אלוהי ישראל קיים או לא?

shkool

New member
אלוהי ישראל קיים או לא?

שלום! לפני שבוע חבר שלי נתן לי קלטת של הרב אמנון יצחק, בקלטת אמנון נותן הוכחות על קיומו של אלוהים, למשל: בספר הגמרא(או הזוהר, לא בדיוק זוכר) כתוב שהירח מקיף את כדור הארץ תוך 29.553 יום(אם אני לא טועה), ורק בתקופה הזאת גילו בעזרת לווינים כי באמת הירח מקיף את כדור הארץ תוך 29.553 יום. הוא נתן עוד איזה 3 דוגמאות להוכחת קיומו של אלוהים ונדהמתי משלושתם, האם זה הוכחה מספקת לקיומו של אלוהים? מה אתם חושבים? מחכה לתשובה, shkool

morning star

New member
הוכחות לקיום האל

הרב אמנון אמר ש... שיביא גם מספרי עמודים, נבדוק לבד בזוהר. רוב האנשים שאומרים להם "כתוב ככה וככה" בכנסים של אמנון יצחק אינם טורחים לבדוק מה כתוב באמת. זה שכתוב בספר מסויים דבר מסויים זה עדיין לא אומר דבר. בני אדם כתבו את הספרים האלה. אני יכול לספר לך שכבר בימי האימפריה ההלניסטית חוקרים יוונים מצאו כי העולם הוא עגול. עד תקופת הרנסאנס ביהדות האמינו כי הארץ היא שטוחה. בגמרא (כרגע איני זוכר, אך אני אבדוק היכן נכתב) גם כתוב כי עכברים עשויים חציים מאדמה. בתור ביולוג אני לא זוכר בדיחה טובה יותר. חצי שעה לא יכולתי להרגע. אז אמנון עשה שעורי בית, מצא כמה דברים שהיו נכונים והביא אותם בקלטת. בכלל, כמו שציינתי בקצרה קודם, הבאת דוגמאות של "מה שכתוב נכון" עדיין לא מוכיח את קיומו של אלוהים. שלך הנווד

shkool

New member
אבל

איך אתה מסביר את הדיוק הרב של הקפת הירח ושרק בתקופה הזאת גילו מדענים שבאמת הירח מקיף את כדור הארץ באותו זמן שרשום בגמרא בתלמוד, מסכת ראש השנה דף כ"ה עמוד א´(לא בדקתי אם באמת רשום אשמח מאוד אם מישהו יבדוק כי אין לי גמרא). shkool

FM_the_Weird

New member
הבעיה זה לא להוכיח אם קיים או לא.

הבעיה זה להבין מה אותה ישות מייצגת. בזמני הפנוי חשבתי על כמה דברים אפשריים מהבחינה הזאת. למשל, חשבת אי-פעם למה יש איסור אכילת/שתיית דם? האם זה כי אלוהי ישראל הוא למעשה ערפד עתיק יומין אשר משתמש בדם הנ"ל להארכת ימיו? או שלא...

מה זה משנה?

טוב לך? האם אתה מאושר? יש לך קורת גג? יש לך מזון? אז מה זה משנה אם קיים או לא קיים?? אם הוא קיים זה יתן לך יותר אוכל? אם הוא לא קיים זה ישפר לך את קורת הגג? רוח

shkool

New member
ובכן...

אולי אני מאושר ושמח עכשיו, אבל אם אני לא ילך בדרכי אלוהי ישראל(בהתבסס שהוא קיים), לא יהיה לי טוב בגלגול הבא, או שאני לא יגיע לגן עדן(כל זה על-פי הדת היהודית כמובן, ואלוהי ישראל שייך לדת היהודית). shkool

כמה נקודות

א. אלוהי ישראל אינו שייך לדת היהודי! ב. דת זה דבר שנוצר ע"י בני האדם ולא ע"י האל.. ג. דוגמא כגון "אם לא תלך בדרכי האל יהיה לך מוות איום ונורא" הוא אחת הדרכים העלובות ביותר שכל דת משתמשת בכדי ל"שכנע" אנשים להאמין בה! בדת לא באל שהיא מתימרת לייצג. ד. כל קשר בין הדת לבין קיומו של אל זה או אחר הינה מצוצה מהאצבע של מי שכתב ו/או המציא את אותה הדת. ה. אם מאושר לך ושמח לך עכשיו המשך כך. ו. מי אמר שיש גילגול הבא? האם הוכיחו לך את זה? או שזה מוכח כמו שיש אל? ז. מי אמר לך שאם יש גילגול הבא שבגלל שאתה מאושר עכשיו שבגילגול הבא לא תהיה מאושר גם כן? רוח

shkool

New member
אוקיי

אבל איך אפשר להסביר את זה שכתוב בגמרא על הירח, איך לעזאזל ידעו כמה זמן בדיוק של מאית השנייה, הירח מקיף את כדור"ה - אמצים טכנולוגיים לא היו בתקופה הזו, אני לא מוצא שום הסבר חוץ מזה שכוח עליון הביא את הידע הזה לאותו אחד שכתב את הגמרא, והכוח העליון הזה - אלוהים? shkool

ואם...

