אלוהים מושלם?!
ישבתי איזה יום בהודו לא זוכר כבר איפה זה היה והתחיל לעלות לי רעיון...
בואו נניח שיש אלוהים לא משנה כרגע אם יש או אין או לא יודע מה נניח שהוא קיים אוקיי?! אם יש אלוהים אז סביר להניח שהוא מושלם הרי מי יהיה מושלם אם לא אלוהים??? לא ככה?!
אבל רגע מה זה מושלם בעצם מושלם בא מהשורש ש.ל.ם כלומר שלם ומה זה בעצם שלם, שלם זה הכל!!
במושלמות יש את הרמות הגבוהות ביותר של הטוב, אבל כדי שזה יהיה באמת שלם גם חייבים להיות בו הרמות הגבוהות ביותר של הרע!!, כמובן שגם מה שבאמצע צריך להיות בו אבל אנחנו כרגע לשם דוגמא ניקח רק את מקריי הקצה... טוב נחזור לתאוריה ..
באלוהים(שוב הוא הדוגמא שלנו למושלמות) יש את הרמות הגבוהות ביותר של האושר אבל גם חייבים להיות בו את הרמות הגבוהות ביותר של האומללות... וכמובן את כל מה שבאמצע... באלוהים יש את הרמות הגבוהות ביותר של החמלה והרחמים אבל חייבים פשוט חייבים להיות בו את הרמות השפלות ביותר של הנקמה וקהות החושים אהבה
כן באלוהים יש את הרמות הגבוהות ביותר של אהבה, אהבה שכל אדם נמשך אליה כמו פרפר לאש וכמובן גם את הרמות הגבוהות ביותר של המושג ההפוך לאהבה אני לא יודע מה הוא המושג ההפוך לאהבה, יכולתי לרשום שנאה אבל שנאה ואהבה הם כל כך דומות אחת לשניה, זו אותה אנרגיה שפשוט שינתה משמעות זה הכל... יש אנשים שטוענים שההפך מאהבה הוא הפחד אז אנחנו לצורך העניין נגדיר את ההפוכה לאהבה כפחד... וכמובן גם את כל מה שיש בין לבין נייחס לאלוהים כי אלוהים הוא מושלם ויש בו הכל!! באלוהים יש את הרמות הגבוהות ביותר של העושר עם הרמות הגבוהות ביותר של העוני באלוהים יש את הרמות הגבוהות ביותר של הנדיבות עם הרמות הגבוהות ביותר של הקמצנות... בקיצור הבנתם את הרעיון המרכזי באלוהים יש את הכל !!! רגע אבל כל אדם שואף למושלמות, שואף להיות מאושר יותר בריא יותר חזק יותר גבוה יותר ולא יודע מה יותר, אז בעצם אנחנו לא שואפים לשלמות אנחנו שואפים לשיפור אהה שלמות זו רק מילה שבטעות משום מה היא בכלל הוצאה מהקשרה כאן ואז חשבתי לעצמי וניסיתי לדמיין את אלוהים
פתאום ירד לי הטלכרד... אלוהים הוא פה כאן ועכשיו אנחנו אלוהים בכל אחד ואחד מאיתנו יש איזה שהוא ניצוץ מאלוהים, וכולנו יחד מרכיבים את אלוהים השלם העשיר והעני, הרע והטוב, היפה והמכוער, הרחום והקנאי,המאושר והאומלל כולנו יחד זה אלוהים אולי בגלל זה יש אנשים שמגדירים את אלוהים ככל היש... כן צר לי לאכזב את אלה שאולי קיוו שהם אולי הם מושלמים צר לי אבל אין אדם שהוא מושלם כולנו מושלמים יחד אין אדם אחד שיש בו את התכונות האלה ואז הבנתי משהו חשוב שפעם איש חכם אמר לי אם אני לא טועה זה היה המוכר בפיצוציה כשירדתי לקנות סיגריות או משהו כזה אמר לי שכל אדם בעולם הזה הוא חשוב וכל אחד הוא חלק מהשלם כל אחד הוא חלק מאלוהים... והאבסורד הוא שפתאום זה נראה כל כך טרוויאלי וברור הארה נפלה עליי עלק, כל ילד בן ארבע בגן יודע שכל האנשים בעולם חשובים ואני בגיל 30
נסעתי עד קצה העולם כדי להבין דבר כל כך טרוויאלי וברור הריי איך היינו יכולים להעריך יופי אם לא היינו יודעים כיעור מה הוא איך היינו מבינים מה זה עשיר אם לא היה עוני מי היה מעלה בדעתו מהו אושר אמיתי אם לא היינו פוגשים בדרך את האומללות??? איך לעזאזל היינו יודעים מה זה טוב אם לא היה רע??? ואני מה אני רוצה בסך הכל אני רוצה להיות באמצע לא גבוה מדי ולא נמוך מדי... מקום טוב באמצע, כדי שאוכל להסתכל למטה ולומר לעצמי מזל מאלוהים שאני לא שם כדי שאוכל להביט למעלה ולמלמל מניאקים ברי מזל כן נכון לפעמים אני קצת מתנדנד קצת יורד או קצת עולה אבל זה רק כדיי שאוכל להעריך טוב יותר את מה שיש מה שהיה או מה שאין... תנו לי מקום טוב באמצע מכאן אני יכול להשקיף על הנוף.... טוב אז ברשותכם אחרי שעשיתי קצת סדר בראש אני אחזור לסרט שבו אני השחקן הראשי אני פחות או יותר באמצע עכשיו. תרתי משמע..... ודרך ארוכה עוד לפנייך בלי קיצור......
ישבתי איזה יום בהודו לא זוכר כבר איפה זה היה והתחיל לעלות לי רעיון...