אלוהים, הכל או ל כלום

mga-abir

New member
אלוהים, הכל או ל כלום

אם הגענו בעידן זה שאנו אלוהים או חלקיקו. אין אלוהים במובן זה או אחר.(פריקת עול) הרי אנו ככל חיית השדה למעט הרוח הנאצלה התווה עולמות לשם מה התכלית? ללכת ולשוב. ללכת ולא לשוב. אם אין תוכנית מוגדרת ידמה הדבר לבליל של מילים. אין יותר מכך. מה חשיבות מעשינו? כל אחד אוחז בנכסיו חזק יותר מילדיו. פעם האנשים חשו את האלוהים יותר. לבבם היה הומני יותר היום יש יותר מוח פחות לב. רוצים להתפתח? נחזור לימים קדומים. נצניע את תאוותינו. רוצים להפוך אלוהים עלי אדמות, ומה הלאה? כל אחד יכונן עולם או מישהו ישלוט ממעל? האדם (לא כולם)בעידן זה כפוי טובה, מדוע? אתן דוגמא למה התנהגותו דומה: הורים מגדלים ילד ושמחים בו, הילד גדל ונסמך על הוריו. ככל שמתבגר עומד הוא ברשות עצמו בצורה עצמאית. יום אחד מתגלה לו שהוריו אימצו אותו בינקותו. פתאום הקשר ניתק הרגשות נעלמים. תחושת הרמייה תופחת. אין ולא היו הורים מעולם. ואז הוא נזכר בימים שנענש ( גן עדן- גהינום ) נשכח ממנו שהם העניקו לו את קיומו. ויש אחד כזה שימצא (אולי אחד גדול)את הוריו הביולוגיים על סמך עדויות בלבד ויצמיח אהבה בלבו. כך אני רואה זאת. אחד ששוכח את אהבתו לא יוכל להצמיחה במקום אחר, האהבה אינה טהורה האהבה מוכתמת. ואם נאמר שאין הורים, וגדלנו במוסדות, הרי קיים סדר וארגון. פיקוח על ילודה מלאכותית (בדוגמא זו)אולם תיתכן חווה כזו בחינם? ללא מטרת רווח עתידי? אם נצא מנקודת מוצא שאין כוונת ריווח, אז אין צורך בחווה. ביער החיים מתנהלים כך-החזק שורד. קצת מבולבל וקצת צורם אך יש מי שיבין. בברכה אביר

גריני

New member
תודה! תודה!

אהבתי! התחברתי בעיקר ל: "אחד ששוכח את אהבתו לא יוכל להצמיחה במקום אחר" - המשפט הזה ראוי לשינון חוזר! לא הבנתי את הקטע האחרון (מהקטע על פיקוח על ילודה וכו´) - אפשר לקבל הסבר? גריני

mga-abir

New member
כוונת הדברים:

מתייחסת לאותו היבט שורשי של חינוך בהתנהגותו של האדם. השאלה הנשאלת היא: האם האהבה היא תוצר של חינוך או של מהות אנושית. בברכה אביר

רגש חסום

ההתנהגויות שלנו בחלקן נרכשות. אם נפגענו, הרגש נחסם. ניתן מקום גדול יותר לצער מלאהבה או אולי לכעס. לפעמים חוויות בחיים חוסמים כל כך שאז מתחילים לעבוד עם הראש ולא עם הלב. צריך להגיע לאיזון. אני מניחה שכל צורת חינוך, גם התומכת ביותר, לא מצליחה למנוע תחושות שליליים, כי החוויה היא של הילד ודברים שלנו נראים כך לו נראים אחרת וזה כבר יוצר חסימה. זה אולי דיון ששיך להורים לילדים או לילדים להורים אבל זה בעצם המקור להרגשת התסכול שאיתה אנחנו הולכים אח"כ כבוגרים. כשמנקים את החסימות (וזה נעשה קודם כל על ידי הראש, החשיבה) מגיעים גם לרגשות ואז גם אפשר להבין שכל דבר שקורה לנו הוא בחירה של עצמנו. זה המקום להתחבר לסליחה לעצמנו, לסביבה ואח"כ החיבור לאהבה הוא ישיר. אור ואהבה עופרה

mga-abir

New member
הסליחה והאהבה

אין די בידיעת הצורך, יש צורך בהבנת הישום.אלו כלים אך יש למצוא את דרך שימושם. בברכה אביר

להרפות

אני קוראת כרגע תרגום של תקשור (מעגל הארגמן - הוצאת אהבה) ושם כתוב בעצם שעלינו להרפות מהדעות או מהדעתנות שלנו ולתת לדברים להיות ולנו להיות בתוכם. ברגע שנרפה נראה את הדברים כהוויתם. אני חושבת שזה חומר טוב לעיין בו בנושא שהעלת. אור ואהבה עופרה

mga-abir

New member
עופרה יקרה

אותן מילים בעטיפה שונה, אותן הבנות בעטיפה שונה. אין הן יותר נכונות או פחות נכונות מאחרות. בברכה אביר

smile2life

New member
אלוהים הוא מלך מלכי האהבה

אותו שכחנו. בתי המקדש הראשון והשני נהרסו בגלל שנאת חינם. והשלישי יבנה רק כאשר נדע אהבת חינםמהי

למעלה