ואם זה כתוב בזוהר או בגמרא , האם זו הוכחה שאלוהים אמר זאת או איזה אדם חכם שידע יותר מאחרים באותה תקופה ? בברכה, סול ולורי

shkool

New member
תגובה

ומאיפה אותו אדם החי בתקופה ללא אמצעים טכנולוגיים וללא לווינים וטלסקופים יכל לדעת שהירח מקיף את כדור"ה תוך 29.553 יום? shkool

האם אתה יודע...

כמה תרבויות עתיקות ידעו יותר בתחום המדע . לדוגמא : תרבות שומר במסופוטמיה ,תרבות ההופים במערב אמריקה ועוד רבים אחרים... אין אלה הן ההוכחות לקיום או אי קיום האלוהים. בכדי למצוא את התשובות יש להתחיל מ "בראשית" . הדתיים לא נוטים לעסוק לא במעשה בראשית ולא במעשה מרכבה.(מקום בו ניתן להגיע לתשובות) כמובן שכל האמור אינו סותר את קיום או אי קיומו של אלוהים. בברכה סול ולורי

ועוד...

בהמשך נשמעה חרדה ממשית בדבריך "מה יקרה בגילגול הבא" - האם זו לא שטיפת מוח מבחילה ומפחידה לחזרה בתשובה ממקום של פחד משכר ועונש? בזוהר כתוב גם על אלים רבים. ולא דוקא על אל אחד נוקם ונוטר. שטיפת המוח, הפחד ויראה אותם מעבירים החרדים בדרכים שונות ומשונות הן אסון לאומי הממשמש ובא... בברכה, סול ולורי

shkool

New member
מה יקרה בגלגול הבא...

זה כלל וכלל לא עושה לי שטיפת מוח, שהחרדים אומרים שמי שלא יאמין באלוהים לא יהיה לא טוב בגלגול הבא. בנקודה זאת אני בכלל לא נוטה להאמין באלוהים, אני מחפש הוכחות לקיומו, וכשאני שומע שנכתב לפני 2000 שנה שהירח מקיף את כדור"ה תוך 29.553 יום ורק בתקופה הזאת שיש לנו לווינים גילינו זאת, זה מעורר בי הרבה תהיות..... shkool

אתה שאלת...

מה יקרה בגילגול הבא... תהיות זה דבר נחמד. מתוכן עולות שאלות ... בתקוה שתמצא תשובות סול ולורי

חפש מידע על

עם שנקרא Dugons תקרא עליהם קצת ותגלה הוכחות שקיימים חיים מחוץ לכדור הארץ.. בהצלחה בחיפוש אני מאמין שתמצא אותו מעניין רוח

shkool

New member
חיפשתי ולא מצאתי...

חיפשתי בגוגל ומצאתי אתרים על חיות, על שחייה, אבל לא על עם שנקרא Dugons, אשמח אם תקשרי אותי לאתר העוסק בעם הזה, או שתספרי לי קצת בפורום... בתודה מראש, shkool

טעות כתיב שלי זה Dogons

והנה אתר אחד מני רבים אשר מראה כמה דברים מדהימים שאותו שבט ידע. מבלי שיהיה להם כל טכנולוגיה וכד´ ואם תבצע חיפוש חדש עם המילה המתוקנת תמצא אלפי אתרים על הדוגונים ועל כוכב בשם סיריוס B בהצלחה רוח נ.ב אני זכר

shkool

New member
לפי מה שהבנתי מהקטע

יכול להיות שאיזה אירופאי שהיה בקיא באסטרונומיה בא וסיפר להם על ממצאים אלה(אחרי הכל, את הכוכב הזה גילו לפני שהדוגונים גילו).

זהו שלא! את הכוכב גילו הרבה אחרי

שהדוגונים ידעו עליו. זה הקטע המוזר בכל הסיפור רוח

shkool

New member
ציטוט מהקטע..

if a European had visited the Dogon in the 1920s and 1930s, conversation would likely have turned to astronomical matters, including Sirius, the brightest star in the sky and the centre of Dogon mythology. קטע זה מוכיח את מה שאמרתי, את הכוכב גילו לפני ששאלו את הדוגונים על ידיעתם בתחום האסטרונומיה, יכול להיות שארופאי אמר להם מתוך סקרנותם לאסטרונומיה. shkool

למעלה