אלוהי ישראל קיים או לא?

shkool

New member
מדהים!!!!!!

תודה רבה לך! ועד לפעם הבאה, shkool

morning star

New member
הלכתי לתלמוד בבלי

תלמוד בבלי, סדר מועד, מסכת ראש השנה, דף כ"ה : "אמר להם רבן גמליאל כך מקובלני מבית אבי אבא אין חידושה של לבנה פחותה מעשרים ותשעה יום ומחצה ושני שלישי שעה ושבעים שלושה חלקים" קישור מופיע כאן. לא מציינים כיצד חושב הדבר, אך אין גם איש אומר כי "אלוהים" אמר. כנראה בזמנו כבר היו ידועות דרכי חישוב מתקדמות. כעת אנסה למצוא האם למשל היוונים או המצרים הגיעו לאותו הדבר. שלך הנווד

morning star

New member
ועוד דבר קטן לפני

האלפיות אותן מציין המספר 29.553 אינן אלפיות השניה, כי אם כפי שראית בציטוט, מדובר על ערך המקורב לדקות (ה"חלקים"). 29.553 : מדובר ב-29 יום ועוד 0.553 יום. ביממה אחת 24 שעות וכך : 24*0.553= 13.272 שעות, שהם 13 שעות ו-0.272 השעה. 0.272*60 (מספר הדקות בשעה) = 16.32 דקות. ניתן להמשיך בחישוב למספרים קטנים יותר, אך האלפיות של המספר הראשון (29.553) אינו מדבר על אלפיות שניות כי אם אלפיות יממה (שאם נחשב, נקבל כי מדובר במספרים הגדולים בהרבה משניות מאחר וביום אחד ישנן 86400 שניות). כך גם ניתן לראות כי המספר אותו נותן הרב גמליאל בתלמוד אינו מדויק. הוא מדבר על 29 יום וחצי ועוד שני שלישי שעה. בחישוב המתמטי ניתן לראות כי מדובר ב-13 שעות (יותר מחצי יום שהן 12 שעות) ועוד כ-16 דקות (רבננו שוגה בכחצי שעה... מאחר ואינו מדייק). שלך הנווד

shkool

New member
ועוד משהו...

אתה יכול להגיד לי כמה החישוב יוצא עם המספר החדש? ממש לא הבנתי מה עשית בחישוב הקודם..... תודה, shkool

shkool

New member
כפי שכבר אמרתי

בזמן שהגמרא נכתבה, אולי היו דרכי חישוב מתקדמות, אבל לא מתקדמות עד כדי מדידת אלפית השנייה... shkool

yosi-segev

New member
עצם הקיום שלנו מוכיך על המצאותו

כל חומר בטבע נוצר ממשהו אחר כל חומר בטבע מורכב מאטומים שמורכבים מניוטרונים ופרוטונים וכמובן אלקטרונים החומרים האלה לא היו כאן תמיד מי שם אותם כאן ? כותב הרמבן שחי לפני כ900 שנה על פירוש הפסוק בבראשית : והארץ היתה תוהו ובוהו וחושך על פני תהום תוהו זה - תוהה על הבריות כותב הרמבן שבכל פעם שיצאו המדענים חומר בטבע תמיד הם ידעו שיש חומר קטן ממנו שהוא המרכיב שלו בוהו- החומר הזה ירכיב כל חומר אחר בטבע אני מאוד מקווה שאתה מבין מה שרשמתי לך כאן בכל אופן אני משאיר לכה לבדוק אותי 1. לברר מבחינה מדעית אם ישנו חומר קטן יותר מהפרוטונים והלקטרונים (יש אני סטודנט למדעים ) אני ממלוץ לך לקרוא על התאוריה החדשה בעולם המדע תאוריית הקוונטים 2. לקרוא את הספר שנכתב לפני 900 "פירושים על התורה של הרמבן "

shkool

New member
כמה דברים

שאלתי הייתה האם אלוהי ישראל קיים או לא, לא אלוהים ככוח עליון, כלומר, אני מאמין שיש איזשהו כוח עליון שיצר את כל היקום הזה ועשה סדר ויצר חוקים אך אני בספק אם "אלוהי ישראל" הוא באמת האלוהים שיצר את כל אלה או שמה הוא המצאה אחת גדולה. אני פחות או יותר יודע על תורת הקוואנטים אבל אשמח אם תכתוב על כך קצת או תקשר אותי לאתר בעברית על תורה זו. shkool

