אלופי הלחמים לפה

חנהפ

Active member
אלופי הלחמים לפה


יש לי בעיה עם הלחמים שאני אופה אופה עם מחמצת בהידרציה של 130% לחמים בהידרציה של כ- 60% קמח מלא מעורב עם קמח כוסמין מלא יוצא טעים,אבל קצת דחוס והפרוסות לחות/דביקות מה גורם לדביקות? איך אפשר להמנע? מי יודע ויכול לעזור?
 

TCHM

New member
סיבות עיקריות לדעתי...

מבלי לראות את המתכון כולו.... - חוסר בגלוטן. - מחמצת לא מספיק "חזקה". שני אלו לא מאפשרים תפיחה מספקת ויצירת חללים שיהפכו את הלחם לספוגי יותר ויאפשרו התאדות של נוזלים. הפתרון: - להגדיל את כמות הגלוטן, אם תכתבי את כמות הקמחים אומר לך כמה להוסיף. - להוסיף מעט שמרים, שוב לפי כמות הקמחים. - להתפיח 90% מהנפח המקורי. - לאפות עד השחמה יפה ולהעזר בבדיקת מדחום ושמיעת צליל חלול/עמום בהקשה על תחתית הלחם.
 

חנהפ

Active member
אוקיי

מדובר במחמצת בת 4 שנים. לאחרונה אפיתי לפי: 300 גר' קמח כוסמין 200 גר' קמח מלא 80% 150 גר' מחמצת (130%הידרציה) ללוש עם 200 גר' מים להניח לשעה מנוחה (אוטוליזה) להוסיף כפית מלח 1/2 1 כפות שמן זית ללוש שוב בתוספת 50-100 גר' מים לקפל את הבצק להניח במקרר ל- 8 שעות או ללילה וגם לפי: 1100 ק"ג קמח מלא, 250 גר' מתוכו קמח כוסמין 250 גר' מחמצת 610 מ"ל (2.5 כוסות + 1 כף) מים 1 כף סוכר 22 גרם (כף מלח) מלח כף שמן- בקיפולים התפחה אחת של כ- 5 שעות בטמפרטורת החדר תוך כדי קיפולים ועוד התפחה ארוכה - כ- 18 שעות במקרר התפחה אחרונה 90 דקות לפני האפיה
 

TCHM

New member
בקצרה כי מכונת האקמו של תפוז כנראה הולכת לשבוק...

ואינני יודע אם זה יעבור. למתכון הראשון תוסיפי 20 גר' גלוטן, לשני 30 גר'. מחמצת בת 4 שנים זה אומרת שהיא חיה אבל לא בטוח שהיא חזקה, זה תלוי בהרבה גורמים ולא כאן המקום לדון בזה. כדאי אם כך להוסיף שמרים, 5 גר' למתכון הראשון, 10 גר' לשני. זה אומר קיצור זמן התפיחה, יתר הפעולות וקיפולים כמו שהם פרט להתפחה אחרונה שאף פעם לא נמדדת בזמן אלא בנפח, 80% עד 90% מהנפח המקורי וזה לא משנה כמה זמן זה יארך. מקווה שעזרתי.
 

חנהפ

Active member
אוקיי, אנסה עם תוספת גלוטן


מניחה שזה אמור ללחמים עם קמח כוסמין. לא אמורה להיות בעיית גלוטן כשמשתמשים עם קמח מלא/לבן. לא הייתי רוצה להוסיף שמרים.
 

גולי233

New member
היו לי בעיות דומה עם לחמי המחמצת שלי

לחם מחמצת דורש התפחה ארוכה יותר באופן משמעותי מלחם עם שמרים תעשיתיים. את השלב הראשון של ההתפחה תעשי בטמפ' החדר ולא במקרר - כמה שעות טובות לפחות. 2-3 קיפולים מדי חצי שעה וזהו, לא כדאי ללוש כוסמין באופן אינטנסיבי. ואז לעצב לכיכר והתפחה שנייה במקרר (לילה שלם ומעלה). באפייה כדי לשים תבנית בתחתית התנור, ועם הכנת הלחם לשפוך מים חמים בתבנית. זה מייצר אדים שמעכב את היווצרות הקראסט ומאפשרים ללחם לתפוח עוד. אם את יכולה, כדאי לשלב מעט קמח לחם\חלה למען מרקם יותר נעים. כך קראתי ועשיתי בעצמי עם אותן הבעיות, והגעתי לתוצאות טובות יותר.
 

גולי233

New member
בנוסף -

מחמצת טובה (עולה לאחר האכלה) שהואכלה לילה לפני, וכדאי להוציא לשיש כמה זמן לפני השימוש.
 

חנהפ

Active member
המחמצת שלי מצוינת, עולה ועולה אחרי האכלה.

אני מאכילה, שומרת כ- 4 שעות בחוץ ואז למקרר, למחרת משתמשת לאפיה. אולי באמת אתן לה להתחמם קצת לפני שמכינה ממנה בצק.
 

גולי233

New member
קראתי את מה שכתבת למעלה

נראה לי שאת מבינה יותר ממני.... &nbsp בלחם שלי סיפור דומה נפתר והבעיה היתה לא מספיק זמן התפחה. &nbsp אני הייתי עושה את הדברים הבאים - מוציא את המחמצת לשיש לפני השימוש &nbsp וגם מנסה גם את השינויים האלה - כל פעם משהו אחד כדי שיהיה אפשר לדעת מה שיפר: 1. להתפיח 10-20% יותר זמן בחוץ 2. לשים את הכלי עם הבצק במקרר מקדימה, איפה שפחות קר. 3. להחליף 10-15% מהקמח בקמח לחם 4. להוריד את הטמפרטורה של התנור באמצע האפייה ולאפות זמן ארוך יותר. גם טיפ שקראתי איפשהו. יש אנשים שגם פותחים את התנור באופן חלקי בסוף כדי לייבש את הלחם. &nbsp עכשיו אני תוהה אם העיצוב של הלחם גם עשוי לשנות במשהו - גליל ארוך לעומת לחם עגול. &nbsp סתם מסקרנות - את אופה בתבנית ו\או על אבן? &nbsp יהיה נחמד אם תעלי תמונות. &nbsp אני היום מנסה לראשונה לחם מחמצת עם קמח סמולינה... בינתיים יש לי מרק ולא בצק.... נראה איך הדבר הזה יתפתח
 

michal@gal

Active member
מנהל
מצטרפת לשאלות בענייני מחמצת

אחרי שבועות שבהם המחמצת הייתה בסדר גמור, בשבוע האחרון מצטבר נוזל מעל פני המחמצת ויש ריח אלכוהולי. הצטברות הנוזל חוזרת גם אחרי שאני מאכילה את המחמצת. מקולקלת? לזרוק ולהתחיל מחדש?
 
למעלה