אלוהים ישמור

אלוהים ישמור

"אין הבדל בין היחס שתושבי אלי סיני מקבלים ממשלת ישראל ובין היחס שקיבלו היהודים מהמשטר הנאצי בשנות ה-40". (אחד מהאדיוטים, אלי סיני) עכשיו כשאני יודע מה הגרמנים באמת עשו, אני סולח להם. עכשיו אני מבין שהגרמנים ,בשנות ה-40, העבירו את היהודים מספר קילומטרים, מישובם הקבוע. ובתמורה הם קיבלו וילות על שפת הים ופיצויים נדיבים. סתם משמיצים את הגרמנים. הם לא היו כאלה רעים ואכזרים. הם לא הרגו אף אחד, הם לא זרקו לרחוב אף אחד, הם לא הרעיבו והתעללו באף אחד. תודה לכם מועצת יש"ע שגילתם לי מה באמת הגרמנים עשו, וחשפתם את השקר הגדול של היהודים ב-50 שנים האחרונות. (למתקשים- תגובה צינית שמעבירה את הרעיון כמו שצריך) איזה מן דבר זה להשוות העברת מגורים לרצח של שישה מיליון יהודים רק מפני שהם יהודים. בושה למדינה שיש בה אנשים כאלה.

ק ד ו ש

New member
עזוב.

להתייחס למועצת יש"ע זה לא הכי חכם. לא כולם שם שפויים, ומי שכן שפוי, לוקה בחסר בהבנת ההסטוריה.

זו לא מועצת יש"ע. אלה תושבים

שמרגישים שנעשה להם עוול. אני לא מצדיקה את זה אבל יש גבול עד כמה אפשר לגנות את האנשים האלה ולהכליל אנשים נוספים שכלל לא קשורים למעשה הזה. אולי כדאי שאתה תשים יותר לפרטים, תאמין פחות לתקשורת- לא מקשיבים לכל מילה, תברר קצת יותר את הפרטים לפני שאתה מכפיש .

ק ד ו ש

New member
תגובה

כאן ספציפית אולי לא, וקבלי התנצלותי. אבל פנחס ולרשטיין אמר דברים דומים, גם זבולון אורלב שהוא בכלל ח"כ.. ולגבי התקשורת. אני חושב שהתקשורת בישראל היא אחת הגרועות בעולם. מלאת שקרים וכל מה שמחפשים זה כותרות. אבל בניגוד להרבה אנשים, אני לא קורא רק את הכותרת, אלא גם רואה טלויזיה, וקורא ציטוטים מדוייקים. גם בטלויזיה רואים בדיוק מה X אמר על Y. הרי אני לא אסע עכשיו לגוש קטיף בשביל לשמוע כאלה אמרות. בשביל זה יש את התקשורת ואני יודע להבחין טוב מאוד בין השקרים להצגת האמת. וציטוטים, אם נרצה או לא נרצה, הם ב-99 אחוז מדוייקים, אחרת העיתון עובר על החוק.

התקשורת גם יודעת לסנן ולצלם מקרים

חריגים אבל לא את הדברים הטובים שקורים...

אל תישפוט אותם הם במצב של יאוש

כשמסלקים אותך מהבית בלי רצונך זה התוצאות....אז לפני שתאשים אותם תחשוב פעמיים מה אתה רוצה שהם יעשו יתפנו כמו ברווזים?

ק ד ו ש

New member
לא כמו ברווזים

אבל להתפנות כמו בני אדם אני בטוח שהם יכולים. זאת לא פעם ראשונה שפינו יישובים יהודיים. אפשר למחות, להפגין, אבל שידעו לעשות זאת כמו בני אדם ולא כמו חוליגנים שכל דבר קטן מזכיר להם את השואה. מעניין שמחנות הפליטים הפלשתינאים לא מזכירים להם גטאות.

