אלוהים של כולנו...או של כל אחד..?

שיריה

New member
אלוהים של כולנו...או של כל אחד..?

הרבה מהדיונים פה, מדברים בהאנשה על הקב"ה, "הוא לא משועמם עד כדי כך לשחק בחיים של אנשים" "האם זה האל הרחום וחנון" ועוד ועוד ועוד... נראה לי שקודם כל צריך הבהרה מסוימת, לגבי מהו בכלל. מהו האלוה-ים שלי, את מי בכלל אני עובדת ?(או לא עובדת...) למי אני מתפללת? (או לא מתפללת...) מהו בכלל אותו אלוה שכולם מדברים עליו ? מאשימים אותו ? כועסים עליו? האם האלוהים שלי נמצא בתוכי ? אני בראתי אותו או הוא אותי ? האם הוא המכלול של תכונתי הטובות ? או שהוא קוסם גדול שצריך לעבוד לו, ואם לא הוא יכעס ? האם הוא נוקם במי שלא מקיים את חוקיו ? מהו האלוה שלי ? למה מתכוונים כשאומרים בורא עולם ?

כל אלו הן שאלות טובות

שכבר נשאלו ונענו בפורום הזה בידי רבים מהמשתמשים בדרך זו או אחרת.

שיריה

New member
../images/Emo4.gifבאמת? ואיפה הייתי?

כנראה שפיספסתי את הדיון... ואם בכל זאת לא היה דיון מדויק על זה... אני אשמח לדעת את דעתכם בנידון! ואם לא? אז לא!

שיריה...

אני חושבת כמוך שזה יכול להיות דיון מצוין! ועם צאת השבת בלי נדר, אשמח לקחת חלק בו. שבת שלום

כמעט בכל דיון

עולות שאלות אלו או חלקן והן גם נענות שם במגוון זויות ראייה...

Baby Boo

New member
עיניין של גישה, חינוך, חברה...

אני אישית בדעהשאלוהם הוא אלוהים.. ברמה של כל אחד.. אני לא חושבת שמישהו יושב למעלה ועושה רשימות של חטאים אני חושבת שאלוהים זה אמונתי.. שיש משהו מעלינו בני האדם חייב לביות. אבל אני לא חושבת שכשאנו חוטאים מישהו חושב על להעניש אותנו.. פשוט כשהמצב בחיים מדרדר למשל אצל דתיים האמונה יותר בעינין של האנשה והקדוש ברוך הוא יעזור. לעומת זאת החילונים יותר בגישה של האשמות.. שמעו אני חושבת שדת זה דבר מאוד אישי.. יותר אמונה מדת.. טל

למעלה