אלוקים-אזיקים! פאות-שלשלאות!

שפיקנאט

New member
אלוקים-אזיקים! פאות-שלשלאות!

תינוקות שנשבו, כך מכונים אנו החילוניים בפיהם הממלמלים של החרדים, תינוקות- ללא הבחנה בין לטוב ורע,ללא אחריות אישית,ללא עצמאות. שנשבו- מלשון שבי,כלא,בור כלואים. הבה נבחן קביעה זו: מהם המאפיינים של שבי והאם מאפייני השבי תואמים את אופי החיים החילוני, התוצאות ,אני מבטיח, מפתיעות... מאפייני השבי החיצוניים: -לבוש אחיד לכלל האסירים. -אחראי שבויים אשר ללא אישורו כל פעולה אינה מותרת. -הגבלות שונות ומשונות לגבי ימי ושעות פעילויות. -הגבלות ואיסורים לגבי מזון ותנועה. -פעולות שונות אשר כל אסיר/שבוי חייב לבצען. -תאי כליאה סמוכים זה לזה ותנאי צפיפות וסניטריה גרועים בדר``כ. -ספר חוקים וקודקס התנהגות מחמיר, תוך מתן עונשים ואיומים לעוברו. מאפייני השבי הנפשיים: -חופש פעולה מוגבל ביותר בכל תחומי החיים ואף המוות. -מניעה חמורה לנגישות למקורות מידע ולמידה חיצוניים. -שטיפת מח על בסיס יומיומי ללא יכולת לבקר ולסתור את מקור הסמכות. -תחום מצומצם של ספרות ותרבות אשר מותר לשבויים להנות ממנו אם בכלל. -רצון חופשי הנו מגונה ואף אסור. -אורח חיים קבוע (נקבע על ידי מקור סמכות שלעיתים לא קיים עוד). -קשיים רבים ובלתי אפשריים כמעט לשנות אורח חיים מבלי להפגע קשות. אני בטוח שאחרים ימצאו מאפיינים רבים נוספים שלא עלו על דעתי כרגע. כעת, אמרו נא לי, מי התינוקות שנולדו אל חיי שבי וכלא, מיהם התינוקות שנישבו?

פליקס

New member
ככה זה נראה לנו

שפיקנאט יקר, אתה מוכרח להבין שזה רק מה שנראה לצופה מבחוץ. יש לי יסוד להאמין שאתה בעצמך מעולם לא היית חרדי. האם אני טועה? (תקן אותי אם כן) אמנם גם אני מעולם לא חייתי בעולם הזה, אבל היו לי המון שיחות עם בנות חרדיות, אחת מהן אפילו נשואה +3 בנות, והן תמיד אמרו על העולם שלי דברים דומים למה שאמרת אתה... בדומה לכל השנטי-שנטים שחוזרים מהודו ובטוחים שמצאו את ההארה של חייהם, החרדים בטוחים שחייהם ללא הדת יהיו רייקים. הדברים שאנחנו חושבים שהם טירחה מיותרת (לקום מוקדם ולהתפלל שחרית, לברך לפני שמכניסים מזון כלשהו לפה וכו`) הם הדברים שנותנים להם כוח. תחשוב על זה ככה: אדם שבוי משתוקק לצאת מכלאו והוא יעשה הכל בשביל החופש שלו. (אני מפנה אותך אל סדרת הטלוויזיה ``אוז`` ואל הסרט ``חומות של תקווה``) החרדים לעומת זאת, כנראה שטוב להם מאוד, אחרת איך תסביר את העובדה שאורח החיים הזה שרד כל כך הרבה זמן? שרד את השואה? בנוגע ל``אחראי השבויים``, הלא הוא הרבי, אם הצלחתי לרדת לסוף דעתך, הרי שיותר משהוא רודן, הוא פסיכולוג. יש המוני רבנים וכל אחד ``משתייך`` לחצרו של זה שהוא מעדיף, בערך כמו הפציינטים של הפסיכולוג. ודרך אגב, החוכמה היא לדעת מה לשאול את מי... כלומר, יכול להיות שבעניין זה או אחר תלך לדבר עם רב אחד שגישתו תואמת את שלך, בעוד שבעניין שני תתייעץ עם אחר. שלא תטעה, יש לי דין וחשבון ארוך ומיגע עם החברה הזאת ועם צורת החיים שלה, אבל אני גם לא חושבת שזה נורא כל כך. דרך אגב- התקשורת החילונית עושה לחרדים עוול! לפני כמה שנים פורסמה תמונה של הזוכה בתחרות יופי כלשהי, ומתחתיה סיקור קצר של התחרות ותגובתו של אריה דרעי. הדבר היחיד שנכתב בשמו היה ``נקבה בגימטריה זה נזק``. אז קודם כל, זה ממש מטומטם ללכת לשאול לדעתו של דרעי בנושא הזה, כי הרי ברור מה הוא יחשוב. לתגובתו לא יכולה להיות שום תוצאה אחרת מלבד הלהטת הרוחות והגדלת הפער. התגובה הזאת רק גורמת לחילונים לחשוב: `תראו איך מתייחסים לנשים כמו אל זבל בעולם הפרימיטיווי הזה!` כשבעצם זה לא נכון. ללא שיתוף פעולה מצד הנשים, איך שרדה החברה הזאת?! שנית, בדקתי את העניין וסכום האותיות באמת זהה, אבל אני בטוחה לחלוטין שאפשר לחפש מילה גרועה לא פחות שסכומה יהיה שווה למילה ``זכר`` או ``גבר``. שלישית, היש עיסוק חביב על העיתונאים שלנו מלהוציא דברים מהקשרם?! כל הצהובונים האלה רק מחפשים סקופים ואיפה אפשר לעשות מהומות. סביר להניח שהדברים האלה נאמרו כהערה שולית והכתב ניפח אותם כהוגן. בכל מקרה, דרעי הוא בן זונה מסריח ואני לא חושבת שניתן לראות בו מייצג של החברה החילוני. זהו, סיימתי. פליקס

