אלוהים מבטל את כל התנך

אלוהים מבטל את כל התנך../images/Emo12.gif

בספר =ידידות עם אלוהים= יש קטע שממש תמוה... =אני יצרתי את העולם, בראתי את אדם וחוה, שמתי אותם בגן עדן, אמרתי להם לפרות ולרבות, היו לי בעיות עם הנחש שם, ראיתי כיצד הם האשימו זה את זה ולא הבינו שום דבר... אחר כך נתתי לאיזה זקן שני לוחות אבן בנסיון להבהיר את הדברים, חציתי איזה ים ועשיתי כמה ניסים, שלחתי כמה שליחים לספר את סיפורי, ראיתי שאיש אינו מקשיב,..... זה לא מוזר?

../images/Emo182.gifהרחבתי טיפה

המוטיב החוזר בכל ספריו הם למעשה שאין בכלל דבר כזה גן עדן ואין גהנום, וסיפורי התנך הם סיפורים שאנחנו כתבתנו...ואין דבר כזה מעשה רע, יש מצב כזה ויש מצב כזה, כלומר יש לנו עכשיו תנ"ך חדש שהוא =שיחות עם אלוהים= שאלה ספרים מאד מעניינים אבל לאדם מאמין הם פשוט שוק, והלם, הלא על האמונה ועל התנך הזה אנשים הקריבו את עצמם בכל הדורות, ולולא הספר הזה אולי לא היינו מאוחדים בדת היהודית.. אגב בספר הזה הוא גם טוען [אלוהים] שאנחנו לא העם הנבחר, זוהי המצאה שלנו... אני קוראת וקצת מבולבלת, אבל מה? יש לו חוש הומור אדיר לאלוהים

גריני

New member
שיחות עם אלוהים = תנך" חדש ../images/Emo13.gif

אהבתי את המשפט הזה, פעמונית. סדרת "שיחות" עבורי היא בהחלט תנ"ך, שכן בזכותם הייתי מוכנה, לראשונה בחיי (!) - להודות בדבר קיומו של אלוהים... כך שמה שהוא מוזר ואולי אפילו מזעזע עבורך, היה עבורי (ועבור עוד אלפי אנשים) נקודת אור, מהפך במחשבות. מה שהשפיע עלי, בין היתר, זה אותו חוש הומור נפלא שמצא חן גם בעיניך
כן, אני מסכימה איתך שלאדם מאמין זה הלם ושוק, אבל בעיני זו בדיוק הגדולה של הספרים האלה. הם גורמים לך לחשוב שוב על אותן אמונות שגדלת עליהן, הם פותחים לך אפשרות לחקור את הדברים, לבדוק אותם לעומק ולהגיע למסקנות אישיות שלך - שלא בהכרח תואמות את הדברים שעליהם כולנו גדלנו. שיחות עם אלוהים מדגיש מאוד את זכות הבחירה החופשית שניתנה לנו ע"י הבורא. אם ניתנה לנו בחירה חופשית, כדאי מאוד שננצל אותה היטב, והמקום שבו (לדעתי) הוא החשוב ביותר להתחיל הוא מערכת האמונות שלנו. האמונות שלנו הן אלו שקובעות איזה חיים יהיו לנו, ועל-כן כדאי מאוד להתחיל משם. אני קטונתי מלהחליט או להכריז האם התנ"ך הוא כולו אמת צרופה או לא. אני כן חושבת שהתנ"ך - גם אם נכתב ע"י אלוהים בכבודו ובעצמו - נכתב לפני אלפי שנים ואני מכבדת מספיק את אלוהים כדי להאמין שגם הוא מוכן "לצעוד עם הזמן" - כלומר, לשנות דברים מסויימים בהתאם להתפתחויות טכנולוגיות ואחרות שמתרחשות. זאת ועוד, ישנן גישות שונות לפרשנות של התנך. הקבלה, למשל, רואה בסיפורים סמלים! (כך, למשל "עמלק" עפ"י הקבלה זה ספק - כלומר לא נצטווינו להרוג את כל מי שמשתייך לעם ששמו היה עמלק - אלא להסיר את הספק מליבנו...). כך שגם מהתנ"ך אנשים שונים לוקחים דברים שונים. לגבי "מעשים רעים" - כאדם מאמין את בוודאי מכירה בכך שגם את הרוע יצר אלוהים... אז אם הוא יצר רוע - מן הסתם יש מקום לרוע בעולם, נכון? אשר להגדרתנו כ"עם נבחר".... המממ.... זה ממש קשה... מבלי להיכנס לפוליטיקה - כשאני מסתכלת מסביבי, אני לצערי כבר מזמן לא מרגישה כמו עם נבחר... לסיכום, עצה לי אליך: גם ב"שיחות" - כמו בכל ספר שהוא שתקראי אי פעם - קחי אליך את מה שמתאים לך ונסי להתעלם ממה שלא! אין ספר בעולם שכל כולו מתאים לכולם (אפילו לא התנ"ך!) - אז פשוט תסנני וכך תוכלי ליהנות וללמוד יותר. חג אורים שמח