yosi-segev

New member
אין עוד מלבדו

אלוהי ישראל : ישנם שלושה דתות עיקריות שמאמינות באל אחד ואני לא יודע אם אני מפתיע אותך בזה אבל אני רוצה לבשר לך: שכולם מודים ומתוודעים על כך שאלוקי ישראל הוא האלוקים ואין עוד מלבדו . המחלוקות שישנם בין הדתות הם: האם אלוקי ישראל ישאיר את התורה בידם או לא !!!!! דת האיסלם טוענת שהתורה נמסרה לומחמד בהר הבית . האיסלם מודה בעובדה שהתורה ניתנה בתחילה לעם ישראל על ידי אלוקי ישראל גם הנצרות רק שתדע מסכימה עם כל מה שכתוב בתורה כולל בנביאים ובכתובים רק בזמן שהוא לפי כ 2001 שנה קם רב אחד מרבני ישראל תנא (דרגה גבוה מאוד של קרבה לקודש ) והחליט שהוא כופר (כל זה בא בעקבות העובדה שנודע לו שהוא ממזר (ילד שנולד מחוץ לנשואים ) והחליט לשנות קצת מהכללים ) כל הסיפורים שמםפרים על כוחותי הם נכונים זה ידוע שאדם בדרגתו הוא מעל החומר הוא יכל להחיות מתים כל שכן הוא יכל ללכת על המים לגבי החומר לקריאה ישנו ספר של סטיבן הוקינג "תאורית החור השחור " שבו תוכל להתעדכן בכל מה שקשור

shkool

New member
כל מה שאמרת לי.........

לא מוכיח לי את קיומו של אלוהי ישראל. זה שמהדת היהודית התחילו שאר הדתות המרכזיות לא אומר לי כלום, אין לי הוכחה שהדת היהודית נכונה, אז היא הדת הראשונה - אז מה. shkool

yosi-segev

New member
עם ה "שונה" בצורה לא טיבעית

עם ישראל לאורך כל ההיסטוריה (לאחר גרוש בית שני ) היה מפורד מחולק חלש רדופ תחת שלטון זר וכל כך דבק ביחודו ובתורתו הקדושה לאומת זאת עמים אחרים יותר נכון תרבויות אחרות ביניהם אימפריות עצומות שארהב לידם זה כמו ערד לעומת גוש דן לא הצליחו להתקיים או לשרוד לא ידוע על תרבות או איפריה יותר עתיקה מעם ישראל .רשום שבתקופת המן הרשע אחשורוש שלט מהודו ועד קוש לכאורה כאשר נגזרה הגזרה עם ישראל היה אמור לאבד את דתו אבל בדך "נם" עם ישראל יצא מזה ....בעצם כל פעם עם ישראל "יוצא מזה " כך שהעם שלנו ב הוא העם המיוחד מכל העמים בסבלו במשך כל תקופת ההיסטוריה והתורה כותבת את זה :" בכל דור ודור קמים עלינו לכלותנו והקדוש ברוך הוא מצילנו מידם " אני מצטט היהודים גורלם טבוע בחותם המטאפיסי מכדי שיהיה ניתן להסברה במונחים מטריאליסטיים או היסטוריים פוזיטיבים זכורני כשניסיתי בצעירותי לאמת השיטה המטריאליסטית ההיסטרית על ידי הדגמתה בגורלות עמים כיצד התנפצה זו אל העניין היהודי אשר גורל נושאיו נראה נעדר הסבר לחלוטין מנקודת מבט מטריאליסטית. ואמנם לפי קריטריון המטריאליסטי והפוזטיבי צריכה היתה אומה זו לעבור מזמן מן העולם .קיומה הוא תופעה מסתורית ומופלאה המעידה כי חיי אומה מתנהלים על ידי גזרה קדומה " ניקולאי ברדייב היסטוריון רוסי ידוע בםפרו משמעותה של ההיסטוריה לסיכום עם כל כך לא "רגיל " שומר לא רק על עצמו אלה גם על מסורת אבותיו בצורה שלא מתקבלת על כל דעת הגיונית מחייבת שמירה שמירה של כוח עליון או במילים אחרות כל עוד עם ישראל מראה לבורא שהוא רוצה אותו הבורא שומר עליו

shkool

New member
תגובה

עדיין, זה לא אומר לי כלום ואני בטוח שיש אלף אנשי מדע שיכולים להסביר לך איך עם שרד כל כך הרבה זמן... shkool

yosi-segev

New member
נמשיך ...

