אלוהים מת ואנחנו רצחנו אותו !!!!!!!

seeyou

New member
לא מתקבל על הדעת...

בלי להיות דתי-אני כחילוני מאמין בקיומו בצורה כזו או אחרת תחשוב,אם אנו רצחנו אותו איך ייתכן שכול היקום ממשיך להתקיים,לנוע,להתפצל....להשתנות ללא "דחף-עזרה" הוא לא היה יכול להתקיים.. יוסי

fossil1

New member
אז ככה.....

אני גם חילוני ומאמין! תחשבו שכל פעם שאנחנו עושים דברים נוראים ואסורים מוסרית אנחנו הורגים אותו כל פעם מחדש,וזה בלי שום קשר לאיך העולם ממשיך להתקיים. זאת הייתה הכוונה שלי!

nehud

New member
אתה יכול להרוג רק את עצמך..

המוסר וטוב ורע הם מושגים יחסיים אשר גם אותם ברא האלוהים כחלק מהווית הבריאה. מתאבד פלסטיני רע ליהודים ? טוב לבתולות? חג שמח אהוד

fossil1

New member
לא הוא לא טוב לבתולות גם כן!

ולגבי "אתה יכול להרוג רק את עצמך.. " מה לקחת את זה אישי? חחחחחחח

nehud

New member
ולמה לי לקחת אותך אישית?

באמירה "אתה יכול להרוג רק את עצמך " לא היתה כוונה לפעולה אלא רק הפוטנציאל הטמון בעשייה שלך (אינך יכול להרוג אלא את עצמך) וכפי הנראה מהתשובות שלך יש לך את הפוטנציאל לעשות זאת - במקום שלך כבר ביקרתי לפני 20 שנה
ב
עם
אהוד

seeyou

New member
סליחה-יש לך טעות חלקי

המוסר וטוב ורע הם מושגים יחסיים -עד כאן נכון אשר גם אותם ברא האלוהים-זה לא נכון-האנשים בנו חומות של מוסר כחלק מהווית הבריאה. מתאבד פלסטיני רע ליהודים ? כן בגלל שהוא לוקח איתו הרבה יהודים וליהודים לא ממתינים שם בתולות....רוב הבנות מאבדות את זה בילדות... טוב לבתולות? מניח שכן למרות שה"בולבול" נפרד מהגוף- הלשון נשאר... חג שמח יוסי

nehud

New member
האם האנשים החומות והלשון הם...

לא חלק מהבריאה האלוהית. המסקנה המתאבד הפלסטיני טוב לבתולות וגם לעמו (אפילו בתפיסה של ימין קיצוני = דילול אוכלוסיה)

fossil1

New member
תסבירו לי את הכותרת הזאת........

על זה אני מדבר!!! כשאני אומר שאנחנו רוצחים את אלוהים כל פעם מחדש כי בכל אחד מאיתנו יש אלוהים!!!!!!!!!!!!!!! תינוק הושלך מחלון ביתו!!!! :( מצורף לינק

fossil1

New member
תסבירו לי איך

אנשים עושים את המעשים האלה ועוד מצפים שאלוהים יעזור להם? איך אפשר לעולל דבר כזה לתינות בן יומו? איך? אז עכשיו תגידו לי שאנחנו לא רוצחים את אלוהים כל פעם מחדש!

seeyou

New member
איך אפשר לעולל דבר כזה ?

זה לא קשור למוסר אני חושב שבמיקרה הזה מדובר בחוסר שפיעות...אשר נגרם ממחלה או היה תמון בו עוד מלפני הלידה.. ברור שבתחנה "הסופית" נמצא אלוהים-לכול מי שמאמין. ממליץ לך סרט טוב שראיתי לאחרונה-Final destination ישנם 2 סרטים על אותו נושה יוסי

seeyou

New member
דברים נוראים ואסורים מוסרית ../images/Emo8.gif

דברים אסוריים - אסור למי? מי אוסר? הדת? באיזו תקופה ? המבוגרים חוגגים מסביב לשעות בכול הקשור ליחסי מין אבל לאאאא לילדים...צביעות? מוסר אתו סיפור מוסר של החברה או של אדם פרטי? החברה מכינה את האדם להרוג-לפי צרכי החברה נניח שאתה חייל בתפקיד וערבי יורה לכוון שלך-אתה יורה והורג אותו.. .זה מוסרי! אבל אם אתה חייל,לא בתפקיד וממש סיטואציה והוא מת..אתה אשם.זה לא מוסרי..

לוקר

New member
נראה לך?הוא ישאר פה עוד הרבה אחרינו

אלוהים לא יכול למות - הוא הכח המניע , התמצית , הישות המסתורית שבזכותה יש לנו אמונה ותקוה. אולי יש אחד גדול לכולם ואולי מיליונים- אחד קטן בכל אחד מאיתנו... אני מאמינה שאנחנו מעציבים אותו בכל דבר מרושע ולא הגון ומכאיב שאנחנו עושים , לפעמים אולי הוא כועס, או מתוסכל או משועשע בדיוק כמונו, אולי לפעמים הוא מצטער על זה שברא צעצועים לא ממש מושלמים , אבל מכאן ועד לרצוח אותו..??? לא נראה לי אפשרי בכלל. חג שמח!!!

אמממ כנס..

אולי רצחנו את הרעיון שיש אלוהים את האלוהים התנ"כי כי אנחנו לא מאמינים בו (החילונים..) אבל את מה שבאמת ברא את העולם אי אפשר לרצוח

למעלה