אהבתי גריני....

אני מסכימה עם כל מילה שלך גריני, מפחד מאלוהים עברתי דוקא לצד השני... הפסקתי לפחד מאלוהים, ומהחשש שאקבל איזה עונש אם לא אעשה כדבריו, אבל מסתבר שאלוהים מאד ידידותי וחבר אמיתי, בכלל בקטע של מסרים אני מקבלת מסר כאשר אני מבקשת סימן לשאלה כלשהי.. זה באמת לא הגיוני לפחד מאלוהים, אלוהים הוא אוהב וחבר טוב, ואפשר אגב לספר לו הכל..גם אם הוא יודע
בכלל הפחד הזה שהרבה אנשים חשים כלפי אלוהים [אלוהים יעניש אותך וכולי'] הוא לא הגיוני, למה שאלוהים ירצה להעניש אדם שבתוכו קיים גם אלוהים ? חוץ מזה אין רע ואין טוב - יש מצב כזה ומצב כזה, אז למה לפחד? אבל יש לציין שאני מאד אוהבת גם את סיפורי התנ"ך גם אם זה לא היה ולא נברא.... ואני באמת אקח את מה שמתאים לי ואת מה שלא מתאים אסנן

gifgif

New member
קראתי בכיף

הצצתי לתוך שיחתכן, ואהבתי. לדעתי, אלוהים די חמקמק, לפעמים הוא נותן לנו לדגדג קצת את סביבתו. לפעמים. לא תמיד בכללי, אני חושב שאנחנו חלק מרשת פיזית ומטאפיזית המקיימת אינטראקציה עם כל מה שבתוכה וכל מה שמשיק לה, אין סוף ובחזרה

FireBat

New member
גריני - שתי נקודות

מסוכן להגדיר את "שיחות עם אלוהים" כתנ"ך מפני שאחד המסרים בו הוא לא להתמסד לאף דת. הוא לא תנ"ך, הוא רק מציג את הדרך, הוא לא מציב תנאים. בספר אלוהים אומר שאנו פועלים עפ"י חוקים שנקבעו על-סמך התנסויות של אחרים, ופה נמצא הפיספוס הגדול שלנו. גם הספר הוא ההתנסות של המחבר אבל הוא לא האמת המוחלטת לגבי כל אדם ואדם. למה זה הפריע לי? מפני שהדת מעוורת, היא חוסמת היא כופה. היא מסגרת של חוקים שנועדו מלכת תחילה להעניק לה כוח. היא מושתת על פחד והיא תלחם בכל דבר שיהווה עליה איום. ולכן דת, לפי דעתי, אינה הדרך לאלוהים. אני מאמין באינטואיציה שלי, במה שאני מרגיש, במה שאני לומד מהחיים, ולא ממה שבני אדם אחרים כתבו. לא משנה גם אם זה נכתב לפני אלפי שנים. לעומת זאת - אינני מתעלם מהם, ומה שאינו מובן לי אני חוקר. לגבי דבר נוסף - נשמע לי תמוה המשפט "אלוהים צועד עם הזמן". לאלוהים לא קיים המונח זמן, ובאופן מסויים גם לנו המונח הזה כלל איננו קיים, משמע אלוהים לא צריך להתאים את עצמו לרוח התקופה כלל.

