אלון גל - לא מה שחשבתם

אם תחפשי טוב

בטוח תמצאי לפחות מאמר אחד אוהד ממליץ בחום לחפש, למצוא ולהביא הנה

shmuelieli

New member
jחיפשתי טוב טוב

והנה מצאתי עוד כתבה, בדה-מרקר http://www.themarker.com/tmc/article.jhtml?ElementId=skira20071205_930888&origin=haaretz&strToSearch=%E0%EC%E5%EF%2C%E2%EC ובכתבה זו מתגלה מר גל כטיפוס, איך לומר בעדינות, לא ממש ישר - אם כי מאוד כריזמטי, ששיפץ את קורות חייו עד לבלי הכר. במילים אחרות: בלון עם הרבה אויר. ותשאלו למה זה רלוונטי לכאן? עבודתו הטלוויזיונית של אלון גל מקבעת בתודעת הציבור את דמות המאמן ואת תדמית עבודת האימון. אני מכיר מעט מאוד מאמנים שבכנות יקראו לעבודה הזאת "אימון". (עם היד על הלב: אתם עובדים ככה? זה המודל שלכם?) עכשיו, ייתווסף גם עניין השרלטן/שיפוצניק של קו"ח לגלריה, יחד עם הח"כית עם הפוני השחור טרטרינה. האימון הוא חשוב ורציני וכך הנושא צריך להיות. עם זאת, אל לנו לזלזל בכוחו של דימוי ותדמית בימינו.

IrisPeleg

New member
כל אחד צריך לקרוא ולשפוט בעצמו

את הפורום מבקרים מידי יום אנשים שמתעניינים בלימוד אימון ואנשים שמחפשים מאמ. ן אני בהחלט חושבת שאלו, צריכים לראות מה שנאמר ולשפוט בעצמם. אם משהו רוצה להביא כתבות סותרות, אשמח לראות. בהחלט דמוקרטי.

כנראה אתה לא מכיר מספיק מאמנים..

אין לי קשר לאלון..ועדיין בכל תוכנית שלו רואים.. לדעתי לפחות, אימון מעולה ממוקד ואפקטיבי.. הדרך שלי היא אחרת.. מכיוון שאני אחר.. אם אתה חושב שיש שני מאמנים עם דרך אימון זהה ..יש לך בעיה.. הרעיון שיש "מודל" נכון לאימון הוא שטות... ראיתי המון מקרים בהם ה"מודלים" נתקעים .. יש רק שיטות שונות.. כולן טובות.. לכולן יש מחיר.. מאמן טוב צריך לדעת לשנות את ה"מודל" של האימון לפי האדם שממול ומה שעובד בשבילו.. בכל מקרה.. ממה שראיתי.. אלון בכל פעם בחר דרך איכותית ואפקטיבית לעבוד עם האנשים.. לא איכפת לי מקורות החיים שלו.. אם הרגיש צורך "לשפץ" אותם או לא.. דרך אגב בכתבה נאמר שאלון הוכך לבית משפט בעקבותיה..כנראה שהוא חש שהוא יכול להוכיח אחרת מהכתבה..בכל מקרה זה של אלון.. קו"ח של מאמן פחות חשובים לי מאשר התמורה שהוא נותן למתאמנים..ושוב לדעתי.. בתוכנית אלון שוב ושוב נותן למתאמנים שלו תמורה מדהימה.. אנשים רבים מתייחסים לאימון כאל "מקצוע חשוב ורציני".. חשיבה כזו רק מקבעת תהליך שאמור להיות זורם מאתגר וכיפי.. ותהפוך את האימון לתחום סתום, אטום ומתנשא.. בדיוק כפי שקרה לטיפול הפסיכולוגי אור ואהבה

shmuelieli

New member
תתפלא, אלון גל לא מעניין אותי

אין שני מאמנים שעובדים באותו הדרך, אבל יש בהחלט דרכים, מודלים. יש לי תחושה שאתה לא למדת במוסד או במכללה מוכרת, ומכאן הבוז (הלא כל כך מואר ואוהב) שלך לכל מה שמרמז על דרך, מודל או רגולציה. אני ממש לא טיפוס מקובע, אוהב את הדרך שלי ומפתח אותה, וגם נהנה לסלוד מדוגמטיזם. כמוך, אני מזהה דוגמטיות כמקור לתקיעות באימון. אבל- אמורפיות היא אמורפיות. לכל תחום יש את התיחום שלו, איפה שהוא. וזכותך גם להתעלם מענייני יושר ויושרה (אבל אלון גל באמת לא מעניין אותי). אור זך ואהבת אמת אלי

שוב אין לך מושג..

