אלוהים וגמגום

stkachov

New member
אלוהים וגמגום

רציתי להעלות את הנושא לדיון בפני חברי הפורום. כשעשיתי את הקורס של ברברה, היה עמי בקבוצה בחור אחד, חרדי לשעבר. הוא בא מבית חרדי מאוד, ולמד באחת הישיבות בבני ברק. ואמנם הגימגום הכריע אותו(או יותר נכון את אמונתו באלוהים). הוא סיפר לי שחזר בתשובה בגלל שאלוהים לא עזר "לצאת מהגמגום". הוא הסביר שהוא היה הכי מקפיד מכולם במצוות, היה תלמיד חכם וצדיק גדול אך אלוהים לא ראה זאת ולא הושיע. עכשיו הוא חילוני גמור, ומאוד שונא כל מה שקשור לדת ולאלוהים. כיוון שאני יודע שהרבה מאוד אנשים דתיים גם מגמגמים הייתי מעוניין לשמוע את דעתם. איך הם מתייחסים לזה? האם מישהו מהם מאשים את אלוהים בגמגום שלו? האם מישהו חושב שזה עונש משמיים על משהו שהוא עשה?

אני לא חרדית או דתיה, אבל...

מאמינה באלוהים. כשהייתי קטנה הייתי כ"כ מיואשת מהדיבור שלי אז כתבתי בספר תנ"ך בקטן קטן "אלוהים תעשה בבקשה שאפסיק לגמגם", חשבתי שאם אכתוב את הבקשה בספר הקדוש זה יעזור... וגם באיזה טיול שנתי שמתי פתק בכותל ונזהרתי שאף אחד מהילדים לא ישלוף לי את הפתק ויראה מה כתבתי, אחרת אבוי לבושה (תמיד תמיד נזהרתי שלא יגלו). לא, לא הפסקתי לגמגם....אבל היו מקרים אחרים שלא קשורים בדיבור בהם הרגשתי את יד אלוהים עוזרת ומכוונת. כן, גם אני חשבתי אולי אני נענשת על משהו שעשיתי בגלגול קודם, היה הרבה בכי ושאלות עם עיניים מופנות מעלה של: "למה, למה זה מגיע לי? מה עשיתי?" חשבתי שזה העונש הכי נורא בעולם, רציתי להיות אילמת רק לא לגמגם, רק לא לסבול את המבטים המופתעים-מזלזלים למשמע הדיבור המעוות שלי. אבל התגברתי על זה עם השנים, בגרתי והבנתי שכל אדם נושא עמו את החבילה שלו. היום אני יותר שלמה עם עצמי ופחות מכה על חטא. את השאלות של "למה" הפסקתי לשאול כי אין טעם. אני עדיין מאמינה באלוהים ויודעת שהוא עוזר לי בתחומים אחרים, אין לי ספק בכלל.

mico24

New member
ממש כיף לקרוא את זה !!! כל הכבוד

הלוואי על כולנו

diana25

New member
מדהים! את ממש הזכרת לי את עצמי

גם בילדות וגם עכשיו. כאילו שזאת אני שכתבתי את ההודעה.

stkachov

New member
זה קורה לכולנו

אני בטוח שאין מגמגם אחד שלא חשב לעצמו "למה זה מגיע?", "למה דווקא אני מגמגם, הרי אני בן אדם טוב, למה אלוהים העניש אותי ככה?". אבל תחלס כולנו מבינים שזה משהו פיזיולוגי. זה משהו שתלוי בנו ורק אנחנו יכולים לטפל בזה ולא אף אחד אחר. העלתי את השרשור הזה כי רציתי לדעת איך אנשים דתיים מתייחסים לגימגום שלהם.

gali90

New member
התרגשתי מדברייך..

