אלוטף

יפית178

New member
אלוטף

מבקשת את עצתכם...האם נכון יהיה להכניס לאלוטף התנהגותי את בתי בת השנתיים? למרות העניין הגרייתי, מסתבר שהיא בתפקוד גבוה .לומדת מהר מאד.האם גן תקשורתי יתאים יותר? היא לומדת יפה בלמידה מזדמנת...אני חוששת שלא תינזק אם יעבדו איתה בגישת aba קלאסית.האם מתאימים באלוטף את סוג הטיפול לרמת התפקוד? אשמח אם תענו מנסיונכם....תודה רבה.

SMADAR55

New member
מנסיוני בלבד-

הבן שלי כיום בן 9 , בשילוב יחידני , כתה ג'.
אובחן בגיל שנתיים ונכנס לאלוטף בגיל 2.4. האלוטף שבו היה פעל בגישה האינטגרטיבית התפתחותית שלוקחת קצת מכל דבר. הדגש היה על ה- DIR אך גם לקחו מה- ABA. לכל ילד בונים את התכנית למודים האישית שלו ושמים את הדגש על מה שמתאים לו.
יש כמובן עבודה קבוצתית עם כל הילדים, יש עבודה פרטנית של אנשי הצוות החינוכי (כולל בנות שירות לאומי) ויש טיפולים פרא רפואיים. יש הדרכות הורים קבוצתיות ומפגשים אישיים עם ההורים. היה גם שילוב מסויים - ילדי גן ויצו הגיעו לגן והוא יצא לגן שלהם בלווי סייעת.
מבחינתי, השנה באלוטף הייתה מדהימה ! צוות מקצועי ביותר שמקבל חונכות מאלו"ט, לווי רפואי, המון הדרכת הורים ותמיכה .
לאחר חודשים שהילד היה בטיפולים פעמיים בשבוע ובאבחונים פתאום התחלתי לראות את השינוי. הוא היה במסגרת תומכת שמבינה אותו וגם אני סוף סוף קיבלתי תמיכה .
זוכרת שהיה מאוד קשה להיפרד מהם, היו המון חששות למעבר לגן תקשורת. והאמת- בשום מסגרת אחר כך לא חוויתי את האיכפתיות של הצוות כמו שהיה באלוטף. אלוטף אינטגרטיבי הוא רק שנה אחת, אלוטף ABA אפשר להמשיך שנתיים שזה יתרון אדיר.
בכל מקרה, אלוטף הוא תחת הגדרת "מעון יום שיקומי" , השיבוץ הוא ע"י משרד הרווחה ומיועד לילדים מתחת לגיל 3. גן תקשורת זו מסגרת לילדים מעל לגיל 3. בתך יכולה להשתבץ במסגרות אחרות של מעונות יום שיקומיים אך לא בגן תקשורת.
אלוטפים מקיימים ימים פתוחים להכרות והתרשמות- לרוב בחודש מאי. ממליצה בחום ללכת ליום פתוח ולהתרשם. בררי דרך אלו"ט חטיבת הטף.

SMADAR55

New member
האם את מתכוונת לשיבוץ מיידי או לספטמבר?

האם נאמר לך שבאלוטף הנ"ל יש מקומות?
כל האלוטפים מאוד מבוקשים ומתמלאים מאוד מהר.

TikvaBonneh

New member
את מתכוונת לשנת הלימודים הבאה?

היא תהיה כבר מספיק גדולה לגן תקשורת?
נראה לי שאולי עדיף לכם מעון או גן בשיטה הריגשית. את יכולה לבקש. תבדקי עם העמותה לילדים בסיכון אם יש להם מעון בסביבתכם.

יפית178

New member
תודה סמדר ותקוה.התכוונתי או לאלוטף

או למעון יום שיקומי של העמותה לילדים בסיכון - גני קשת...(התבלבלתי כשכתבתי גן תקשורת). קיבלנו כבר שיבוץ לאלוטף לספטמבר.רוצה להיות בטוחה שזו המסגרת הטובה עבורה.

יפית178

New member
הייתי והתרשמתי לטובה מהצוות.סביבת הגן הרשימה אותי פחות

זה לא נראה כמו גן רגיל...אבל מה לעשות....זה לא גן רגיל.
מנסיונך - האם מאפשרים להורים לצפות בטיפולי הaba ? מלחיץ אותי שיטפלו בה מבלי שאדע מה בדיוק עושים ואיך.

SMADAR55

New member
הבן שלי היה באינטגרטיבי התפתחותי ולא באלוטף התנהגותי.

אצלינו היו מוציאים תכנית חדשית להורים. היינו מוזמנים להצטרף לטיפולים הפרא רפואיים עפ"י התכנית שנקבעה- במועדים שנקבעו. בטיפולים רגשיים לא השתתפתי.
היו פגישות קבועות עם כל המטפלים, הגננת

אפשר לשקול גם שילוב בגן רגיל

אצלנו אובחן בגיל שנה וחצי, תפקוד גבוה, משולב בהצלחה רבה מגיל שנתיים בגן רגיל בתוספת תכנית ביתית מתאימה (היום בן ארבע וחצי).
מוזמנת לשאול גם בפרטי אם תרצי.
בהצלחה!
מיכל

3מרגו

New member
איך מצליחים לאבחן בגיל קטן?ועוד בתפקוד גבוה?

איך בכלל חושבים אז על אבחונים...

אני לא יודעת מבחינה מקצועית

אבל פנינו לאבחון כי הוא לא דיבר, המחוות החברתיות המעטות שהיו נעלמו, היתה גם רגרסיה קשה באוכל וגם הלחגה על קצות האצבעות - והכל ביחד היה מחשיד. ..

3מרגו

New member
זה מה שזכור לי לגבי הבכור

אף אחד לא רמז שום דבר.כלומר,עיכוב התפתחותי לגבי שני ילדיי.

למעלה