אין לך מושג איפה למדתי ומה.. ואומר פה שלמדתי בכמה מקומות מוכרים אין בי בוז למודלים.. הם פשוט לא עובדים.. אומר שוב קורות חיים ומקום לימודים לא אומרים כלום.. ישנם הרבה מאמנים שלמדו במקומות "נחשבים" כהגדרתך והם מאמנים גרועים.. וישנם לעותם כאלה שלא גמרו תיכון ולא למדו בשום מקום אחר והם מאמנים מעולים.. בעיני הרעיון של להסתכל על התעודות במקום על האדם הוא טעות.. זכותך לדבוק בה.. לא מעניין אותי איפה האדם למד ואילו תעודות יש לו.. מעניין אותי רק האם הוא יכול לספק את מה שהוא אמור לספק.. במאמר מוסגר אומר רק שהלימודים שלי היו בשבילי בלבד לא למען התעודה או הכרה כזו או אחרת.. אני לא מפרסם את רשימת התארים והתעודות שלי .. אני מזמין אנשים להכיר אותי ולא את הניירות שקיבלתי אור ואהבה

אריק, תודה

הי אריק, נהניתי לקרוא את 2 ההודעות שהבאת לשרשור זה. חשוב היה לי להגיב ולומר שאני שמחה מאוד לקרוא את דעתך. גם אני חושבת כמוך, ויש עוד לא מעט כמונו. ואני לא כותבת זאת בהקשר של אלון. במאמר מוסגר אומר שיצא לי לשמוע אותו בהרצאה, ולהתנסות באימון, אני מאוד נהניתי, אני חושבת שהוא אדם מבריק, ואכן עושה הבדל אצל מאומניו. וכמובן שברחוב אני נתקלת במתאמנים שאינם מאמנים שמאוד מאוד מעריכים את צורת העבודה שלו. אכן גם לי יש תמיהות ויותר מכך, הסתייגות מהדרך שהוא לעיתים משתלח במתאמניו, אינני חושבת שכך צריך אימון להתבצע, אבל אם זו דרכו ואנשים מתחברים לכך, אני לא רואה בכך בעיה. וכאן אוסיף שגם אני חרדה ממה שעלול להתרחש עם הנסיון החקיקתי ליצור תבנית עבודה לכאורית באימון, כאילו יש רק דרך אחת. תבנית הדורשת מבחנים כדוגמת מבחני הלשכה של לשכת עורכי הדין, ועוד איגודים אחרים סטאטוטוריים (שרב השונה בינינו לבינם על הדומה) דרישות שלא רק שימנעו מאנשים להיות מאמנים אלא יותר גרוע, ימנעו מאנשים להתחבר לאחרים שלדעתם יכולים לסייע להם בדרכם בחיים. ומי שחרד לזילות במקצוע האימון, כך שמאמנים שאינם ראויים ילוו אנשים בחייהם, פוגע בכלל הבסיסי ביותר של האימון והוא שכל אדם המגיע לאימון הינו אדם גדול בזכות עצמו, יש לו כוח רציה משל עצמו והוא יודע מה טוב לו. הדבר היחיד שהייתי יוצרת הוא כללי אתיקה שאינם בחקיקה (ראו דיסיפלינות אחרות שגם בחרו בדרך הזו, והן ותיקות יותר מאימון בארץ) כדי לחדד למאמנים ולמתאמנים כאחד מהי מערכת היחסים הבסיסית שיש לנהוג לפיה בעת אימון. בבקשה תציבו סימני שאלה גם אחרי משפטים שנאמרים ע"י גורמים בעלי תפקידים כאלה ואחרים בכל מיני לשכות אימון כאלה ואחרות. חג אורים שמח, הילה

IrisPeleg

New member
נכון, אין משמעות לקורות חיים אלא לתוצאות

אבל יש הבדל בין לא לייחס לקורות חיים חשיבות לבין לשקר במודע.

רויתית

New member
לא מכיר מספיק מאמנים

די מסכימה אני עצמי התאמנתי בתות , לא אגיד שהכל היה לרוחי , יחד עם זאת מהפעמים בהן ראיתי את התכנית - מן הסתם הבחנתי בלא מעט כלים שקיבלתי באימון שלי , הוא נראה לי מאוד ממוקד , רואה דברים ורגיש אליהם . זה מאוד חשוב באימון , שהוא בעצם שיטה די סכימתית , להיות רגיש לדברים . זה עושה את ההבדל הקטן .

למעלה