אלוהים, למה הם מתים??

אניהו

New member
אלוהים, למה הם מתים??

אלוהים למה הם מתים? ולמה הם נישארים יתומים והן אלמנות? ואלוהים, למה יש בשמים הכל כך יפים ציפורים שעפות אל החופש.שמש שצובעת אותם בצבעים מרהיבים אבל..באותם שמים בדיוק עפים טילים ומטוסי קרב שכל ייעודם הוא...להרוג? ואלוהים תגיד רגע, למה לקחת לה את אמא ואבא ואתה גם לא מרפה ממנה עדיין? איך אתה רוצה שהיא תאמין בך ככה? תגיד לי אלוהים. ואלוהים...למה יש כל כך הרבה אנשים שחיים ברחוב ליד ביניין שבו יש אנשים שיש להם כל כך הרבה כסף? איך זה שיש כאלה שיש להם כל כך ה ר ב ה וכאלה שאין להם כלום? ואלוהים...אם אני כבר מדבר איתך אז אולי תסביר לי איך יש ילדים רעבים...ואיך יש כאלה שאם היא לא טובה להם אז הם הורגים בפטיש? פעם ראית אותה הורגת בפטיש או שורפת אותו כשלא טוב לה? ואלוהים...באמת רגע....איך זה שהשמים אצלי בתל-אביב-עיר-החופש הם כל כך כחולים בדיוק כמו...שם. בג´נין ובעזה? ואיזה ילדים יש שמה אלוהים? גם להם יש חלומות...? ואלוהים תסביר לי למה הוא חולה עכשיו? ולמה לתינוק שלה אין אבא ולמה יש פה ילדים בני 18 שבמקום להינות הם נלחמים ויורים ומתים בלי בכלל לדעת למה...בלי שהספיקו...לחיות? ולמה,אלוהים, למה בראת אותנו ככה שאף אחד לא מבין שכסף אי אפשר לאכול ורק כשמשהו יפה נעלם יודעים לבכות עליו? ואלוהים...איך זה שהיא אמרה לי שהיא היתה ב´עיר השיש´ ושיש שם גם מצבות של ילדים? איך זה אלוהים...שילדים כל כך קטנים בקבר? אלוהים...אתה גם מרגיש בודד לעיתים? אלוהים שלי. אל תכעס עלי וגם אני לא כועס עליך. אני פשוט--לא מבין... אולי ילד.

עידן

אני לא יודעת איך להגיב על זה. זה עשה לי כל כך עצוב. כל כך כואב. בכיתי, וחיפשתי איך לענות לך על זה. אני פשוט לא יודעת. כל כך תמים וכל כך יפה. כמוך. מקסים !

ה מוזה

New member
כי הוא היושב במרומים מעולם ....

לא הבטיח לנו גן של שושנים . הוא העניק לנו את הגן עלינו לשתול השושן ולהגן עליו .. עלינו להרבות השושנים בגינה .. ולשמור אותם .. כשהוא קוטף לו שושן מגינתנו ..הוא נוטע אותו בגן אחר , בגן העדן .. ובליבנו .. ואכן , הוא מרגיש בודד ועצוב ..כי בכולנו כן בכולנו פיסה קטנה ממנו וכשעצוב לנו בעולם הזה - עצוב גם לו ןעל כך נאמר "והיית אך שמח " ועל כל השאלות לעולם לא נמצא תשובות , אבל לא נפסיק לעולם לשאול כי ברגע שנפסיק לשאול ולתהות - נאבד דבר חשוב מודעות . ולעולם עידן ...לא נבין כי "נסתרות דרכי האל " לילה טוב ושקט .

אלוהים...

נתת לנו שכל להבין... לב להרגיש... פה לשאול שאלות... וידיים לבנות, וגם לצערי להרוס... אבל יותר מהכל, רשות נתת לנו, לבחור, לבחור כמה להשתמש בראש, וכמה בלב, מתי לשאול, מה לבנות...וגם לצערי מה להרוס... אולי עדיף היה שלא היית נותן לנו כלום מהדברים האלה, כי אני לא רואה את הציפורים בוכות כי אנחנו מזהמים להן את השמיים... ולא את הדגים בכנרת צועקים כי ייבשנו להם את המים... אני לא רואה אותם בונים בניינים שמסתירים את השמיים, והורסים מדינות שלמות, סתם ככה לשם "פיתוח" ו"שלום עולמי". הם פה, והם הולכים בלי לשאול כמה ולמה, בלי לפנות אלייך אלף פעמים ביום, עם אלף שאלות שונות...בלי לתהות מה היה אילו, ואיך יהיה אם... אבל גם בלי לצחוק יום שלם בגלל משהו שהילד של השכנה אמר... או לקום בבוקר עם חיוך סתם כי הגיע סתיו פתאום באמצע אוגוסט... בלי לאהוב מישהו עד אין סוף... בכל מקרה, אנחנו פה, שואלים, ובוכים, ושואלים, וצוחקים ושואלים, ואוהבים, ושואלים... ויש לי סיפור נחמד ששמעתי וחשבתי לכתוב אבל לא את כולו אני זוכרת...אז בפעם אחרת...

One lOVe

New member
מחכה לימים טובים...

אתה יודע.. זה עצוב כל כך שככה העולם שלנו נראה שאנשים הורגים ונרצחים שילדים נשארים יתומים שחיילים נהרגים.. אך זהו דרכו של העולם שלנו העולם האכזר הזה.. אך במקום לחשוב על כל הדברים שיש לנו בעולם (ותאמינו לי לא חסר!!) נחשוב על הדברים הטובים שיש לנו על אהבה, משפחה, חברים דברים שנותנים לנו אושר אז אם נבכה כל היום על הדברים הרעים שיש בעולם אנחנו לא נתקדם לאף מקום אנחנו צריכים להיות שמחים וגאים במה שיש זה הדבר היחיד שנותר לנו לעשות מחכה לימי התקווה והאושר לימים טובים יותר לכולנו!!

למעלה