אלוהים קיים או לא?

• פותח הנושא nכמ
  • פורסם בתאריך

nכמ

New member
אלוהים קיים או לא?

מכיוון שפורום אבולוציה, ונושא האבולוציה מתקשר באופן ישיר לאמונה החלטתי להעלות את השאלה הזאת פה, אם ההודעה הזאת לא מתאימה לפורום אפשר למחוק. רק לשמוע בכן או לא, את הדעות של משתתפי הפורום. מאמינים באלוהים או שלא או באמונה בכוח עליון כלשהוא? אני לא מאמין באלוהים.

SilentMike

New member
או לא.

אבל באמת שהאבולוציה היא נכונה באופן בלתי תלוי. החיים התפתחו באבולוציה, אבל זה לא אומר שאין אלוהים מתחבא בעציץ. החשיבות היחידה באבולוציה במובן הזה היא שהיא מספקת מנגנון שמסביר את קיום החיים ללא מתכנן. זה שזה פשוט דבר טיפשי לחשוב שיש אלוהים שמתחבא בעציץ, אומר שאין אלוהים.

eliad_w

New member
לפני ששואלים אלוהים קיים

צריך לשאול כיצד מגדירים את אלוהים(כל תרבות מדמה לה אלוהים אחרים) כי אם לא תדע מהו אלוהים כיצד תדע מה לחפש...

nכמ

New member
לדעתי

הגדרה של אלוהים היא ישות שאין לה בשר ודם, היא לא מוחשית, אבל היא נמצאת בכל מקום, רואה את הכל, ובעלת יכולת התערבות בכל מה שנעשה בעולם, ישות שהיא עליונה, ושהיא מקדימה להכל, והייתה מאז ומתמיד, והיא גם הבוראת של המציאות הנוכחית. זה לדעתי הגדרה..

s u p e r mind

New member
אין הגדרה אמיתית.

הקונספט "אלוהים" מוגדר כלא מוגדר. המאמינים טוענים שאלוהים הוא כל יכול, יודע הכל, שואף להיטיב, נמצא בכל מקום ודרכיו נסתרות. אבל המאפיינים הללו מוגדרים כחוסר של משהו. כמו כן, לא ניתן להצביע על דבר מה במציאות ולטעון "זה אלוהים" - כלומר הוא אינו קונספט בכלל. בנוסף לכך, המאפיינים עצמם סובלים מסתירות, פרדוקסים וממעגליות ~ כך לדוגמה, המאפיין "כל יכול" סובל מפרדוקס שבעצם מפריך אותו; המאפיין "שואף להיטיב" סובל מחוסר הגדרת הטוב, כאשר המאמינים טוענים שהטוב הוא רצונו של האל - ומה האל רוצה? להיטיב (מעגליות). המאפיין "נסתרות הן דרכי האל" דורש הבהרה: איך המאמינים יודעים שדרכיו נסתרות? ולבסוף - כיצד ייתכן הדבר שכל מאמין צוחק ומפקפק באמונתיו של בן דת אחרת, אך כאשר מדובר בדתו שלו, הוא לא מעז לפקפק/להעביר ביקורת או לבחון את אמונתיו באותה צורה בה בחן את אמונתיו של בני הדת האחרת? ובאותו עניין - כבר עברתי על כל המאפיינים של ה"אלוהים" בעבר.

nכמ

New member
הבנתי.. והיה מעניין לקרוא את מה

שרשמת... כלומר שכל ההגדרות לאלוהים יוצרות הרבה סטירות פנימיות, והתנגשויות ברגע שאנחנו מנסים להגדיר אותו כאוסף של תכונות, תכונות מסויימות יסטרו אחת את השנייה.

negative

New member
אם היא לא מוחשית

כיצד היא רואה? - אין לה עיניים. כיצד היא חושבת? - אין לה מוח. ואם הייתה תמיד? למה בראה עולם לפני 5700 שנה (בערך)? ולמה בכלל בראה עולם?

ilovelior

New member
על קיום אלוהים.

קודם כל, יש מלה כזאת.אלוהים. אם בכלל בכלל אין ולא היה אלוהים, לא היתה מילה כזאת. זה הכלל: אין דבר שאין לו מילה. זה אין אין. כל מילה בשפה היא סימן של יש. זה הכלל: כל דבר שאפשר להגיד עליו אין, הרי זה יש. דבר שאי אפשר להגיד עליו אין כי אין על מה להגיד אין, כי אין מילה כזאת , הרי אין דבר כזה מכל וכל. אחח, מאיר אריאל היה אדם גדול, אני מת על ה"שטויות" שהוא היה משרבט. דעתי משתנה בזמן האחרון הרבה , לגבי אפשרות קיומו של אלוהים, אם לומר את האמת. יש דבר כזה סיאנס? למה יותר אנשים מאמינים בסיאנסים מאשר באלוהים? זה אותו הדבר לא? אבל הסוגיה של האל אינה מטרידה אותי יותר מידי אם לומר את האמת , כי גם אם יש , אני לא מאמין באף אחת מהדתות , שברור לי שהם כולם "חומר" להמונים , ואין שום זרם שאני אזרום איתו. גם אם הוא קיים אז הוא בטח כל כך זקן וכל כך עשיר (סימפסון) , שבטח שהוא לא מתערב כבר בתוכנו.

negative

New member
הפרכה!!!

