תשובה למסורתי ועוד מיומנה של ניצולה
מסורתי, כל מה שכתבת היה לגיטימי חוץ מהסיומת בה כתבת כי להבא, כשתתקל בהודעות אנטי דתיות בוטות תגיב בלי מעצורים. למשפט הזה ריח רע מאד של סתימת פיות. חוץ מזה אתה לא יודע כמה חסרי מעצורים יכולים להיות אנשים אחרים בפורום, כשהם קוראים הודעות דתיות. לכל אחד מותר לחשוב מה שהוא רוצה ולהביע את זה. מותר לך להגיד שההודעה של מישהו הרגיזה אותך ומותר לך לכתוב את דעתך עליה. איום הוא מיותר. וכדי לשייך את הודעתי זו לנושא הפורום הרי מעט הגיגים על אלוהים ודברים אחרים מיומנה של ניצולה. (מתאריך 4.2.1991 מלחמת המפרץ): "דף חדש?! ספר חדש הייתי צריכה להתחיל. כבר זמן מה אנו במלחמה. קיוויתי שאלוהים יחסוך לי עוד מראה של הפצצות, טנקים, אוירונים, הרס - מראות של סוף העולם. מה שהיה לי עד עכשיו כנראה עוד לא מספיק עבור חיים של בן אדם. עדיין לא מלאה סאת ייסורי. כל ערב יושבים ומחכים להתקפת טילים. סדאם חוסיין - גיבורם ונביאם של העיראקים ושל כל הערבים רוצה להשתלט, להרוס ולמחוק את היהדות מעל פני העולם. בוער העולם והיהדות, כמו תמיד, מרכז הבעיה. למה אלוהים בחרתנו ??? למה, למה ??? הבן, הכלה והנכדות שלי בנויים אחרת מיתר העולם? יש הרבה השתתפות בצערנו!! יש אנשים החושבים ושואלים אותן שאלות כמוני. מחברי הלא יהודים. והיהודים? יש מי שרוצה לברוח מפני גורלו. נוסעים לכל מיני מקומות כמו עכברושים הבורחים מאניה בוערת. יש שאומרים דוקא: אני יהודיה, ואשאר כי אין לי מקום אחר בעולם. אבל איך שלא יהיה, זה פלא שמאשימים אותנו בכל רע שיש בעולם. למה, אלוהים למה??" מתאריך 15.4.1991 (הסתיימה כבר מלחמת המפרץ): "יום הולדת שני שלי היום. יום שחרורי מברגן בלזן. התחילו חיים חדשים ומוזרים. מה שהכי הפליא אותי היה שבזמן היותנו במחנות היו מקומות בעולם שהחיים השלווים החפשיים והיום-יומיים המשיכו כאילו שם דבר לא קרה. איך יתכן?? איך האנשים לא התפתלו מכאב לשמע הדברים שקורים לא רחוק ...? את זה אף פעם לא אוכל להבין! בדרך לשוודיה, מהאשנב של האניה ראינו סירות מפרש שטות להנאתן על גלי הים ואנשים משתזפים בשמש. ואצלנו, יום יום, עשרות מתים באניה. רופא אחד סיפר שיצאו לנורבגיה 300 חולים ואף אחד לא הגיע חי. למה נשארתי בחיים - אלוהים - למה - למה ??? שיהיה מי שיספר? הרי רצח עם חוזר וקורה לפנינו ולא צועקים: מספיק! תן אלוהים רמז! איך לקבל את היופי, הפאר, ההרמוניה שביצירה, ביחד עם הגהינום, הלכלוך, הזוועה, האכזריות והרשע האין סופי. ולנכדות שלי אני אומרת: לא כדאי שתקראו את השורות האלה. אלוהים יתן שלא תדעו מה זה רשע, אכזריות ומלחמה!! זהו, כרגע נתקעתי, אין יותר השראה, אין מילים, אין נחמה."