אלוהים

אלוהים

פותחת רדיו ואינטרנט על הבוקר וחשכות עיניי: אימא, אישה, בגילי, פיקסלים מטושטשים למניעת זיהוי על פניה ועל פני שני ילדיה זהובי השיער, למרות שמי שמכיר ויודע ורואה יכול בוודאות לזהות - אימא רצחה במו ידיה את התינוקות שלה, הילדים שלה, ילדים בגיל הרך, וניסתה להתאבד. ומעבר לזעזוע המתבקש והקיים אני מנסה להבין מה לכל הרוחות יכול לגרום למישהו, למישהי, לאישה, לאימא(!!!) לדקור ולשסף ילדים, את הילדים שלה(!!!). מה לעזאזל זה יכול להיות. איך קיים בעולם רוע כזה. אני בטוחה שכשהאישה הזאת הייתה ילדה, ובטח גם אחרי שהתחתנה והביאה את הילדים האלה, כל אחד בתורו, לעולם, לא דמיינה שככה היא תעשה, שזה מה שיהיה. מה מביא אנשים לייאוש מטורף כזה? לא תמיד ההורים האלה יוצאים בלתי שפויים במשפט. לפעמים הם מרצים את עונשם בבית סוהר רגיל, ואין מדובר באובדן שפיות זמני/מוחלט.

ואני עצובה כל כך ודואגת, ויש לי מחשבות OCD איומות ונוראות: מה אם אני הייתי במקום אותה אם? מאבדת צלם אנוש ונהיית רוצחת פסיכופטית? אני הרי צורחת על החתולה שלי לפעמים... אולי זה אומר שאני חלילה אתעלל בה? ואילו הייתי חיה בתקופת מלחמת העולם השנייה - אולי הייתי נמצאת בצד של הנאצים או הופכת לקאפו נטולת רגשות שמשתפת פעולה עם הנאצים? מי הבטיח שאני אהיה טובה וראויה? זה לא שהנאצים נולדו נאצים (לפחות המבוגרים שביניהם לא נולדו כך), אלא הם עברו דרך ארוכה ושטיפת מוח מתודית כדי להגיע לאן שהגיעו, ואילו אני הייתי נולדת למשפחה כזאת אולי גם אני הייתי בצד של המתעללים? במה אני יותר טובה מהם? במה אני יותר טובה מאנשים שאוכלים בשר כשאני צמחונית אידיאולוגית כבר מגיל 12? במה אני יותר טובה מהאימא הזאת שרצחה עכשיו את שני המלאכים שלה? במה אני טובה יותר מהאבא שהפקיר ביום כיפור את הבת שלו שנפלה למקווה ונפחה את נשמתה? או מרוני רון שארז במזוודה את שאריותיה של הבת של אשתו ושילח אותן לירקון? במה אני יותר טובה? אולי אם היו לי ילדים הייתי מפקירה אותם? מתעללת בהם? רוצחת אותם? אולי הייתי פדופילית (יש בכלל נשים פדופיליות?)?

אני פוחדת מעצמי. לא כי אני מסוגלת לרצוח מישהו, אני לא, אבל הזעם האצור בי כל כך גדול ואין לי מושג איך לפרוק אותו חוץ מלפצוע את עצמי. ואני פוחדת בעיקר מהמחשבות שלי, כי ברור שאני לא יכולה לפגוע באיש או בחיה, אבל עצם זה שהמחשבות האובססיביות שלי קיימות, זה לא אומר שאני במהות שלי בן אדם רע? אני חושבת שכל עוד אני לא פועלת על זה (הנה אני עונה לעצמי) אלא זה נשאר במחשבות שלי אז אני בסדר ולא פושעת ואין משטרת מחשבות ואי אפשר להעניש אותי שיש לי מחשבות, כי מה שנחשב זה מבחן התוצאה והפעולה, ואני לא מתכוונת להוציא שום מחשבה כזו אל הפועל בכלל, אבל מה אם מישהו מפחד ממני?