"קודם כל, יש מלה כזאת.אלוהים. אם בכלל בכלל אין ולא היה אלוהים, לא היתה מילה כזאת." - שטויות!!!!! מי אמר שיש חייזרים? מי אמר שיש דרקונים? מי אמר שיש מפלצות ירוקות עם אוזניים מוזרות? כולנו מסכימים שיש מילה כזאת אבל איננו בטוחים שיש דבר כזה...הכל פרי דימיונו של האדם - בדיוק כמו אלוהים.

ilovelior

New member
אם לא הבנת זה ציניות לשונית

שאומרת אם יש דבר כזה אלוהים , אז יש לנו פה משהו על הפרק לדון עליו שנקרא אלוהים , אתה הרי לא חושב שככה הוא ינסה לשכנע אותך שיש אלוהים... חייזרים? ע"פ ההבנה שלי יש 2,000,000 גלאקסיות רק מבין אלו שמוכרות לנו, זה ייתן לך אינספור כוכבים וכוכבי לכת , שמביניהם יש סיכוי טוב לאוירה ידידותית לתנאים דומים לשלנו ליצירת חיים, ולא נדבר על האפשרויות שנפתחות לפניך אם אתה מוכן לדון על כך שחיים יגדלו גם בתנאים שלא דומים לשלנו. לא מחייב שמדובר פה באנשים קטנים שדומים למפלצות שלך , אולי תולעים אולי שבלולים עם כנפיים ועם מקרני לייזר... פעם ראיתי תכנית של הBBC שאמרה שהמדענים שלנו פשוט סבורים שאנחנו בצד די אפל של היקום , כי סטטיסטית יש איפשהו שם עולמות שהם שכנים ומאוכלסים... בכל מקרה אם הכוונה שלך הייתה האם אתה מאמין בחייזרים שהגיעו לפה? - זה משהו אחר. דרקונים? הלוואי והיה.

איני יודע.

מצד אחד, אם אין אלוהים אז מאיפה הגיעו החיים, היקום וכל השאר? מצד שני, מאיפה בדיוק הגיע אלוהים (תשובתו של שטייניץ, לפיה אלוהים הוא על-טבעי ולכן היה יכול להתקיים מאז ומעולם היא התחמקות עלובה). בקיצור, בואו נודה שאין שום דרך לדעת אם אלוהים קיים או לא. אגנוסטיות היא התשובה הטובה ביותר.

Charles Darwin

New member
מצד שלישי...

יש מעט דברים (אם בכלל) שאפשר לדעת בוודאות; חוסר ודאות אופף את חיינו בכלל ואת המדע בפרט, רק שבמקרה של האמונה באלוהים החליטו להמציא לכך מושג חדש ("אגנוסטיות"). אפילו עם הידע המאוד מוגבל של ימינו יש תשובה כמעט מלאה לשאלה "מאיפה הגיעו החיים, היקום וכל השאר?".

אגנוסטיות זאת התחמקות אף יותר עלובה

איני יכול לדעת אם ישנם חזירים סגולים עם כנפיים ורודות בכדור הארץ ששולטים בעולם, אך איני חושב שיש. ולכן אני מטוריסט, אחד שלא יכול לקבוע אם ישנם חזירים סגולים עם כפניים ורודות. ועל זה נאמר : בולשיט.

ישנו הבדל ענק.

ראשית, כאשר האגנוסטי מדבר על אלוהים הוא מודה מראש שאינו יודע על טיבו כלום (אבל יש לנו ידע שלילי- למשל ברור לנו שתיאור בריאת העולם בספר בראשית אינו נכון) אתה מתאר משהו מוגדר שאין סיבה לחשוב שהוא קיים. המדע לא יוכל לעולם להסביר מאיפה בא הכל. מה גרם, בדיוק למפץ הגדול? לאיש אין תשובה. ייתכן שביום מן הימים תמצא תשובה כזו, אבל אז עדיין תשאר השאלה מה היה רגע קודם. הבעיה החמורה יותר מבחינתי היא קיום התודעה, אותו דבר המפריד בינינו ובין חומר דומם כולל סלעים ומחשבי על. אם אין לך הסבר כדאי לך להצטרף אלי הקטן ולענקי מדע כהאקסלי, דארוין וגולד ולהיות אגנוסטי בעצמך.

Charles Darwin

New member
ישנו הבדל ענק

בין מה שאנחנו יודעים לבין מה שאנחנו יכולים לדעת בעוד 100 שנה ומה שאפשר לדעת עם איי קיו "אלף" או "מיליון". וכבר היום אין צורך "להסביר" מה קרה לפני המפץ הגדול, ע"ע שאלתו המפורסמת של לייבניץ: ?why is there something rather than nothing. אפילו אני חושב שיותר הגיוני שיהיה משהו מאשר שלא יהיה שום דבר.

TalHai

New member
אבולוציה לא חייבת לסתור אמונה דתית

בניגוד לנצרות שניהלה מלחמת חורמה באבולוציה, היהדות לא מאוד מתנגדת לאבולוציה, ברור היא גם לא מתה עליה... אבל בניגוד לנצרות היא חייה איתה יחסית טוב, אגב ישנם נסיונות של מדענים יהודים דתיים לגשר על הפער בין יהדות לאבולוציה, שהוא לא כל כך גדול מסתבר. בגדול היהדות יותר קרובה לתאוריית המפץ הגדול ולאו דווקא לתאוריית האבולוציה. אני אישית אדם דתי (למען האמת אני לא בדיוק מאמין באבולוציה אבל נהנה מקריאה בפורום)

למעלה