אלוהים מושלם?!

dreamer1

New member
אלוהים מושלם?!

ישבתי איזה יום בהודו לא זוכר כבר איפה זה היה והתחיל לעלות לי רעיון...
בואו נניח שיש אלוהים לא משנה כרגע אם יש או אין או לא יודע מה נניח שהוא קיים אוקיי?! אם יש אלוהים אז סביר להניח שהוא מושלם הרי מי יהיה מושלם אם לא אלוהים??? לא ככה?!
אבל רגע מה זה מושלם בעצם מושלם בא מהשורש ש.ל.ם כלומר שלם ומה זה בעצם שלם, שלם זה הכל!!
במושלמות יש את הרמות הגבוהות ביותר של הטוב, אבל כדי שזה יהיה באמת שלם גם חייבים להיות בו הרמות הגבוהות ביותר של הרע!!, כמובן שגם מה שבאמצע צריך להיות בו אבל אנחנו כרגע לשם דוגמא ניקח רק את מקריי הקצה... טוב נחזור לתאוריה ..
באלוהים(שוב הוא הדוגמא שלנו למושלמות) יש את הרמות הגבוהות ביותר של האושר אבל גם חייבים להיות בו את הרמות הגבוהות ביותר של האומללות... וכמובן את כל מה שבאמצע... באלוהים יש את הרמות הגבוהות ביותר של החמלה והרחמים אבל חייבים פשוט חייבים להיות בו את הרמות השפלות ביותר של הנקמה וקהות החושים אהבה
כן באלוהים יש את הרמות הגבוהות ביותר של אהבה, אהבה שכל אדם נמשך אליה כמו פרפר לאש וכמובן גם את הרמות הגבוהות ביותר של המושג ההפוך לאהבה אני לא יודע מה הוא המושג ההפוך לאהבה, יכולתי לרשום שנאה אבל שנאה ואהבה הם כל כך דומות אחת לשניה, זו אותה אנרגיה שפשוט שינתה משמעות זה הכל... יש אנשים שטוענים שההפך מאהבה הוא הפחד אז אנחנו לצורך העניין נגדיר את ההפוכה לאהבה כפחד... וכמובן גם את כל מה שיש בין לבין נייחס לאלוהים כי אלוהים הוא מושלם ויש בו הכל!! באלוהים יש את הרמות הגבוהות ביותר של העושר עם הרמות הגבוהות ביותר של העוני באלוהים יש את הרמות הגבוהות ביותר של הנדיבות עם הרמות הגבוהות ביותר של הקמצנות... בקיצור הבנתם את הרעיון המרכזי באלוהים יש את הכל !!! רגע אבל כל אדם שואף למושלמות, שואף להיות מאושר יותר בריא יותר חזק יותר גבוה יותר ולא יודע מה יותר, אז בעצם אנחנו לא שואפים לשלמות אנחנו שואפים לשיפור אהה שלמות זו רק מילה שבטעות משום מה היא בכלל הוצאה מהקשרה כאן ואז חשבתי לעצמי וניסיתי לדמיין את אלוהים
פתאום ירד לי הטלכרד... אלוהים הוא פה כאן ועכשיו אנחנו אלוהים בכל אחד ואחד מאיתנו יש איזה שהוא ניצוץ מאלוהים, וכולנו יחד מרכיבים את אלוהים השלם העשיר והעני, הרע והטוב, היפה והמכוער, הרחום והקנאי,המאושר והאומלל כולנו יחד זה אלוהים אולי בגלל זה יש אנשים שמגדירים את אלוהים ככל היש... כן צר לי לאכזב את אלה שאולי קיוו שהם אולי הם מושלמים צר לי אבל אין אדם שהוא מושלם כולנו מושלמים יחד אין אדם אחד שיש בו את התכונות האלה ואז הבנתי משהו חשוב שפעם איש חכם אמר לי אם אני לא טועה זה היה המוכר בפיצוציה כשירדתי לקנות סיגריות או משהו כזה אמר לי שכל אדם בעולם הזה הוא חשוב וכל אחד הוא חלק מהשלם כל אחד הוא חלק מאלוהים... והאבסורד הוא שפתאום זה נראה כל כך טרוויאלי וברור הארה נפלה עליי עלק, כל ילד בן ארבע בגן יודע שכל האנשים בעולם חשובים ואני בגיל 30
נסעתי עד קצה העולם כדי להבין דבר כל כך טרוויאלי וברור הריי איך היינו יכולים להעריך יופי אם לא היינו יודעים כיעור מה הוא איך היינו מבינים מה זה עשיר אם לא היה עוני מי היה מעלה בדעתו מהו אושר אמיתי אם לא היינו פוגשים בדרך את האומללות??? איך לעזאזל היינו יודעים מה זה טוב אם לא היה רע??? ואני מה אני רוצה בסך הכל אני רוצה להיות באמצע לא גבוה מדי ולא נמוך מדי... מקום טוב באמצע, כדי שאוכל להסתכל למטה ולומר לעצמי מזל מאלוהים שאני לא שם כדי שאוכל להביט למעלה ולמלמל מניאקים ברי מזל כן נכון לפעמים אני קצת מתנדנד קצת יורד או קצת עולה אבל זה רק כדיי שאוכל להעריך טוב יותר את מה שיש מה שהיה או מה שאין... תנו לי מקום טוב באמצע מכאן אני יכול להשקיף על הנוף.... טוב אז ברשותכם אחרי שעשיתי קצת סדר בראש אני אחזור לסרט שבו אני השחקן הראשי אני פחות או יותר באמצע עכשיו. תרתי משמע..... ודרך ארוכה עוד לפנייך בלי קיצור......

