אלוהים קיים !

byron

New member
אני דווקא מסכים

הוא שם בכל פרח שפורח ובכל חרק מוזר שזוחל.

morning star

New member
אלוהים הוא אקסיומה

ובמקרה הכי טוב, מאחר והגדרתו הוא הכל והלא כלום, אזי הוא דווקא מזכיר את פאראדוקס החתול של שרדינגר - והוא קיים ולא קיים. שלך הנווד

obi

New member
והאם הוא יהודי, מוסלמי,או בכלל ..

אתאיסט...
ואולי
או אולי
או אולי
או שאים .... לאאאאאאאא.

more

New member
לאלוהים פנים רבות

כשבא בשיח בוער טענו שאינו בגוף אדם, כשבא בגופו של ישו טענו אנשים שהוא אינו סמל יהדות, כשבא כטורנאדו, שמש זורחת והיקום יטענו אחרים שהוא הטבע...כשבא בתוך תוכינו יטענו שהוא הנשמה... ובעצם - כולם צודקים! ובהקשר לאם הוא קיים או לא קיים, חשבתם פעם שאולי אלוהים הוא "הארה" כל מה שקיים הוא כהארה, כל מה שאנו למדים, פתאום מבינים, ממציאים... זה אלוהים.... האם הוא כל מה שיכול להיות, או אולי הרבה מעבר לזה...עד לכל מה שלא יכול להיות ולהתקיים, ולכן - קיים ואינו קיים. מה דעתכם?

morning star

New member
"אלוהים" כהגדרה

אני שוב אשתמש במה שאמרתי : הגדרה מלשון גדר. גם נתינת שם לאלוהים היא הורדה מערך המופשט, האין-סופי, הבלתי נתפש. אפילו שורות אלה מהוות את הגדרה - פאראדוקס משהו, מאחר ומדובר בהגדרה של משהו שבלתי ניתן להגדרה וזה שיוך לקבוצה מסויימת (התפלספות או לא התפלספות?). לאלוהים פנים? כן ולא ומה שבאמצע. אם נתכוון לאלוהים שביהדות הקדמונית - מדובר באלוהים פרסונלי שהוא גם בורא עולם. אם נתכוון לאלוהים שביהדות המודרנית וה"קבלית" מדובר במושג מופשט ביותר - לא בורא היקום כי אם היקום הנברא מתוך עצמו (וזו חלק מנסיוני לתפוש את הבלתי נתפש - הדבר מזכיר לי בדיחה מסויימת מהמדריך לטרמפיסט, על המחשב שנותן את התשובה, אך לא ידוע מה השאלה, ולכן מציע לתכנן מחשב אחר, שהוא אפילו לא ראוי לתכנתו בכדי שייתן את השאלה). אם נסתכל באלוהים הנוצרי - זה אלוהים אנושי מאוד. כל עם לקח אספקט שקיים באדם והשליכו על האל. אם אלו היו הפאגאנים (הקדמונים והחדשים), המונותאיסטים ומי לא בעצם? לכן בעיני אלוהים הוא כל מחשבותיו של האדם, כך שאני מוצא את עצמי, אחר הרבה פילפולים מסכים עם דברייך - אם קיים מושג האלוהים - הוא כל מה שאמרנו, חשבנו והמצאנו, הרבה יותר והרבה פחות... שלך נווד בנבכי המחשבה והנפש

Erez K

New member
הגדר אלוהים ואענה לך

כל הויכוח על קיומו/אי קיומו של אלוהים מוטעה מיסודו עד שלא מסכימים מה הכוונה כשאומרים "אלוהים". אדם אחד יבין "אלוהים" ככוח שמפעיל את העולם, וככזה אפשר לקרוא לו גם "הטבע". אחר יבין "אלוהים" בתור האלוהים הדתי שדורש מבני האדם דרישות (מצוות). שני אנשים אלו לא יוכלו כלל להתווכח האם אלוהים קיים או לא כי כל אחד מגדירו אחרת. לכן אני מבקש מכם מה שאני מבקש מכל אדם שאיתו אני מתווכח על הנושא הזה: כל אחד מכם שמתייחס לנושא יגדיר מהו "אלוהים" שאליו הוא מתכוון, או לחילופין שישתמש במילים אחרות. אני מציע את הדוגמאות: האלוהים הדתי,האלוהים-טבע. וכגון אלו.

