שיחות עם אלוהים = תנך" חדש ../images/Emo13.gif
אהבתי את המשפט הזה, פעמונית. סדרת "שיחות" עבורי היא בהחלט תנ"ך, שכן בזכותם הייתי מוכנה, לראשונה בחיי (!) - להודות בדבר קיומו של אלוהים... כך שמה שהוא מוזר ואולי אפילו מזעזע עבורך, היה עבורי (ועבור עוד אלפי אנשים) נקודת אור, מהפך במחשבות. מה שהשפיע עלי, בין היתר, זה אותו חוש הומור נפלא שמצא חן גם בעיניך
כן, אני מסכימה איתך שלאדם מאמין זה הלם ושוק, אבל בעיני זו בדיוק הגדולה של הספרים האלה. הם גורמים לך לחשוב שוב על אותן אמונות שגדלת עליהן, הם פותחים לך אפשרות לחקור את הדברים, לבדוק אותם לעומק ולהגיע למסקנות
אישיות שלך - שלא בהכרח תואמות את הדברים שעליהם כולנו גדלנו. שיחות עם אלוהים מדגיש מאוד את זכות הבחירה החופשית שניתנה לנו ע"י הבורא. אם ניתנה לנו בחירה חופשית, כדאי מאוד שננצל אותה היטב, והמקום שבו (לדעתי) הוא החשוב ביותר להתחיל הוא
מערכת האמונות שלנו. האמונות שלנו הן אלו שקובעות איזה חיים יהיו לנו, ועל-כן כדאי מאוד להתחיל משם. אני קטונתי מלהחליט או להכריז האם התנ"ך הוא כולו אמת צרופה או לא. אני כן חושבת שהתנ"ך - גם אם נכתב ע"י אלוהים בכבודו ובעצמו - נכתב לפני אלפי שנים ואני מכבדת מספיק את אלוהים כדי להאמין שגם הוא מוכן "לצעוד עם הזמן" - כלומר, לשנות דברים מסויימים בהתאם להתפתחויות טכנולוגיות ואחרות שמתרחשות. זאת ועוד, ישנן גישות שונות לפרשנות של התנך. הקבלה, למשל, רואה בסיפורים סמלים! (כך, למשל "עמלק" עפ"י הקבלה זה ספק - כלומר לא נצטווינו להרוג את כל מי שמשתייך לעם ששמו היה עמלק - אלא להסיר את הספק מליבנו...). כך שגם מהתנ"ך אנשים שונים לוקחים דברים שונים. לגבי "מעשים רעים" - כאדם מאמין את בוודאי מכירה בכך שגם את הרוע יצר אלוהים... אז אם הוא יצר רוע - מן הסתם יש מקום לרוע בעולם, נכון? אשר להגדרתנו כ"עם נבחר".... המממ.... זה ממש קשה... מבלי להיכנס לפוליטיקה - כשאני מסתכלת מסביבי, אני לצערי כבר מזמן לא מרגישה כמו עם נבחר... לסיכום, עצה לי אליך: גם ב"שיחות" - כמו בכל ספר שהוא שתקראי אי פעם - קחי אליך את מה שמתאים לך ונסי להתעלם ממה שלא! אין ספר בעולם שכל כולו מתאים לכולם (אפילו לא התנ"ך!) - אז פשוט תסנני וכך תוכלי ליהנות וללמוד יותר. חג אורים שמח