אלוהים...מה ולמה?

e-shfiyut

New member
אלוהים...מה ולמה?

יש לי סיפור מעניין... היום ישבתי לי בחופש הנחמד והמפוצץ שיעורי בית שלי ועשיתי לתומי שיעורי בית בפיזיקה... מקצוע מדעי שלכאורה לא אמור לעורר שאלות בנושאי דת... אני לומדת על אופטיקה, ליקויים, קרני אור, קולות, ושאר דברים דיי מדכאים שלומדים בבי``ס (ולא באתי להתווכח על בי``ס) אז כמו שאמרתי עשיתי את העבודה ופתאום חשבתי.... ואו.. כמה חוקים... זה ממש מורכב אין סיכוי שאני יבין הכל... ואז חשבתי... איזה אהבל המורה לפיזיקה... ואז חשבתי... בעצם...לא המורה המציא את זה... ואז חשבתי... איזה טמבלים המדענים.. ואז חשבתי... לא המדענים גילו את זה... ואז חשבתי... וחשבתי... וחשבתי.. ולא הבנתי מי הכין/המציא/יצר (או כל מה שבא לכם) את זה? וכאן נכנסה לי שוב שאלת האלוהים לראש.. מישהו/ משהו ואתם יכולים לקרוא לו אלוהים/כוח עליון/ משה/ שוקי או כל מה שבא לכם... אבל מה שבטוח שהעולם לא קיים מאז ומתמיד.. הרי המדענים הוכיחו את זה... ויש לי נטייה להאמין להם... ואז המשכתי לחשוב.... ונגיד שיש אלוהים... מה הוא עושה היום... כלום... אני לא רואה שום דבר טוב קורה פה... אז מה... זה עונש כל מה שקרה פה בכמה ימים האחרונים.. גם אם זה עונש... לדעתי האלוהים הזה והמוח הגאוני שלו שיצר את כל העולם הזה מעוותים.. ועם כל הכבוד... אני לא רואה שום סיבה לעשות למענו כלום... הרי תראו מה הוא יצר פה... זוועה ומצד שני יש פה הרבה דברים טובים.... לירן

e-shfiyut

New member
אהה...וזה מזכיר לי

את ההודעה שהייתה כאן איפשהו למטה על איך שהדברים משפיעים אחד על השני אהה... נזכרתי.. קרימינולוגיה... וזה הזכיר לי את אותו סוג של התגלגלות דברים... איך שמעבודה בפיזיקה חשבתי על: ``מה אלוהים עשה בשבילי?`` וזהו....רק רציתי להגיד... לירן

י.קטן

New member
הודעה אחת....

סנתם לב שמהודעה אחת הגעתם לשלושה נושאים שונים לגמרי?, אז ככה... יש אצלנו מגמת פיזיקה מטמתיקה בכיתה וכמעט כל מי שאני מכירה הלך לשם והשאלה הנשאלת: למה אנשים עושים את זה לעצמם?, אני נדרתי נדר שבפיזיקה אני לא נוגעת יותר, ובאמת- לא נגעתי. ובקשר לקטע הזה עם אלוהים, אני אומרת שאין כזה דבר, תשאלו אותי כל שאלה בקשר לקיומו, תנסו להכשיל אותי, אני עדיין אמצא תשובה, החזרתי כמה דתיים בשאלה, ועירעתי את מחשבותיהם של חרדים. זהו, לא שאני גאה בזה כן..., איש איש באמונתו יחייה. יערה.

FuneralDrum

New member
יש שני דברים

אחד, זה לשכנע את אחד מחסרי השכל האלה, שהולכים כמו עיוורים בדרכיו הנסתרות של האלוהים (חה!), שחייו חסרי משמעות, ובכך להחזיר אותו בתשובה. דבר אחר זה להתמודד עם הקטע של השיהוקים ב``מוסקבה-פטושקי`` של ונדיקט ירופייב, שיצא לא מזמן בארץ (ונכתב די מזמן ברוסיה). זה ספר אל שהוא ההקבלה האלכוהולית של פחד ותיעוב בלאס ווגאס, אבל הרבה יותר חכם, וגונזו באותה מידה בערך. גם קורט וונגוט שולט. מה הנושא? shine

שני16

New member
ספרים רבותי,ספרים......

אחחח,פחד ותיעוב בלאס וגאס,ספר גדול....קראתי אותו לפני שנה וחצי,כשהייתי שבוע בלונדון,וזה לגמרי ערער לי את הטיול...מעניין... בכל אופן,וונגוט הוא באמת גאון,אבל מה עם סלינג`ר?אל לנו לשכוח את ג`.ד....מישהו קרא את `פראני וזואי` שלו?ספר שמאד הפחיד אותי,אבל אפשר להגיד שעשה לי רק טוב בחיים....מומלץ בחום... יש לכם ספרים מומלצים במקרה?אני אשמח לשמוע....