אני לא מסוגלת לגנוב, מעולם לא גנבתי אפילו עט מקופת חולים או מלפפון מהירקן, אני זו שתמיד צחקו עליה שלא מסוגלת לסחוב כלום ושחוזרת קילומטר ברגל לחנות מכשירי הכתיבה כדי להחזיר חצי שקל שנזכרתי שנתנו לי יותר מדיי. אבל תמיד, מהילדות, בכל פעם שאני נכנסת לחנות, ולא משנה איזו, אני מרגישה צורך להוציא את הידיים מהכיסים ולהתכונן לרגע שאצטרך להצטדק ולהוכיח שלא גנבתי כלום. אין לי מושג מאיפה זה בא, שכן, כפי שהסברתי, מעולם לא גנבתי פירור של משהו ממישהו, אבל הפחד הזה מכך שמישהו יחשוב שכן גנבתי מביא אותי לנהוג בעצבנות שעלולה לעורר חשד, ואני תמיד מתגוננת. למה? אין לי מושג. מעולם לא הצלחתי לפענח את ההרגשה הזאת שלי ואת ההתגוננות הזאת שלי בחנויות (הכול בתוך הראש שלי, כמובן).

ונחזור לנקודת ההתחלה. אני שומעת וקוראת ורואה את התמונות של הילדים הרצוחים, של האימא הפצועה, ושואלת את עצמי מי לעזאזל פגע בה ככה שהיא נאלצה לפגוע ככה בילדים ובעצמה. מישהו עלה לתכנית של נתן זהבי ואמר באווילות שכנראה המצב הכלכלי גרם לכך. אני מכירה משפחות לא מעטות שהמצב הכלכלי גרם להם לייאוש, אבל אף אחד מהם לא רצח את הילדים שלו. אחד מהם הצית את עצמו לפני שנתיים, ועם כמה שזה נורא הוא לפחות לא הצית מישהו אחר. נגיד שזה באמת המצב הכלכלי, אז שתתאבד! למה לרצוח את הילדים המסכנים האלה??? מה הם כבר עשו??? וכל האימהות שמטביעות והאבות שחונקים ורוצחים ומטעים את המדינה ויוצאים לחיפושים ביחד עם כולם כשבעצם הם אלו שרצחו... איך איך אפשר... איך אפשר לעשות מנהג תרנגול כפרות אני לא מבינה, אז זה??? אני לא מבינה איך אנשים מכניסים לפה שלהם בשר, אז זה?? והכולבוטק הזה שעשה כתבה מזעזעת על בתי מטבחיים וכל העולם הזדעק על כך שמענים את העגלים לפני שרוצחים אותם ואני צחקתי כי מה זה הצביעות הזאת, זה משנה אם מענים אותם, לועגים להם או מרביצים להם לפני שמורידים עליהם את הלום? זה משנה משהו? מה זה משנה איך רוצחים אותם אם רוצחים אותם בלאו הכי. אפשר לרצוח גם בליטוף וגם בעינוי, אז מה הקטע, מה הצביעות? שסוף סוף פקחו למישהו את העיניים?

ואני רוצה לפרוש מהעולם הזה, כי רע לי להיות חלק ממנו. ונסיים עם פנינה רוזנבלום. עכשיו יש את הקטע הזה עם מסעדת טורקיז שהגישו בשר סוס בהסוואה. לפני כמה חודשים היה סיפור דומה באנגליה, אאל"ט, שמישהו גילה שבפאי שלו היה בשר סוס ולא בקר. ומישהו ריאיין ברדיו את פנינה רוזנבלום ושאל אותה מה ההבדל בין סוס לפרה ומה זה משנה בכלל, שניהם בעלי חיים. אז היא הזדעקה בעוז: איך אפשר??? סוס זה חיה אצילית! מה פתאום? לא אוכלים אותה! ומה עם הפרה? הקשה המראיין. זה משהו אחר לגמרי, היא אמרה. אלוהים ברא את הפרה כדי שנאכל אותה! הוא שם בפרה ויטמינים חשובים!

מ.ש.ל.

Lady Stark

New member
אלומונת - לגזור ולשמור

אבל אני רצינית. תדפיסי את המלים האלה כי זה בדיוק מה שאת צריכה להגיד לעצמך כשהמחשבות האלה עולות.

את לא מסוגלת לפגוע בזבוב.

