אלוהים

TaLoLaaaA

New member
אלוהים

מילה אחת גדולה (או שמא קטנה?) מילה אחת שמכילה בתוכה אמונה (אולי?) אבל מה אם אני לא רוצה להאמין??? מה אם אני לא רוצה לקוות??? תמיד אומרים "למה אלוהים קוטף את פרחי הגן?" אז...אולי בכלל הוא לא קיים... בגלל זה הוא לא קוטף אותם... כי הוא לא קיים. אני מעדיפה לחשוב ככה מאשר שהישות הזאת קיימת ורואה את כל מה שעובר עלינו ולא עושה כלום. הרי בתנ"ך כתוב שלאוהים נתן לנו את האפשרות להבדיל בין טוב לרע... ושכל אחד יבחר את דרכו שלו... הוא חשב שיקומו מחבלים? הוא חשב שהמדינה שלנו תראה כמו שהיא נראית היום??? אני לא חושבת! בישבילי...אלוהים - אתה לא קיים! ואם אתה כם קיים אז אני מפנה כלפיך את כל הכעס והזעם שלי כי אתה הגורם לכל מה שקורה פה...את זה שיכול לעצור הכל ולא עושה כלום...רק יושב לך מרחוק ושותק... ועוד חייל... ועוד חייל... ועוד הרוג מפיגוע ירי... ועוד הרוגה מהתפוצצות חומר נפץ... ועוד בכי... ועוד כאב... ועוד תאונת דרכים... ועוד שחיתות... ועוד כעסססססססססססססססססססססססססס וזה כבר נמאס!!!!

מיכל@בר

New member
הכעס שלך מבטא הרגשה שמרגישים

רבים רבים. יש שיאמרו לך שאלוהים אשם, יש שיאמרו לך שאין אלוהים, ויש שיאמרו לך שכל אחד ממציא או בורא לעצמו את האלוהים שלו.. נושא מרוכב זה, וטעון. וכבר אמרו שנקמת ילד קטן עוד לא ברא השטן... והם ילדים של ההורים שלהם בכל גיל שיהיו.. ואכן, מה שקורה כאן, נמאס.

ניצן16

New member
טל,

היה לי ממש קשה לקרוא את הדברים שכתבת. אני יודעת על עצמי, שבמיוחד ברגעי משבר אני חושבת בדיוק כמוך. גם אני אומרת לעצמי (ולפעמים אומרת לאחרים) שבטח אין אלוקים, כי איך אני סובלת כל כך אם יש? מה הוא רוצה שאני אסבול? מה הוא נהנה לראות אותי, את משפחתי, ובכלל, את כל האנשים השכולים? בכלל, השאלה שלך היא חלק מהשאלה הענקית: "למה יש רע בעולם". זו שאלה ממש מורכבת, ויש עליה המוני תשובות. אין זה מתפקידי (ומיכולתי) לענות לך. בקושי לעצמי אני מסוגלת... אני גם לא חושבת ששום דבר שאגיד לך יעזור בהרגשה הזאת. זה נורא אישי. לי למשל, עוזר לחשוב שאלוקים, בכל אתגר שהוא נותן לנו, מהפשוט ביותר ועד הקשה ביותר (כמו התמודדות עם אובדן), בעצם מנסה אותנו, כדי לראות איך נגיב. ואולי אני טועה... אני מביאה לך איזה קטע מתוך הספר "ואני, מה אני? אמונה בדור של שאלות" שכתב יניב חניא: "לפי היהדות, העולם הזה הוא טוב במהותו! אמנם ישנם בעיות רבות וקשיים לא מעטים, אבל בלב הענין העולם הוא טוב. ולא רק זה, אלא ככל שהעולם מתקדם הוא נעשה טוב יותר! העולם נברא בתור דבר טוב, כגן עדן, אולם לאחר חטא האדם הראשון היתה נפילה גדולה, ומאז העולם עוסק בדבר אחד- לחזור לגן העדן אותו הוא איבד. זה לא שאין סיבוכים- יש אפילו נסיגות, אבל במהות הכל מתקדם כל הזמן לקראת החזרה לגן עדן. אז למה העולם כל כך מסובך? כי אחרת לא היה לנו מה לעשות כאן! אם העולם היה נברא טוב מלכתחילה- לא היה נשאר לאדם שום דבר לעשות. ומכיוון שהאדם בא לעשות משהו, הרי שהעולם נברא מסובך וקשה, כדי שאנחנו נוציא אותו מהקושי. זה בטח לא מסביר את כל הפרטים הרבים והמסובכים בשאלה הקשה שהעלינו, כי עדיין קשה להבין למה יש כל כך הרבה סבל ומוות ולמה הייתה שואה ולמה ככה ולא אחרת, אבל באופן כללי היסוד ברור- העולם נברא כדי שהוא יתקדם, וכדי שהוא יתקדם בצורה הטובה ביותר לנו, בני האדם, אנחנו צריכים להיות חלק מזה. ולכן- הושארה עבורנו עבודה בעולם והוא לא נברא מושלם". מקווה שעזרתי לך קצת... ערב טוב. ניצן

מיכל@בר

New member
ניצן, את פשוט ע-נ-ק-י-ת !!!

כשדיברת על השאלה המורכבת למה יש רע בעולם, ואמרת שגם לעצמך את לא מסוגלת לענות, חשבתי עליך מכל מיני היבטים. בעיני יש בך איזה נקיון שהוא נדיר במקומותינו.

למעלה