1.ארץ ישראל "הארץ המובטחת " היא סלע המחלוקת של כל אזור הים התיכון שוב בצורה לא רגילה כל העמים דורשים נתח ממנה 2. הסכמנו על העובדה שיש כוח עליון ואולי אנו מסכימים על העובדה שהוא כן מתערב עם כל מה שקורה כאן בארצות ועם זה שכולם רוצים להכיר בו אך הוא דבק בנו ישנו עוד סימן אין אפשרות לברוח מהדת היהודית זה בדיוק כמו אין כניסה אין לכם ברירה אי אפשר להתכחש בכל הדורות כל פעם שעם ישראל או קומץ ממנו ניסה לברוח מעול התורה הוא פשוט נקלע למצב מחייב או לחזור בתשובה או קיליון וההזכרה האחרונה למצב זה היא השואה מצב שבו יהודים ניסו להמיר את דתם ולהתחבר עם הגוים הקדוש ברוך הוא מצא את כולם ידוע שגם נכדים וגם בנים של גרמנים שהמוצא שלהם היה יהודי נקרעו ממשפחתם (הנוצרית) או האנטי דתית והושמדו ודברים אלה צריכים להיות חרוטים אין יותר ברור ממה שקורה עכשיו לא היה לנו לאן לברוח עם ישראל נמצא באחוז של 90 התבוללות בארהב ( בתקופת השואה היה רק 70 אחוז ) ובהתאם למה שרשום גם בהחלט קורה לא יהיה שקט עד שעם ישראל יקיר בשורשיו יקיר באמת ואם הם לא ירצו שלא תחלמו שהמצב ישתפר (לא ביבי לא ברק ולא שרון ) אף אחד לא יציל אותנו מחרון אפו ואם לא מספיקה לך ההוחכה הזו פשוט שב בחיבוק ידים וחכה לבדוק אם מה שרשום בתורה הקדושה יתקיים או לא ...

shkool

New member
אני אחכה...

עדיף "לחכות" וליהנות מאשר לשמור מצוות ולסבול. יש לי שאלה, האם אלוהים רוצה שאני יעבוד אותו?

תנועת היקום

נסה להיכנס לפורם רוחני, העברנו שם קובץ (העברנו שניים מדובר ב- צופן תנועה)נראה כי זה יענין אותך.

twigy

New member
יש לי הרבה מה להגיד בנושא

אבל את התכלית אמר רוח המדבר. רק כמה עובדות 1.רוב האנשים הדתיים הם אנשים שפחות נחשפו להשכלה מדעית. 2.התנ"ך ממולא בהרבה מיתולוגיה ומשופע ממנה,הרבה פעמים יש בו דברים לא נכונים, מה שמעיד על אנשים בשר ודם שאחראים לטקסט שמאחוריו ולא ישות אלוהית זו או אחרת. 3.הדת מקורה עוד בימי קדם השימוש בה נעשה כדי לגרום לאדם אחד להשתעבד לאדם אחר. אולי אני מציג את זה בצורה קיצונית אבל אני עיף מכדי להעמיק בנושא כרגע. הדבר הכי חשוב שיש לי להגיד כרגע הוא איש איש באמונתו יחיה. עד היום הדת (כמו הדגלים) הרגה הרבה יותר מאשר היא הצילה. לכן לא מיתווכחים על דת, שהרי המאמין יפרש הכל לפי אמנותו, והמתנגד יסתור לפי חוסר אמונתו.

לא ברור הקשר...

לא ברור הקשר בין הקובץ תנועת היקום , אליו הפננו לבין תשובתך. אך,אין אנו יודעים עד כמה נחשפו או לא , הדתיים , להשכלה מדעית, מין הסתם הדבר אינדיבידואלי.מה שנכון הוא שגם הנחשפים , לא נוטים משום מה לחבר בין הצד הדתי רוחני, לבין המדע ומחפשים צידוקים ללמה לא ניתן להוכיח תאוריה זו או אחרת. האחיזה של העולם החרדי בהלכה היא זו שיוצרת אטימות ועצימת עיניים ביחס למדע.(לא כל הדתיים חרדים). נכונים דבריך ביחס לדת שלנו ולדתות אחרות בהן מתו אנשים על קידוש השם או לחלופין יצאו למלחמות קודש למינהן בשם אלוהים שכלל לא ביקש זאת. בברכת אור ואהבה, סול ולורי

למעלה