הם מזכירים לי מאוד מחשבות ורגשות שלי..בערב שבת שאני מברכת על הנרות - תמיד איכשהו -ולא משנה מתי הגמגום נכנס לתפילה.. אני לא מבקשת להפסיק לגמגם אלא בקשה קטנה הרבה יותר מציאותית .. לקבל את הגמגום . לפעמים בימים קשים מאוד שכל אמונתי בעצמי אוזלת.. הדבר היחידי שאיכשהו מחזיר לי שביב של תקווה - זה הידיעה שיש אלוהים ששומר עליי ודואג לי מלמעלה - ועזר לי כ"כ בעבר .. וגם היום.

charlila

New member
להיות אילמת זה קל

את רק צריכה לא לדבר. נסי כמה ימים תענית דיבור. נדמה לי שתופתעי לטובה מהתוצאות.

b e ll

New member
כאחת שמכבדת כל אדם באשר הוא

כאלה שהינם מאמינים, וגם את אלה שלא ואני חושבת שגימגום הוא לא עונש משמיים. אני מאמינה שלא אלוהים ברא את העולם בשבעה ימים, אלא בעזרת אבולוציה והטבע התפתחנו במשך עשרות מליוני שנים והגענו עד למצב ההתפתחותי שלנו כיום. הגימגום הוא בסך הכל תקלה קטנה במנגנון. אין בכלל שאלה של אחריות או אשמה. להאשים מישהו או משהו אחר בכל דבר הוא בכלל תכונה גרועה שלא כדאי לאמץ. כדאי לקחת אחריות על חיינו, לדאוג שאיכות החיים תהיה טובה ושתהיה משמעות לחיים האלה אחרת לא כדאי בכלל להתאמץ ולחיות, הרי כולנו בני חלוף, לא? פפפפפכככככככככ, איזה כובד בתחילת שבוע חדש! שיהיה שבוע טוב לכולנו.

דור6

New member
אני מאמין בה'-אבל נא תיזכרו משפט

שילווה אתכם כל חייכם.ה ' עוזר למי שעוזר לעצמו אם לא תעזור תשב ותבכה זה לא יעזור אבל אם תלך לטיפול הוא יעזור או אם תתרגל הוא ייתן לך תכוח לא לוותר.אצלי זה ככה אני הייתי מגמגם כבד מאוד והיום בינוני קל.לא היה לנו כסף לטיפול של ברברה אבל אז במקרה חזרנו לדבר עם האבא העשיר שלנו(גרושים) אחרי נתק של כמה שנים והוא מימן את הכסף.ולמדתי אשכרה תשיטה לבד מחתיכות מידע מכל מיני אנשים בפורום ובשיחות טלפוניות עם ברברה כי הרי להגיד לדבר בהברות לעשות צילול לחשוב על הרעיון ולא על המילים ולפרוש את הרעיון זה קל על הנייר אבל בפועל צריך לדבר בהברות בלי להגיד את ההברה אלא לתת לזה ליזרום ומה לעשות שזה קשה אפילו מאוד.ואני מאמין שבזכות ההכוונה אני בדרך הנכונה (של ה' ) וגם אם כל פעם אני מגלה דבר אחר שקשור לשיטה לא קשה כל כך ליישם את זה משום שיצאתי מכל ההרגלים בהישנים כך שזה כמו שמגמגם בינוני הולך לטיפול קשה לו אבל לא כמו למגמגם קשה.קיצר לסיום,אני מאמין ש ה' עוזר רק צריך לעזור לעצמנו .פעם גם אני הייתי מאלה שמקללים אותו אפילו אבל היום אני מניח תפילין כי אני יודע שבלי כל כך הרבה דברים שזה יותר מסתם צירוף מקרים שהוא עזר לי לא הייתי בשטף הזה היום

המיסטיקנים המציאו את העולם הבא

כי ההבטחות שלהם לא הוכיחו את עצמן בעולם הזה. במילים אחרות, אם החבר שלך באמת היה מבין את הדת, הוא היה אמור לקיים מצוות בשביל להפסיק לגמגם בעולם הבא. לא בזה. היהיות מאמינה שלכל אחד יש חטאים וצדיק שרע לו בעולם הזה מקבל את העונש עליהם בעולם הזה ויהיה יחסית פתור מעונשים בעולם הבא. מה אני מנסה לומר? שהחבר של היה תמים. הוא מאוכזב מאי כיום הבטחה שמעולם לא ניתנה לו.

למעלה