אלוני ,תשובה ענינית

a - s -inv

New member
אלוני ,תשובה ענינית

מה אתה אומר על הצעד של פגישת פרס עראפת כעת בשעה זו שהמצב כמו שהוא עכשיו הנצרכת היא אם לאו? היצא ממנה משהו אם לאו? האם פרס הוא האדם הנכון אם לאו? שתי נקודות על כל תשובה מספקת

אלוני.

New member
תשובה

לטעמי הפגישה לא הייתה צריכה להתקיים בכל מקרה ובוודאי לא לנוכח הארועים . אם עראפאת שולט בשטח הרי שאל לפרס להיפגש עם מי שמצית את האש במו ידיו ואם עראפאת לא שולט אז למה להיפגש איתו ?

אלוני.

New member
זה היה אמור להיות מובן

הפגישה אינה חיונית בשעה זו וזה בלשון המעטה. כפי הנראה לא יצא ממנה כלום , ויותר מזה - גם אם יצא זה לא יהיה לטובתנו... פרס אינו האדם המתאים לעניין - אלא אם לברק יש עניין להשפיל אותו...

a - s -inv

New member
ואם מותר לי להמשיך ולשאול את כבודו,,,

אז מה בכל אופן חושב פרס לעצמו ביציאה ובישיבה כעת פפגישה מה הוא רוצה בדיוק? יש שיענו שזה עוד הסבר לחתרנות אבל לא אתה תקבל תשובה כזו אז?

אלוני.

New member
תשובה

יש כמה אפשרויות , בחרתי באפשרות שנראית לי המתאימה למה שקורה כאן כבר כמה שנים. פרס הזהיר את ברק ( וגם את ביבי ) לא לנסות להקדים תהליכים ולא לדון על הסדר הקבע, ברק החליט שנכון לדון על הסדר הקבע ובצדק לדעתי . פרס , כמי שמרגיש האבא של הסכמי אוסלו מרגיש שהוא יצליח היכן שאחרים נכשלו ועראפאת יקשיב לו יותר מאשר לאחרים . תחושת הבטן הלא נוחה שלי היא שפרס הוא מהיחידם שנשארו בחיים ויודע מה באמת הובטח לעראפאת ומה הוא קיבל, וזה מדאיג אותי

רבקה ל

New member
כל פעם שעולה תעלומה... יש הסבר

כל פעם מישהו כאן שואל, איך זה? איך זה שפוגשים בעראפת בעת לוחמה? איך לא מפציצים קזינו? איך ממשיכים לשלם לרשות? איך הם לא מבינים שלשלם 4 מיליארד לערביי ישראל זה פרס? איך לא הורגים ראשי תאי טירור בחשאי(לא אמרתי מדינאים)? איך יורים רק על מבנים ולמה בכזה רעש? איך זה שאנחנו שומרים עליהם יותר מאשר על עצמנו? מישהו פעם אמר לי ``כשההגיון, לא יושב על הספה בסלון, זה אומר שהוא עושה משהו נורא במרתף.`` אנחנו לא יותר חכמים מהמדינאים שלנו, הם יודעים שצריך להגיב ברצינות, הם יודעים שאסור להיפגש, הם יודעים שלא צריך לשלם למי שמתפרע...ובכל זאת נוקטים באמצעים תמוהים. מדוע? כי ה-מ-ט-ר-ה שלהם שונה ממה שאנחנו חושבים. הרשות דרשה לראות היום את פרס ! אולי הם מחכים למסר ממנו, שאי אפשר להעביר בפקס רגיל? אולי בכ``ז ביילין-פרס-שריד, רוקמים עם עראפת, לחץ עלינו, כדי שבדיוני הסכם הקבע, שיתרחשו בקרוב (ותראו שיתרחשו) נסכים למה שלא היינו מסכימים לפני ראש השנה. ובמשאל העם, נחתום על כל דבר, רק שייתנו לחיות... נסו לחשוב מנקודת מבט כזאת...ותראו שפתאום הכל מסתדר בהיגיון.

אלוני.

New member
אחת הסיבות

לכך שאני חושב שאין זה נכון לקיים את הפגישה היא הסיבה שנוצר מצב שהרשות מצד אחד מדברת מלחמה ומצד שני כאשר כאילו יש הדברות הם קובעים עם מי אצלנו הם מדברים.

רבקה ל

New member
אנחנו קובעים את מי אנו שולחים

וסליחה שאני מתערבת לכם בשיחה... הסיבה שנראה לך אולי שאנחנו לא קובעים, בההתפתחויות האחרונות, כמו את מי נשלח לשיחות, היא שבכל מקרה התוצאות נראות לרעתנו. אבל בזה בדיוק העניין, מי שמנהל את `מדיניות השלום` בצד שלנו אינו שוחר טובתנו בהכרח.(ואין הכוונה לברק, שלמעשה נגרר כמו רבין, בשעתו, ע``י אותם אנשים ממש)

a - s -inv

New member
החוכמה זה לא לשאול אלא את מי לשאול

ואלוני יודע למה שאלתי אותו דווקא ולא את כל באי הפורום

למעלה