אלוני - אנא ענה לי בדחיפות!!!!!!!!!

אלוני - אנא ענה לי בדחיפות!!!!!!!!!

אלוני שלום,לפני 5 שנים לקחתי משכנתא ל-22 שנה ע"ס 450,000 ש"ח כאשר מורכבת מ- 66,100 ש"ח זכאות בריבית 5.5% והשאר בריבית קבועה 6.2%. נכנסנו היום לבנק למשכנתאות שלא אזכיר את שמו על מנת לבדוק אופציית מיחזור, כיום אנחנו משלמים 3,300 ש"ח ונשארו לנו עוד 17 שנה לשלם. היינו בפגישה שנמשכה כשעה כשבסופה הציעו לנו לחלק את הסכום ל-3 מסלולים: 1. סכום 139,000 ש""ח סוג הריבית-משתנה, צמודה למדד - 4.83%. 2.סכום 100,000 ש"ח , סוג הריבית משתנה , לא צמודה, פריים מינוס 0.3%. 3.סכום 180,000 ש"ח , דולרית משתנה , צמודה לדולר כיום 3.8%. הם מאוד ניסו לשכנע לקחת כמה שיותר דולרית, אמרנו להם שאנחנו טיפוסים סולידריים רוצים משהו קבוע ויציב ודווקא חשבנו על ריבית קבועה וחלק קטן משתנה אך הסבירו לנו שלא כדאי בכלל מאחר ובאם המדד יעלה ושום נרצה למחזר נצטרך לשלם קנס. עפ"י 3 המסלולים ההחזר שלנו יהיה 3,100 ש"ח.הייתי רוצה לשמוע את דעתך ואת דעת שאר אנשי הפורום שמבינים עניין. תודה

yin1

New member
משכנתא

מנדי שלום. גם אני הלכתי על מסלול כזה. קיבלתי המלצה מאילנה בסניף בת ים של טפחות. לא הייתי בטוח למרות שהיא נראתה לי מאוד אמינה ומיקצועית. (הגענו אליה אחרי סיבוב ארוך ומתסכל..) לאחר שחתמנו וביצענו התחילו לנקר בי ספקות. פניתי למספר יועצים מקצועיים - טוב מאוחר מאף פעם... הם אמרו לי שההצעה שקיבלתי הייתה המתאימה לי ביותר.

ל- YIN1 גם אנחנו היינו אצל אילנה!!!

גם אנחנו היינו אצל אילנה בבנק טפחות סניף בת-ים, מקצועית ואמינה אך המסלולים האלו אינם נראים לי יציבים למרות שנראים לכאורה מאוד אטרקטיביים, אני ובעלי לא מרוויחים בדולרים ואין לנו כל מקור הכנסה דולרי אז זה לא נראה לי בטוח, היא שיכנעה אותנו לא לקחת ריבית קבועה אך אני טיפוס מאוד סולידי ונראה לי שעדיף לקחת קבועה , הייתי רוצה לדעת מי הם היועצים שאמרו לך ללכת על זה, ולמה ההצעה הייתה המתאימה לך ביותר?

אלוני.

New member
היינו בדיון הזה ?

לפני כשבועיים וחצי עניתי לשאלותייך, בנושא זה, אני מקווה שתנאי המשכנתא לא השתנו מאז
לעצם העניין, בכל מרכיבי ההלוואה את חשופה לתנודות השוק, וכאן הנבואה ניתנה לשוטים. קיבלת ריביות סבירות עד יפות, אבל (שוב) כל מרכיבי ההלוואה בריבית משתנה, ולא צריך להיות נביא כדי להבין שבכל המרכיבים יהיה שינוי. אין כאן החלטה או המלצה כלכלית פרופר, לטעמי האישי עדיפה ריבית קבועה ברמה שתקבע את הרווח שלכם ולא מכלול ריביות שרובן נמצאות ברמות הקרובות למינימום שלהן.

meirdan

New member
מה אתם נורמלים?!

