יש כמה דוגמות
אני מסתמך כרגע על התורה, כי זה מה שהכי טרי אצלי בראש (מה לעשות שאני מורה לבר/בת-מצווה, קורא בתורה, וכו'...) לפני שאני מתחיל, 2 הערות: א. כל הדברים הנאמרים החל מכאן הן דעותי הפרטיות, אם מישהו חולק על דברי, זכותו, אני גם מזמין את מי שרוצה לנסות לשכנע אותי בחוסר צדקתי (אבל בצורה יפה, בבקשה) ב. אתייחס ליישות אלוהים כאל זכר, מאחר ובלשון העברית, זכר הוא הגוף הסתמי, כלומר, הניתן לדברים שמינם אינו ברור/ידוע/קיים אם אלוהים היה מושלם, הוא לא היה צריך לברוא עולם, הצורך לברוא עולם, הוא דוגמה לאי-שלמותו של האלוהים עם בדידותו, כלומר עם עצמו. נניח לרגע, שהעובדה שאלוהים ברא עולם, לא מעידה על שלמותו או על אי-שלמותו, כשהוא ברא את העולם ואת גן העדן (נניח גם שהעובדה שפרק א' של בראשית, ובפרק ב' של בראשית יש שני סיפורי בריאה שונים וקצת סותרים), אילו היה מושלם, השילוב של עץ הדעת טוב ורע עם עץ החיים, לא היה מאיים על בריאתו (כלומר, העולם). נניח לרגע שהעובדה שאלוהים ברא עולם, ושהשילוב של עץ הדעת טוב ורע עם עץ החיים, לא מעידים על שלמותו או על אי-שלמותו של אלוהים. אילו היה מושלם, לא היה מכניס אותם לגן העדן. הוא התעלם מהאיום הטמון בשני העצים בגן העדן, התעלם מהסכנה של אחד מיצירי-כפיו המסית את יצירים אחרים לאכול מהפרי האסור, התעלם מהסכנה שביצירת יצורים המסוגלים להתעלם מהזהרתו, כלומר נהג בצורה חסרת אחריות כלפי עצמו וכלפי בריאתו, וזה, לטעמי, מעיד על אי-שלמותו, ולא זאת ועוד, אלא שאחר שהם בסך הכל עשו את הבלתי נמנע (מבחינתם) הוא מעניש אותם על כך!!! אני אעצור כאן, כי אחרת אני עלול לגלוש על כל ספר בראשית, כל ספר שמות, חלק ניכר מספרי במדבר ודברים, ואולי אפילו לגלות כמה דברים הקשורים לספר ויקרא... כל הסיפורים בתורה, שמתייחסים לעימותים בין אלוהים לבין יצירי כפיו, היו נמנעים אילו יצירתו הייתה מושלמת. מה שמעיד על אי-שלמותו באופן ישיר ובאופן עקיף: האופן הישיר: יצירה לא מושלמת לא תיתכן אצל יצור מושלם. האופן העקיף: ניתן לטעון, שאלוהים ברא עולם לא מושלם מאחר ורצה עולם מעניין, העובדה שלאלוהים יכול להיות משעמם, מעידה על אי שלמות. יש כל מיני טענות שיכולות להסביר את הסיבה שלשמה רצה אלוהים לברוא עולם, אבל אני חש שכולם מעידות על אי-שלמות הערה לסיכום: אין לי הגדרה ממשית למילה 'מושלם' על פיה אני פועל. יש לי מעין תחושה למילה הזו, ולפי התחושה הזו, לא ניתן להיות קיים משהו מושלם... כמובן, שאם הייתה לי הגדרה טובה ל'מושלם', יכול להיות שהייתי רואה את הדברים אחרת