אלוהים???

זוכרים את הדיון אם אלוהים מושלם

או לא? אז יש לי עוד שאלה קטנה, למי שיכול לעזור.. נכון שאלוהים בראה את האשה, לאחר שראה שלאדם 'משעמם' לבדו, והחליט שלא טוב לו לבדו? כאשר אני חושב עלכך, אני חושב לעצמי שאלוהים הוא אל לומד, ולא מושלם! מה דעתכם? איך ניתן להסביר לאור זאת, שהאל מושלם?? בכבוד רב, ולילה טוב!

arifell

New member
אני אישית לא חש צורך להסביר את זה

אני מסכים עם זה שאלוהים לומד, ראיתי מספיק דוגמות שהוא לא מושלם (לטעמי). הדרך היחידה (אני חושב) שבה ניתן להסביר זאת, היא לשנות את ההגדרה של מושלם...

arifell

New member
יש כמה דוגמות

אני מסתמך כרגע על התורה, כי זה מה שהכי טרי אצלי בראש (מה לעשות שאני מורה לבר/בת-מצווה, קורא בתורה, וכו'...) לפני שאני מתחיל, 2 הערות: א. כל הדברים הנאמרים החל מכאן הן דעותי הפרטיות, אם מישהו חולק על דברי, זכותו, אני גם מזמין את מי שרוצה לנסות לשכנע אותי בחוסר צדקתי (אבל בצורה יפה, בבקשה) ב. אתייחס ליישות אלוהים כאל זכר, מאחר ובלשון העברית, זכר הוא הגוף הסתמי, כלומר, הניתן לדברים שמינם אינו ברור/ידוע/קיים אם אלוהים היה מושלם, הוא לא היה צריך לברוא עולם, הצורך לברוא עולם, הוא דוגמה לאי-שלמותו של האלוהים עם בדידותו, כלומר עם עצמו. נניח לרגע, שהעובדה שאלוהים ברא עולם, לא מעידה על שלמותו או על אי-שלמותו, כשהוא ברא את העולם ואת גן העדן (נניח גם שהעובדה שפרק א' של בראשית, ובפרק ב' של בראשית יש שני סיפורי בריאה שונים וקצת סותרים), אילו היה מושלם, השילוב של עץ הדעת טוב ורע עם עץ החיים, לא היה מאיים על בריאתו (כלומר, העולם). נניח לרגע שהעובדה שאלוהים ברא עולם, ושהשילוב של עץ הדעת טוב ורע עם עץ החיים, לא מעידים על שלמותו או על אי-שלמותו של אלוהים. אילו היה מושלם, לא היה מכניס אותם לגן העדן. הוא התעלם מהאיום הטמון בשני העצים בגן העדן, התעלם מהסכנה של אחד מיצירי-כפיו המסית את יצירים אחרים לאכול מהפרי האסור, התעלם מהסכנה שביצירת יצורים המסוגלים להתעלם מהזהרתו, כלומר נהג בצורה חסרת אחריות כלפי עצמו וכלפי בריאתו, וזה, לטעמי, מעיד על אי-שלמותו, ולא זאת ועוד, אלא שאחר שהם בסך הכל עשו את הבלתי נמנע (מבחינתם) הוא מעניש אותם על כך!!! אני אעצור כאן, כי אחרת אני עלול לגלוש על כל ספר בראשית, כל ספר שמות, חלק ניכר מספרי במדבר ודברים, ואולי אפילו לגלות כמה דברים הקשורים לספר ויקרא... כל הסיפורים בתורה, שמתייחסים לעימותים בין אלוהים לבין יצירי כפיו, היו נמנעים אילו יצירתו הייתה מושלמת. מה שמעיד על אי-שלמותו באופן ישיר ובאופן עקיף: האופן הישיר: יצירה לא מושלמת לא תיתכן אצל יצור מושלם. האופן העקיף: ניתן לטעון, שאלוהים ברא עולם לא מושלם מאחר ורצה עולם מעניין, העובדה שלאלוהים יכול להיות משעמם, מעידה על אי שלמות. יש כל מיני טענות שיכולות להסביר את הסיבה שלשמה רצה אלוהים לברוא עולם, אבל אני חש שכולם מעידות על אי-שלמות הערה לסיכום: אין לי הגדרה ממשית למילה 'מושלם' על פיה אני פועל. יש לי מעין תחושה למילה הזו, ולפי התחושה הזו, לא ניתן להיות קיים משהו מושלם... כמובן, שאם הייתה לי הגדרה טובה ל'מושלם', יכול להיות שהייתי רואה את הדברים אחרת

nute kram

New member
מצטער על ההתפלספות

אבל נראה לי שהיא הכרחית. למרות שציינת את זה בסוף, אני לא חושב שאתה יכול למדוד מישהו בסולם שלך למושלמות אם אתה לא יודע בעצמך מה זה מושלמות בשבילך. אני חושב שאם יש אלוהים אז הוא מושלם כי ככה מאמינים שהוא ואחרת הוא לא היה אותו אלוהים שלנו שאנחנו מאמינים בשלמותו. ואני גם חושב שניסוי וטעיה לא מצביעים על אי-מושלמות, אולי דווקא להיפך.

nute kram

New member
מצטער על ההתפלספות

אבל נראה לי שהיא הכרחית. למרות שציינת את זה בסוף, אני לא חושב שאתה יכול למדוד מישהו בסולם שלך למושלמות אם אתה לא יודע בעצמך מה זה מושלמות בשבילך. אני חושב שאם יש אלוהים אז הוא מושלם כי ככה מאמינים שהוא ואחרת הוא לא היה אותו אלוהים שלנו שאנחנו מאמינים בשלמותו. ואני גם חושב שניסוי וטעיה לא מצביעים על אי-מושלמות, אולי דווקא להיפך.

L e s t a t

New member
למרות שאני מסכים אתך

הכרזת הכרזה פלצנית ופונדמנטליסטית - מכאן, שאת לא יותר טובה מכל מטיף אחר שפגשתי.

הכל נכון!

זה האמת לפי ההגיון שלנו! איזה בעסה
זה בכלל לא מצחיק
מה יגידו עכשיו כל הצדיקים? מה עליי לעשות בנידון? כל השנים האלו שחינכו אותי ואת רובנו שאלוהים מושלם... על מה ת'כלס הוא יצר אותנו אם בכלל!? אני מבולבל! ולמרות הכל אני מאמין שיש אלוהים. אני לא שולל את קיומו. אבל יש לאמר שיש בי אכזבה גדולה!!! יש מישהו שיכול להציל את המצב???

למעלה