אלוהים - דברים בשם אומרם

אלוהים - דברים בשם אומרם

למי שלא קורא "ידיעות" או שלא הגיע לעמ' 25 למוסף השבת אני רוצה לצטט מדבריו של ג'קי לוי איש חכם: תורת משה, ספר שיש לו קשר מסוים לדת היהודית, לא מצווה אפילו פעם אחת להיות דתי. הפכתי בתורה ולא מצאתי ולו גם פסוק אחד שמורה "להיות דוס" וודאי שאין אף פסוק שמדבר על חרדים. לעומת זאת כתוב די הרבה בתורה על יראת שמיים, ואהבת ה', וגם על רוח אלוקים שפעם ריחפה על פני המים, ומאז נברא האדם בצלם היא אמורה לפעם בלבבות. על בצלאל, האמן העברי הראשון, נאמר שה' מילא אותו "רוח אלוהים". משה לא התכוון לערפל את מוחות הקוראים במונחים דתיים סתומים ונסתרים ולכן הזדרז להסביר למה בדיוק הוא מתכוון. הוא מפרט: "בחכמה, בתבונה ובדעת כל מלאכה, ולחשוב מחשבות לעשות". זוהי, אם כן רוח האלוהים. חכמה, תבונה, דעת ומלאכה.

אכן

נכון בתורה לא מדובר על דוסים, חרידים ובלה בלה בלה.. אני מאמינה במשהו אחר..אני מאמינה באדם, במשהו מוחשי, אם יורשה לי אספר לך את ההשקפה שלי יש שמש שזה האלוהים יש עמוד חשמל שזה המציאות ויש צל שזה אנחנו בני האדם הצל לעולם לא יכול לראות את השמש , אבל השמש אם קצת מאמץ תזוז לכאן או לכאן היא תוכל לראות קצת מהצל..והעמוד חשמל הוא המקשר בין השמש לצל .זה ברור עד כאן אבל בא איזה איש אחד החליט לעמוד על העמוד הוא רואה את השמש הוא רואה את הצל ואומר" אני רואה את אלוהים ויש לי מסר לכם האדם" ואנחנו בני האדם כיוון שאנו לא רואים את השמש [ אלוהים ] מאמינים לאותו אחד שהחליט לתפס על העמוד...ככה אני רואה את זה. זה ההשקפות שלי לגבי אותם דוסים חרידים וכל האמוני דת האלה.. "כל אדם ואמונתו יחיה "

פראית ומי שלא קופץ אדום ../images/Emo8.gif

אם תרשי לי אני רואה את זה קצת אחרת. אלוהים זה הכוח שיצר את הבריאה כולה. בני האדם הם חלק מהבריאה ויש להם תפקיד חשוב בה, אם הם בוחרים למלא את היעוד שלהם כאן. האדם הוא יציר הבריאה שיש לו היכולת לבחור. לסנאים ולחתולים אין ברירה, הם כפופים לתכתיב הגנטי שלהם. אנחנו יכולים לבחור. בבחירה הזו יש חשיבות כי בבחירה הזו טמונה האפשרות של שינוי בתוך הבריאה, שהיא מכנית במידה רבה. ל"שליחים" למיניהם יש חשיבות רק במידה וככל שהם מסוגלים להאיר לבני אדם אחרים דרכים ואפשרויות שמקרבות אותם ליעוד שלהם, לשמחה, לאמת, לטבע. זהו בינתיים לפני שיחייבו אותי בעודף משקל.

בתורה גם כתוב "ואהבת לרעך כמוך"

וגם "כבד את אביך ואת אימך" וזו כל התורה על רגל אחת לדעתי.... מי אמר שהחרדים והדוסים יותר יראי שמיים ממני? איפה כתוב שע"מ להיות יראת שמיים ומאמינה בה' אני צריכה להתלבש כמו הדוסיות? האני מאמינה שלי והאלוהים שלי אצלי עמוק בתוך הלב.... אף אחד לא יכול להחליט עבורי איך להאמין...

למעלה