מציעים לכם 3 מסלוסלים בריבית משתנה ( שהיא אולי נתובכה אך משתנה...) ועוד ל-17 שנה בשום אופן לא לקחת כיום הרביות ברמה נמוכה יחסית וכדאי לקבע את הריבית ( על אף שלא ניתן לעולם להבטיח שהיא לא תרד עוד יותר...) אני לא מבין לפני 5 שנים לקחת ברבית קבועה ועכשיו לא תצטרכו לשלם קנס... דווקא אז הייתם צריכים לקחת בריבית משתנה ועכשיו לקבע המסלול הדולרי היה לא רעה בבנק לאומי (מה לעשות צריך להזכיר כי שם לא קיימת תחתית ל$ רצפה ז"א אם ירד ל4.2 לדוגמא גם החוב ירד זה לא היה קיים בבנקים אחרים כשלקחתי משכנתא - תבדקי ) היתרון במסלול $ הוא שניתן לפרוע ללא קנס החסרון אי וודאות ומה אם יהיה פיחות 1. בדקי מה הקנס אותו עליך לשלם בגין פרעון משכנתץא ישנה ( אני בטוח שיש קנס) 2.מה הריבית שיתנו לך במסלול ריבית קבועה 3 האם זה שווה ( את התשובה לכך אני אוכל לתת לך)

מאיר דנגור - לשאלתך

מדובר בקנס של 14,000 ש"ח אבל בכל מקרה התשלום החודשי ייקטן. אני חושבת שאני אלך על המסלול של ריבית קבועה, איזה ריבית ניתן להשיג היום במיחזור במסלול של ריבית קבועה?

meirdan

New member
נו אז אני צודק...

גם את חייבת בקנס ואני שמח שתקחי בקבועה החסכון הינו עבור כל 0.1% 4900 ש"ח נומינלי ו3300 בערך נוכחי זאת אומרת שעליך לקבל ריבית יותר נמוכה מ 5.6% בכדי שיהיה כדאי לך אולי אפילו פחות לקחת בחשבון ביול 2767 ש"ח בכל מקרה עוד עצת זהב היא לבדוק תמיד בבנק נוסף כי הבנק שלך חושב שאת בכיס שלו

אלוני.

New member
שימי לב

אני לא יודע אם זו טעות אבל לפני שבועיים שאלת אותה שאלה וציינת שהריביות מעט שונות, המסקנה כמובן יצאה אותה מסקנה אבל כדאי שתבדקי את הניירת לעומק.

אלוני - זאת לא טעות

לפני שבועיים כתבתי לך לגבי מסלולים שונים עם ריביות שונות, בכל מקרה כמו שציינת המסקנה היא אותה מסקנה, כדאי למחזר מה גם שניהלתי מו"מ לגבי אגרת פתיחת תיק וניתן לוותר על זה וגם ביול בסך הכול800 ש"ח, אני כבר נורא מבולבלת, כבר למעלה מחודש מתעניינת לגבי המיחזור כי הריבית שלנו כרגע עומדת על 6.2% (להזכירך סכום של 450,000 ש"ח) אך הבילבול הוא לגבי איזה מסלולים כדאי, דולרית, משתנה, קבועה. המחשבה האחרונה שמלווה אותי היא לחלק את הסכום 450,00 ש"ח ל- 3 מסלולים: 1. את רוב הסכום (250,000)לקחת בריבית קבועה, עלתה כבר מ-4.8 ל-5.1. 2. חלק מהסכום (150,000 ש"ח) לקחת בריבית משתנה. 3. 50,000 ש"ח צמוד לדולר. מה אתה אומר? או שכדאי להגדיל את הסכום של הדולרי או לקחת צמוד לפריים מינוס 0.3%? שום הגעתי לבילבול, זוהי החלטה מכריעה וחשובה לכן אני כבר סוחבת איתי את זה הרבה זמן, 5.1 ל- 17 שנה זה בסדר?

hn4u

New member
חבל על הזמן

אני מכיר שלושה אשים לפחות שסגרו משכנתא בחודש האחרון בתנאים של ריבית קבועה בין 4.8 ל- 4.92 אחוז. לדעתי ההצעה שקיבלת יכולה קצת להשתפר, תנסי לעבור בין בנקים עם הצעות מודפסות שקיבלת מהם. בתנאי הריבית הנמוכה היום הייתי הולך על חלק משמעותי של ריבית קבועה ואולי קצת משתנה. אין ספק שכדאי לקבע את הריבית הנמוכה שיש עכשיו לאורך תקופה ארוכה. אם מתמקחים טוב אפשר גם להשיג תחנות יציאה בלא קנס. יותר חשוב - הפסדת זמן שזה חודשי חסכון יקרים, כבר היה עדיף לך לפנות לחברה מתמחה שתעשה לך את כל העבודה. גם זה היה נגמר יותר קצר וגם בתנאים טובים יותר והיית מכסה את שכר הטרחה שלהם ואף מעל לזה. החברות האלה באות לבנקים עם כמה לקוחות ביחד וכך כח המיקוח שלהן גדול יותר ומשיגים תנאים טובים יותר. לכל המעוניין [email protected] כלכלת בית 1-700-505-535

למעלה