Cleopatra

New member
המלצות לספרים

ג.ד סלינג`ר הוא גאון. תקראי את התפסן בשדה השיפון שלו. אני עכשיו קוראת את ``שר הטבעות- אחוות הטבעת``. זה ההמשך של ``ההוביט`` קראת? תקראי! ממולץ בחום. וגם הארי פוטר, אוף קורס, ספר מדליק. וכמובן- הספר האהוב עלי- ``נשים קטנות``. מי שלא קרא לא יודע מה זה קלאסיקה... אה כן, וגם עליסה בארץ הפלאות, זה ספר חמוד רק קצת מוזר...

MajoR_ToM

New member
פיכסה !!!!!!

דבר ראשון - כולם מכירים את שר הטבעות זה נחשב לספר הטוב ביותר על ידי הרבה מאוד אנשים מה שאת קוראת זה הראשון בטרילוגיה אבל , הארי פוטר ?!?! העם את לא רואה בזו מין היכנעות לטרנדיות השולטת בעולם ?! כולם קראו התפסו בשדה השיפון אצלי בבית ספר זה היה ספר חובה בשנה שעבה והרבה אנשים שאני מכיר שלא קוראים בכלל נהנו ממנו מאוד . ליתלות את הארי פוטר על עץ !

רואים שלא קראת.

תקרא את הארי פוטר, אחר כך תבקר אותו. בעצם, אל תקרא. אתה נחוש לשנוא את הספר הזה מראש. אז תשנא. זה מאוד בריא, אתה יודע.

the me and i 16

New member
עזוב אותך זה ספר שווה

הארי פוטר זה ספר שיהפוך לקלאסיקה אלא עם כן הסופרת תצליח להרוס אותו... אם לו היא פשוט גדולללללה. זה ספר מצוין ,רק תקרא את הספרים באנגלית אחרת זה לא שווה.

פלומפי

New member
אלוהים?

אני לא יודעת אם ניתן לומר שאלוהים גרם למה שקורה כאן בכמה ימים האחרונים, בני האדם גורמים לזה. וחוצמזה מישהו הכריח אותך ללמוד פיזיקה? לומדים רק מה שמעביר את הזמן, משהו שיעשה את התיכון קליל. את המקצוע לחיים נרכוש אחר כך בכל דרך שהיא... שיהיה לך חג שמח!!!

Black Star

New member
איווווו..מקצוע מזוויע

שנה שעברה היה לי 40- מן הסתם כי לא הייתי נוכחת פיזית או רוחנית בשיעורים. אח``כ הייתי חולה והפסדתי כמעט את כל השנה, והייתי חייבת לעלות לציון חיובי. לקחתי שיעורים פרטיים ובשלושה שיעורים הצלחתי להשלים חומר של שנה, לקבל 107 במבחן וללמד חברים. משהו דפוק בשיטה, לא?

e-shfiyut

New member
אלוהים - זה סתם כינוי

גם אני לא מאמינה באלוהים אבל משהו היה חייב ליצור את העולם המתוחכם הזה... הרי דברים כאלה מוחכמים לא יכולים לצאת במקרה מאיזה פיצוץ (כדוגמת המפץ הגדול). אז לצורך העניין למי שיצר את זה אפשר לקרוא אלוהים - זה רק שם. והאלוהים הזה לדעתי היה פה... ראה איזה משעמם מה שיצא לו והלך... הרי אף אחד לא ראה אותו כאן בזמן האחרון... לירן

the me and i 16

New member
הוא כן פה

פשוט הוא היה אלוהים כל כך הרבה זמן שזה נמאס לו... אז הוא אמר ,בואו נראה איך (שימו לב רבים= גם בתנך מתייחסים לה` בצורת רבים, מה זה אומר?) הם יצלחו להסתדר בלעדי... והצלחנו לא רע... עבר כמה זמן הוא התחיל להשתעמם ואמר לעצמו: אולי אני אהפוך את עצמי לבן אדם? לא פייר שרק להם יש את כל הכיף... והפך לבן אנוש... בילה קצת בארה``ב קצת בהודו אבל הוא נרצח לפני כמה שנים בסימטא חשוכה. ומאז אין אלוהים... אז שלא יעבדו עליכם: ה` חי וקיים הא פשוט מת...

Cleopatra

New member
אלוהים ואמונה

גם אני לא מאמינה באלוהים, כי זה לא מוכח. והמדע- הקופים וזה זה כן מוכח!!! חוצמזה שלי יש תיאוריה שלמה בקשר לאמונה. אני מאמינה בכוחות הטבע, שהם טבעיים, מוחשיים, כאן ועכשיו, ולא באלוהים, שזה כוחות על טבעיים ולא מוחשיים... ישות אחת לא יכלה לגרום וליצור את כל מה שמסביבנו, צריך המון כוחות שמתחברים. וגם תהליך הבריאה לא הסתכם בשבעה ימים. לדעתי הוא נמשך עד היום. הרים נבנים ונהרסים, נהרות נובעים ומתייבשים, אנשים נולדים ומתים. הכל מחזוריות. וחוצמזה אנחנו חושבים שאנחנו השלב האחרון והמפותח ביותר של האבולוציה. לדעתי אנחנו טועים בגדול, ואולי בעוד כמה אלפי שנים אנחנו נהייה רק עוד שלב בהתפתחות האדם, או אפילו החולייה החסרה השנייה... קליאו.

למעלה