ממממ אלוהים זה רק טוב

בטח שאלוהים מגיע לדרגות גבוהות של הצד השלילי.. אבל הדרגות החיוביות דומיננטיות

שרiןבן

New member
בסדרת הספרים של שיחות עם אלוהים

כל סדרת הספרים מדברת על עניין זה. תוכל למצוא הסבר על מהות האלוהים ועל ההבדלים בין עולמו לעולמינו, על איך ניתן להגיע לדרגת אלוהים, על הניגודים: אהבה - פחד; אלו שני המשלימים הכי עיקריים בהם אנו חווים את עולמנו. הרבה מן הפעולות ואופן ההחלטות שלנו נובעות משם. אלוהים אכן סך כל הדברים הקיימים שהיו אי פעם, שעכשיו ושיהיו. לכן אהבת אלוהים ופחד אלוהים קיימים, אך הם קיימים בעולם שלנו, הוא עולם היחסי. עולם אשר בבחינת אמת נעלה גבוהה יותר, הוא עולם אשלייתי. לכן, טוב \ רע, חם \ קר, אלו הגדרות שלנו למצבים בו אנו רוצים להגדיר את עצמנו. כדי שנוכל להכיר בזה שאנו עושים מעשה טוב, אנו אמורים לדעת שיש מולו גם מעשה רע כי הרי איך נוכל לדעת שעשינו מעשה טוב. העולם הזה הוא המושלם ביותר עבורנו לחוות זאת, שהדרך בה אנו הולכים היא הבייתה לאלוהים.

שרiןבן

New member
ועוד דבר קטן.

אם אנו יוצאים מנקודת ההנחה שאלוהים זה הכל, אל נא נשכח כי אנו נכללים בתוכו כי איך אלוהים יכול להכיל חלק מחוצה לו אם הוא הכל ? אנו הם אלוהים בפעולה, אלוהים שחווה את עצמו דרכנו. ההבדל היחיד הוא שאלוהים יודע את זה.

mkarin

New member
תראה..