nissimhania

New member
הגדרה אנושית

כדי להגדיר משהו כראוי, וקל וחומר מושג כה מופשט כ"אלוהים", עלינו להיות מודעים קודם באלו כלים אנו משתמשים כדי להגדירו, ובמוגבלות של הכלים האלו. אתן דוגמא פשוטה כדי להמחיש את כוונתי: אם אני אקום מחר בבוקר עם כאב ראש ובחילות, אני אומר לעצמי שאני חולה. אני לא צריך להיות רופא, או לעשות לעצמי בדיקת דם כדי לגלות איזה חיידק אצלי, הכלים שיש ברשותי (התחושות) מוגבלים (אינם מזהים חיידק כזה או אחר) אך מספיקים כדי שאדע שיש שם משהו. האומנם יכול לטעון אדם בצדק שאין ביכולתי להחליט שאני חולה כל עוד אני לא מבין איזה סוג של חיידק נכנס לתוכי ? גם אם ההגיון שלי מוגבל (לא יכול להגדיר את האלוהים), הוא מספיק כדי שאדע שיש אלהים !! וכמובן שאני לא מתכוון ל"אלהים-טבע", שכן להגיד שיש אלוהים כזה זה לא להגיד כלום. ואני גם לא מתכוון ל"אלהים-דתי", שכן להגיד שיש אלוהים כזה זה להגיד שכל הדתיים בעולם רואים בנפשם את אותו אלוהים. כל נסיון להגדיר את אלהים יהיה מלווה בפרדוקסים (פרדוקס- מעבר להגיון), ואין זה מפתיע.לדוגמא: "אלוהים- המעבר לסוף ומעבר לאינסוף", מזה מעבר לסוף?? מזה מעבר לאינסוף ?! אז לא ננסה להגדירו (כי אין בזה טעם למוח האנושי) אלא רק נודה בקיומו על סמך הכלים הפשוטים שברשותינו: חמשת החושים וההיגיון ישר. בלי להתפלסף... (; שלך, על סף פרשת דרכים.

Erez K

New member
מיהו "אלוהים" שלך?

ברור שאתה כלפי עצמך לא צריך להגדיר לך מהו "אלוהים" שאתה מאמין בו. אך כשאתה כותב כאן בפורום שאתה "מאמין באלוהים" אתה נדרש גם להסביר לנו לאיזה "אלוהים" אתה מתכוון. ואני לא דורש הגדרה פילוסופית מושלמת, אלא רק הבדלה בין מושגים שונים המיוחסים לאותה מילה. הבעיה שהביאה אותי לכתוב היא שבשיחותי עם אנשים הם אומרים לי שהם "מאמינים באלוהים" אך כאשר אני מתחקר אותם, מתברר שהם מאמינים במה שקראתי לו הטבע. וכעת אליך nissimhania, אתה כתבת שהינך מאמין באלוהים. האם אתה יכול להסביר לי מיהו אותו אלוהים, ובעיקר מהו הקשר שלו אליך וכיצד הוא משפיע על חייך?

nissimhania

New member
כמו שאמרתי

אני לא יאמין לאלוהים "שלי", אני יאמין לאלוהים אחד ויחיד. אז איך אדע אם הוא קיים? כמו שאמרתי - בחושי ובהגיון שלי. רק אם הוא י ת ג ל ה אלי אתה יכול להבין למה אני חותר- מתן תורה. הארוע המתועד היחידי בהסטוריה של התגלות ישות עליונה בפני רבים. נותר אם כן לשפוט- האם היה או לא היה ? בהגיון ישר כמובן. ודרך אגב - זה לא משפיע יותר מידי על חיי כרגע, נראה לי שאני עוד בשלב החקירה.

יכול להיות שהיא קיימת

יכול להיות שאלוהים קיימת, אבל נראה לי שבחודשיים שלושה האחרונים היא עסוקה במקום אחר...

למעלה