלוח שוב.

jedi knight

New member
יש לכן גם גיבוש??

אז אתן צריכות לעבור מיונים ומי שמתאימה הולכת לגיבוש ומשי שעוברת הולכות למסלול ??????? ככה הבנתי !!

למעלה