foolish games

New member
זה אפילו יותר מעמיק מכך..

אלוהים טוען כי התנ"ך הוא מן המצאה שלל דברים שהם אינם פרי עטו וסותרים רבות מכוונותיו..

גריני

New member
ואולי זה בחלקו נכון?

רובו של התנ"ך נכתב ע"י אנשים - בשר ודם.... העובדה שמשהו נכתב לפני כך וכך שנים לא הופכת את הדברים הזה לנכון, ובוודאי לא בהכרח "נכון" אחרי שעברו כ"כ הרבה שנים. מה גם שידוע שהיו עוד כתבים עתיקים שמסיבות שונות ומשונות לא נכללו כלל בתנ"ך... האם זה לא מעורר מחשבות?

gifgif

New member
וואלה, אלוהים אומר את זה אבל גם

אחרת, בשפה שלא כולם מכירים. בכלל, באיזה עט כותב אלוהים ?

seeyou

New member
אתה באמת מאמין לכול מה שנכתב?

If you believe everything you read, don't read (chinese proverb) מה זה ספר? זאת הדעה של המחבר בלבד-שהפעם פשוט ליכלך... מה זה אדם ציני? A cynic is someone who knows the price of everything and the value of nothing. אתה רוצה לקנות את ה"אמת" בזול? בכמה שקלים? עבור האמת משלמים לפעמים בחיים ועדיין זה לא מספיק!

גריני

New member
מהי בכלל "אמת"?

האם ישנה אמת שהיא אחת ויחידה, שנכונה ומתאימה לכלל האנושות וכל הזמן???

seeyou

New member
זאת הנקודה!!../images/Emo45.gif

כול עוד ישנם פרושים רבים לא קיים ה"מוחלט".... כנורמה חברתית הצדק או האמת שייכים לצד החזק או השולט... Vox populi vox dei -זה רק לבחירות! הערה: vox populi, vox Dei: (An old proverb quoted by William of Malmesbury in the Twelfth Century), The voice of the people is the voice of God. חג שמח יוסי

FireBat

New member
בודאי

יש אמת אינדיבידואלית לכל אחד ואחד כלומר אמת ברמה האישית. אדם שלא יאמין באלוהים לא יהיה לו אלוהים. מי שמאמין בגהינום בורא לעצמו גהינום. מה שבן אדם מאמין בו הוא מה שמתקיים במציאות האישית שלו. לעומת זאת - העובדה שאינו מאמין באלוהים לא מבטלת את קיומו של אלוהים כאלוהים. כלומר ה"אמת" היא שיש אלוהים, וזו האמת היחידה, גם היא מפקפקים בה, זה לא ישנה אותה ברמה של היקום או מה שמעבר. אותו אדם יכול להאמין שאלוהים כועס ומעניש. הוא כל היום יהיה מוכן לכך שאלוהים יעניש אותו על שחטא, ואכן "אסון" יפקוד אותו, מפני שהוא משך אליו את ההתנסות. בשביל אותו אדם זוהי ה"אמת"- אלוהים מעניש! אך האמת האוניברסלית, שאלוהים מעצם טבעו אלוהים, אינו מעניש אלא יודע להעניק אין סוף אהבה. מקווה שהייתי ברור בגישה שלי.

למעלה