אלופציה אראטה

רותרות56

New member
אלופציה אראטה

אני בת 26 והתחיל לי אלופציה אראטה לפני כחודש, באותו רגע פניתי לרופא עור בבהלה והוא הסביר לי במה מדובר. נתנו לי בהתחלה דיפרוסאליק תרחיץ, לאחר כשבועיים פניתי לרופא עור אחר והוא אמר שהדיפרוסאליק יש בו חומר שלא מתאים לי אז נתן לי אלוקום תרחיץ. אני כבר שבועיים על התרחיץ הזה 5 ימים בשבוע פעמיים ביום אך אין כל שינוי!! ויותר גרוע מזה- השיער ממשיך לצמוח! גם השורשים שבקושי צומחים נושרים שוב! הצילו אני ממש מתקשה עם זה אני רק בת 26 סטודנטית ואנשים לא מבינים למה אני הולכת עם שיער אסוף כל הזמן זה נשמע שולי אבל זה נורא מוריד לי את ההערכה העצמית וזה מפחיד אותי שזה ישאר ככה לתמיד!! בבקשה בבקשה תגידו לי שזה יעבור והשיער יצמח מחדש. בא לי למות.

אלופציה אראטה

הטיפול באלופציה אראטה משתנה על פי מיקומה והיקפה.
ממליץ לפנות למרפאת שיער באחד מבתי החולים - יש עוד מס' טיפולים יעילים יותר ממה שניתן עד כה שניתן להציע לך - כגון הזרקות סטרואידים לתוך הנגע, טיפולי פוטותרפיה, או מריחת תכשירים מקומיים אחרים.

הפרוגנוזה לפי ויקיפדיה טובה, כך שתתעודדי

Prognosis
&nbsp
In most cases which begin with a small number of patches of hair loss, hair grows back after a few months to a year. In cases with a greater number of patches, hair can either grow back or progress to AA totalis or, in rare cases, AA universalis.
&nbsp
Effects of AA are mainly psychological (loss of self-image due to hair loss). Loss of hair also means the scalp burns more easily in the sun. Patients may also have aberrant nail formation because keratin forms both hair and nails.
&nbsp
Hair may grow back and then fall out again later. This may not indicate a recurrence of the condition, however, but rather a natural cycle of growth-and-shedding from a relatively synchronised start; such a pattern will fade over time. Episodes of AA before puberty predispose one to chronic recurrence of the condition.
&nbsp
Alopecia can certainly be the cause of psychological stress. Because hair loss can lead to significant appearance changes, individuals may experience social phobia, anxiety, and depression.
אם את סטודנטית והלימודים שלך גורמים לך ללחץ נפשי אז אולי זה בגלל זה.

קראתי משהו עכשיו

אלופקיה אראטה זאת מחלה אוטואימונית ומחקרים הראו שנטילת תוספי ויטמין A יכולה להביא לשיפור משמעותי במחלה. זה קשור להשפעה של ויטמין A על אוכלוסיות תאים של מערכת אימונית

גם חסר בוויטמין E מעורב במחלה הזאת

גם מאותה סביה - הוא משפיע על אוכלוסיות של תאים אימוניים. כך שכדאי לעשות בדיקה של ויטמין A ושל ויטמין E

למעלה