הנושא הזה הוא לא ברור, וקרוב לוודאי הוא גם לא יהיה ברור. קשה לי עם נקודת ההנחה שממנה אתה יוצא. אתה אומר שאם אלוהים הוא מושלם, אז כמו שיש לו את רמות האושר הגבוהות ביותר אז גם יש בו את רמות הרוע הגבוהות ביותר. אני לא יודעת אם זה נכון. כלומר, אני לא אומרת שזה נכון, אבל אני גם לא אומרת שזה לא נכון. לפני כמה ימים חברה שלי הייתה ממש בדיכאון ושאלתי אותה מה היא הייתה הכי רוצה עכשיו, והיא אמרה לי שהיא הייתה רוצה להיות מושלמת, ושאלתי אותה למה היא מתכוונת. היא ענתה שהייתה רוצה להיות מושלמת, ללא דיכאונות או מצבי רוח, אלא רק אושר ושמחה. ואני אומרת, אם המושלמות זה אושר תמידי ברמות גבוהות, איך זה שכשיש רמות של אושר, יש גם אומללות?

שרiןבן

New member
תראי את .. ../images/Emo13.gif

הנושא הזה אולי לא ברור לך, לא יהיה חכם להכליל בזה את כולם. מצב ההוויה הראשוני של נשמה הוא אושר ושימחה. איך אם כך יכול להתקיים סבל בעולמנו ? כאשר נצא מתוך נקודת שיפוט על דבר מסויים כפי שהוא, נגדיר אותו לפי ההתנסות שלנו לטוב או רע. (אם הייתי שם את סבא שלי בחדר עם מוזיקת טרנס, עבורו זה היה ממש רע) חברה שלך רוצה להיות מושלמת לפי מה שבעולמה נחשב למושלם, לכן קבלת החלק הלא מושלם תעזור לה בעצם להרחיק אותו. כל הניגודים במציאות זו אופשרו כדי שנוכל לחוות את שאנו חווים ביחס למשהו. לכן הרגשה טובה צריכה את הניגוד שלה כדי שתוכל להתקיים. למה זה טוב ? בעולם המוחלט, הנשמה יכולה להנות מכל האושר והשמחה הקיימים. בעולם המוחלט אין אומללות. הנשמה מבקשת להגיע לעולם זה כדי שתוכל לחוות, כדי לברוא את עצמה ברמה גבוהה יותר, זהו דרכו של כל היקום. הכל בפיתוח, הכל מתרחב.

mkarin

New member
אני מבינה

את מה שאתה אומר, ולא הכללתי באמירות שלי את כולם. אני יצאתי מנקודת הנחה [וזאת בלבד] שבעולם המושלם לא קיים סבל, אלא רק אושר.

גריני

New member
../images/Emo62.gifזה ממש וואו!!! ../images/Emo24.gif

לוחם יקר - תודה על כל מילה ומילה
קראתי אותך וחשבתי לי: הבנאדם הזה עבר הארה, אשכרה!!! ורק שאלה אחת לי אליך: איך אתה חי היום, לאחר ההארה הזאת? האם התובנות האלו זה משהו שמלווה אותך ביומיום? האם איכות חייך השתנתה מאז?

חiלמת

New member
אני גם חושבת

שאלוהים הוא באמת מושלם ויש בו באמת את כל הטוב כמו את כל הרע באופן שווה רק שהאל הוא נותן ועושה לנו רק טוב וטוב בלבד מרצון או בגלל שהכל יצירה שלו אנחנו האנשים (למשל) כחלק ממנו יש בנו מן השלם, אבל בכל אחד מאיתנו ולא רק ככולנו המהווים אותו, את השלמות רק שאנחנו מוכנים להשתמש בחצי השלילי של המושלמות שלנו לכן הוא האלוהים ולא אנחנו מקווה שלא סובלת מעודף אופטימיות

osho7

New member
קודם כל אני מאוד מתחברת ..

למה שכתבת ומה שחווית. אני חווה הארות כאלה המון וזו תחושה מדהימה. בעצם זה תיקשור. היית צריך לסוע עד הודו כדי ליצור כמיהה מספיק גדולה לגלות את מה שגילית, כנראה שזה לא היה קורה ללא המסע הזה. ואלוהים הוא באמת הכל ואנחנו הנשמות שחוות את אלוהים בכל הצורות שלוץ נוצרנו כדי שאלוהים יוכל לחוות את עצמו דרכנו בדיוק כמו ששרון אמר, ואני מסכימה איתו לגמרי.

למעלה