אפילו באנשים שפגעו בך את לא רוצה לפגוע.
את מייסרת את עצמך כשאת חסרת סבלנות מול החתולה הקצת פסיכית שלך. איך תצליחי לפגוע במישהו שלא עשה לך כלום?
מבין שני הסוגים של אנשים שעברו התעללות - אלה שפוגעים באחרים כתגובה להתעללות שעברו ואלה שיודעים להיות קשים רק עם עצמם - את שייכת לסוג השני.
איך אני יודעת? It takes one to know one.

כשאדם מרגיש יצר אלים ורוצה לפגוע ביצור אחר, הוא לא פוחד מזה. הוא מרגיש כח רק מעצם המחשבה על להתעלל במישהו. הוא מרגיש התרוממות רוח. ריגוש. לא חרדה ולא טורדנות.
כשאדם מרגיש חרדה מהפחד לפגוע במישהו, זה נגרם בשל מחשבות טורדניות שמנסות להפחיד אותו בכך שהוא אדם נוראי. זאת רק עוד דרך של המוח המפוחד שלנו לומר לנו כמה אנחנו לא שווים.

המחשבה שאת מסוגלת לפגוע במישהו היא שקר. שוב, איך אני יודעת? כי זה מעורר בך אימה. עד כדי כך פשוט.

תנסי להיות אקטיבית. להתחבר גם לצד שלך שאומר את הדברים האלה. לא רק לצד שמקבל את הנזיפות.

את בסדר גמור. זה רק פחד.

מותק (טריגר אפשרי)

נכון שזה טבעי לעשות השוואות בינינו לבין אחרים, אבל להיכנס לדפוס של "מה אם אני הייתי במקומם", זה לא נכון, מכל כך הרבה סיבות ואני חושבת שהסיבה העיקרית שצריכה להיות חשובה היא שזה פשוט פוגע בך.
המחשבות האלה, על "אם הייתי במצב שלהם, מה הייתי עושה? האם הייתי פועלת אחרת? האם הייתי פועלת דומה?", רק פוגעות בך, מענות אותך. לקרוא את הדברים האלה זה טריגר בשבילך ואת נכנסת לפינה הזו, אפילו שאת יודעת שזה כואב. למה, אלומונת? את רחוקה מהמקום הזה שנות אור.
בתקופת ההתבגרות שלי, בשיא הדיכאון, כשלא יכולתי להתמודד עם כלום ולא וברגע שקצת הרגיזו אותי, הייתי טורקת דלתות ושוברת דברים, פחדתי פחד מוות מהמחשבה שאני אהיה אמא. פחדתי שאני אפגע בילדים שיהיו לי. שאני אנטוש אותם. שאני אצלק אותם נפשית עם הבעיות שיש לי. אבל זה היה אז, כשהייתי רחוקה מלהיות מאוזנת נפשית, מלהיות בטיפול, המשכתי לחיות בתוך הבעיות שלי ובתוך הדיכאון ולא ראיתי את הדרך שלי החוצה. ועכשיו זה אחרת. אני יודעת שלעולם לא אהיה מסוגלת לעשות דבר כזה, לעולם לא אוכל לפגוע במישהו אחר, חסר ישע, חלש ממני.
לכולנו יש מחשבות ודחפים, אלומונת. בסוף היום, השאלה היא מה את עושה עם המחשבות האלה, עם הדחפים האלה.
אני לא יודעת מה גורם לאנשים לעשות את הדברים שהזכרת, אבל הרבה פעמים, זה קורה מתוך ייאוש. הם לא מצליחים לראות שקיימת דרך אחרת, לפתור את המצב וזה מוביל אותם למחשבות כאלה.
במידה מסויימת, זה כמו שאנשים דיכאוניים מגיעים לרעיון ההתאבדות בסוף. חלקם לא רואים דרך אחרת לצאת מזה.
אבל יש. תמיד יש דרך. תמיד יש תקווה.

אלומונת, תשמרי על עצמך. אם לא בשבילך, אז בשביל האנשים שאוהבים אותך.