לא בדיוק

אבל אני בהחלט מצפה שהם יקיימו את החוקים במדינת ישראל. כפי שאם יש מישהו שאני כועס עליו מאוד מאוד, אני יכול ללכת ולרצוח אותו, ואולי אפילו תבינו אותי (תלוי מה אותו אדם עשה לי) אבל אני לא אלך לעשות את זה כי אנחנו חיים במדינה דמוקרטית ויש פה חוקים שצריך לציית להם. לא רוצים לציית? אתם מוזמנים לעזוב למדינה בה יש חוקים המוצאים חן בעיינכם. אפשרות אחרת היא לנסות לעבור על החוקים ולהענש בהתאם. עשיתי הרבה דברים בחיים שלי נגד רצוני כי אלה היו החוקים במדינה וכי הייתי חייב. אז לפני שאתה מצדיק אותם על ההשוואה המזעזעת והחסרת כל ביסוס הזאת אולי תבין מה בסה"כ מבקשים מהם? לעבור דירה, זה הכל.

ק ד ו ש

New member
אני לא מסכים עם משהו אחד.

למרות שעם 99 אחוז מהודעותיך אני נוטה להסכים. להגיד שמבקשים מהם בסה"כ לעבור דירה זו טעות. זה לא לעבור דירה... זה לעזוב יישוב, לעזוב את השדות שלהם, את הפרנסה, את הבית שבנו. וזה בכפייה. אמנם הפיצוי הולם והיחס הוא לא כמו גירוש, אך בהחלט אני לא מסכים עם זה שזה כל כך פשוט כמו שהצגת את זה. אבל למרות זאת, אני בהחלט חושב שלא משנה איזו פעולה ביצעה הממשלה, בין אם אתה אוהב אותה או לא, כל עוד היא חוקית אסור לעבור על החוק בתגובה אליה.

ק ד ו ש

New member
אני לא מסכים עם משהו אחד.

למרות שעם 99 אחוז מהודעותיך אני נוטה להסכים. להגיד שמבקשים מהם בסה"כ לעבור דירה זו טעות. זה לא לעבור דירה... זה לעזוב יישוב, לעזוב את השדות שלהם, את הפרנסה, את הבית שבנו. וזה בכפייה. אמנם הפיצוי הולם והיחס הוא לא כמו גירוש, אך בהחלט אני לא מסכים עם זה שזה כל כך פשוט כמו שהצגת את זה. אבל למרות זאת, אני בהחלט חושב שלא משנה איזו פעולה ביצעה הממשלה, בין אם אתה אוהב אותה או לא, כל עוד היא חוקית אסור לעבור על החוק בתגובה אליה.

לא בדיוק

אבל אני בהחלט מצפה שהם יקיימו את החוקים במדינת ישראל. כפי שאם יש מישהו שאני כועס עליו מאוד מאוד, אני יכול ללכת ולרצוח אותו, ואולי אפילו תבינו אותי (תלוי מה אותו אדם עשה לי) אבל אני לא אלך לעשות את זה כי אנחנו חיים במדינה דמוקרטית ויש פה חוקים שצריך לציית להם. לא רוצים לציית? אתם מוזמנים לעזוב למדינה בה יש חוקים המוצאים חן בעיינכם. אפשרות אחרת היא לנסות לעבור על החוקים ולהענש בהתאם. עשיתי הרבה דברים בחיים שלי נגד רצוני כי אלה היו החוקים במדינה וכי הייתי חייב. אז לפני שאתה מצדיק אותם על ההשוואה המזעזעת והחסרת כל ביסוס הזאת אולי תבין מה בסה"כ מבקשים מהם? לעבור דירה, זה הכל.

נולה2

New member
כל מילה בסלע moosh2000

למרות שזה נכון שההתנתקות היא לא רק מעבר דירה זה נכון מאוד שזאת בושה לעשות השוואה לשואה ( זה אפילו גובל בזלזול בזכר הנרצחים ) !

למעלה