תודה רבה, מחבקת וליידי

כמה חבל שאני לא יכולה לשתף במה שעובר עליי, כלומר על מה שאני מדברת בדיוק. אני סובבת סביב עצמי, כי להסביר אינני יכולה, שלא תחשבו שאני מטורפת. ברור לי מעל לכל ספק שאני לא אפגע באנשים או בבעלי חיים, אלו פשוט המחשבות... אבל מחשבה אחת ספציפית על משהו (שאינו מסוכן ושלא אמור לפגוע בשום צורה באף אחד, וגם לא מערב מישהו ספציפי, אבל עדיין נתפס בעיניי כסוטה וחולני) משגעת אותי ולא נותנת לי מנוח. הלוואי שלא הייתה לי המחשבה הזאת והרגש הזה, אבל יש לי, ובגדול. זה מציק לי מאוד. אילו הייתי פועלת על זה זה היה מטורף ככל הנראה, אבל אני לא עושה כלום ולא מתכוונת לעשות כלום וברור לי שאני לא מסוכנת לציבור, אף אחד לא ניזוק ולא יינזק מהמחשבות האלה, אבל הייתי שמחה אם הן היו יורדות מהפרק כי הן מציקות לי.

מזדהה

לגבי הגניבות - היום זה פחות קיצוני, פעם זה גרם לי למצוקה נוראית ולהתנהגות חשודה במקרים שלא היה לי מה לעשות חוץ מלחלום על להטביע את עצמי ולחנוק את עצמי!!

ולא מדובר רק על גניבות - גם אם הייתי נקלעת לזירת רצח הייתי עלולה לצאת אשמה בפוליגרף...

תמיד חששתי שיחשדו בי בכל סוגי האשמות, גניבה, רצח, אלימות,פגיעה מינית ועוד!! מה שגרם לי להמנע מדברים (פחדתי לעשות בייביסיטר שלא יחשדו בי שפגעתי בילדים או שאם יעלם משהו שלא יחשדו בי שגנבתי, כי לא הייתי מסוגלת להתמודד עם זה...

זה התחיל אי שם בגיל ההתבגרות... נגיד שדיברו על משהו ישר התחלתי לחשוב מה אם אני אזוז ככה וככה ואלחץ, אז יחשדו בי ומרוב שהייתי מנסה להמנע מזה ורוב שהייתי בחרדות, זה בדיוק מה שקרה... ולא היה דבר יותר משפיל מזה!!

קרה בתיכון שהיו לנו גניבות וכל פעם כינסו את כולם וניסו לברר מי גנב... ואני ישר נכנסתי לסרטים וחרדות והסמקתי והחוורתי, והתנתקתי... התנהגתי מוזר... הייתי מאוד תזזיתית וכמעט יצאתי מדעתי... והייתי תקועה שם מודעת לזה שאני הכי מתנהגת כמו גנבת ואין לי מה לעשות נגד זה... רציתי להרוג את עצמי... לא עמדתי בבושה... בדפיקות הזאת...

לכי תסבירי לאנשים...

הייתה לי בתיכון חברה טובה שהייתי בורחת אל הבית שלה הרבה, ופעם באתי אליה לשבת... בבוקר במקרה התעוררתי מוקדם (תמיד אני קמה ממש מאוחר!!) ואחרי שהאחים שלה קמו הם גילו שגנבו להם צ׳קים / כרטיסי אשראי, ישר נכנסתי לסרט... התנהגתי הכי מוזר שיכול להיות וכל פעם שהעלו את הנושא הסמקתי וכמעט התפלצתי!! לא ידעתי מה לעשות עם עצמי והייתי צריכה להישאר שם עד סוף שבת!! כמה שעות של גיהנום ובושות מטורפות!!
מאז לא באתי אליה יותר ובקושי העזתי לדבר איתה...

עוד מקרה - כשהגעתי להוסטל לפני כמה שנים, דיברו שם כל הזמן על גניבות / דברים שנאבדו / נעלמו, ואני לא ידעתי איפה לקבור את עצמי, הסתגרתי בחדר וסירבתי להגיע לפגישות של הדירה כי לא ידעתי איך להתמודד עם זה... חשבתי לעזוב... בסוף למזלי הצלחתי להתמודד עם זה ונשארתי... התקשרתי לפסיכו׳ הקודמת ודיברתי איתה על זה והיא עודדה אותי...

והקטע הוא שכמוך אין לי שום קשר לגניבות!! אפילו דבר הכי קטן אני לא אקח בלי רשות!! תמיד אני מבקשת... טיפת חלב, כפית סוכר... עט...

ואני למשל נמנעת מלעבוד בקופה וכאלה מפחד שיחשדו בי שגנבתי ואיך אני אתמודד...

והיו תקופות שעברתי ליד מאבטחים בתחנה מרכזית וכאלה, והתנהגתי מוזר, סרטים של יחשדו שאני מחבלת!! ממש ככה!!

זה חוסם אותי מכלמיני עבודות ולא רק...
למזלי היום זה יותר רגוע, אבל זה דבר נוראי!!

זה קורה לך עם עוד דברים? או רק עם גניבות?

עד היום זה קרה לי רק עם גניבות

אבל כרגע יש לי מחשבה מציקה אובססיבית שאני לא יכולה לכתוב אותה פה כי אני פשוט פוחדת ממנה.

Lady Stark

New member
מחלת הספק

זה השם הציורי שנתנו ל-ocd. סתם, למקרה שלא שמעת על זה.
במקרה של רובינו כאן, זה ״אשם עד שהוכחה חפותו״.

מילקי110

New member
זה אכן מזעזע אלומה

אותה אישה היא עולה חדשה , ולפי מה שקראתי בעלה נמצא בחו"ל

והבנתי שמאד קשה לה כאן אז יכול להיות שקשיי קליטה העבירו אותה על דעתה . שכן אחותה ישנה בחדר הסמוך התעוררה ניסתה למנוע מבעדה וכאשר ראתה שהיא לא מצליחה רצה להביא את השכן .

כמו הבנתי שהיה כתוב בפייס בוק שלה פסוקים מקוהלת או משהו אז אולי פשוט נטרפה דעתה , זה כאן מזעזע אין ספק .

** ובנוגע לבשר סוס - זה אכן מוזר שאנשים לא מרגישים גועל לאכול פרות , כבשים , תרנגולות אבל בשר סוס זה מזעזע אותם

וכפי שאת אומרת גם נתן זהבי היום בתוכניתו דיבר על זה : הוא אמר מה אתם מתרעמים על בשר סוס כאשר אוכלים כבשים , יש מדינות שבהן אוכלים כלבים וחתולים

והוא דיבר גם על כך שיש איזה נקניק הונגרי שידוע כמאכל גורמה ושכולם יודעים שהוא מבשר סוס " ואכן סוסים , פרות , תרנוגולות מה ההבדל ?

נמאס לי

אני פוצעת את עצמי לייט כי אני חייבת להרגיש סיפוק ממשהו יחסית שפוי. יחסית לפגיעות האחרונות של החצי שנה האחרונה זה כלום, ואני עושה את זה מגיל 11 בערך.
סופרת את השעות עד לאיילה, ואחר כך עוד סידור בביה"ח, שקופת החולים המנוולת שלי לא אישרה לי ואני צריכה לשלם מכיסי הפרטי, חצופים.

נראה לי שהתמכרתי לחרא הזה - קנדי קראש. אמנם מחקתי את זה מהפייסבוק כי זה הביא לי עצבים כל העדכונים של החברים וההצעות למשחקים אחרים, אבל גם בסמארטפון זה מעצבן. אני לא מצליחה להתרומם מעל לשלב 28, שזה די מגניב שהגעתי אליו בכלל אחרי יומיים.

יש לי חרדה נוראית עכשיו מהמוות. אני ממש שמחה על האתר העמוס כל טוב שליידי המליצה לי עליו, הוא ממש עזר לי להבין כמה דברים על עצמי, אפילו ברפרוף.

עוד יום מעיק הסתיים. בסוף לא נסעתי להחזיר את הסיפאפ בגלל המחלה של הצינון המעפן. גם יורד לי דם מהאף.

אני פוחדת ממחר. פוחדת שאיילה לא תבוא ולא יודיעו לי ואחר כך היא יוצאת לחופשה של שבוע... אני חייבת שהיא תגיד לי משהו טוב. אני לא רוצה לריב עם אנשים שם בחוץ, אין לי כוח לשיחות המסדרון שם.

יאללה, מכבה את היום הזה והולכת לישון - אין לי הרבה שעות שינה. בייוש.

למעלה