שפיקנאט

New member
פליקס ידידתי

פליקס ידידתי, אני לא חושב שהבנת כל כך את מאמרי, למרות שמאמרך חכם ולעניין, אני לא טוען שהחרדים הם שבויים ואסירים, אלא הם תינוקות שבויים (אינני יכול להדגיש וחבל) תינוק שבוי לא מבקש לצאת את כלאו! אני מפנה אותך בזאת לקרוא את משל המערה של פלטו (אפלטון) ולראות למה אני מתכוון... פליקס, לא ממש קשה להבחין בשורשה של המילה ``חרדים``, חרדה, וכך הם חייהם של החרדים, חוששים הם מלאכול,מלשתות, מללכת מלראות, חרדים הם מהחופש! הם לא מסתפקים בחששם הם גם מגבילים את עצמם ואת קרוביהם במיני הגבלות שונות המעידות על חולשתם הפוגעת, החשש ממחשב, מקידמה, ההכרח לעטוף את גופך וראשך בבגדים מצניעים כדי שלא לפתות את חלשי האופי שבסביבה, ועוד.. חכמה קטנה היא לשבת בתא סגור ומסוגר ולטעון לאושר קיומי, אושר שמבוסס כולו על שקר!!! אלוהים לא קיים, הם מפספסים את חייהם ומבזבזים את חלון החיים הקצר מאד שניתן לנו בהתנזרות מהחיים בציפיה למשהו אחר שפשוט לא קיים!!!

Hell is beige

New member
ושוב חזרנו לבהוגד גיתה

שאומרת - החרדים הם בשלב של הקארמה - השלב הראשון מתוך שלושה, אשר בו נמצאים כמעט כל בני האדם - השלב החומרי. השלב של פחד מהאל, מכא גם שמם - ``חרדים``. ישנו השלב השני - אשר שמו חמק מזכרוני כרגע, הוא השלמה עם האל, מודעות קיומו וקבלתה (אשר עוד לא הגעתי אליו, בספק אם אגיע). והשלב השלישי - הבאקטי - שלב של אהבה לאל - הבנה של מהות האלוהים - האלוהים הוא מושלם, הוא כל הטוב ברמה האינסופית, הוא רוצה לאהוב אותנו, אנחנו אוהבים אותו בחזרה, לפחות צריכים. נשמות בעולם הזה הן נשמות שאמרו ``אני רוצה להיות אלוהים``, אז האלוהים המושלם שלח אותה לפה, לנסות להיות אלוהים, אך בעצם נשמות אלו נפלו אל סולם הקארמה. אנשים שידועים בתורה כי הגיעו לשלב הבאקטי הם אליהו הנביא ודוד המלך, ואף ``שיר השירים`` מתאר את שלב הבאקטי.

אוופסס

New member
סייג לחוכמה..

פליקס היקר! המושג תינוקות שנשבו, לא בא לקבוע שהחילונים הינם תינוקות, או שיש להם מאפיינים של שבויים. זהו מושג הלכתי טהור, וכמו כל גדר הלכתי, זהו מושג מופשט שבא לתאר ולקבוע התייחסות מתאימה למציאות כלשהיא (ואגב, במקרה הזה, זוהי פרשנות מקלה יותר של המציאות). אז לפני שאתה יוצא לתקוף כדאי שתבין בכלל במה מדובר..

אוופסס תכנס רגע

אני אישית ממש לא חושב שהתשובה לך לענין הנושא שהועלה, מעבר לכך כל מושג וכל ממל ניתן לתרגמו תרתי משמע, ואני די בטוח שרוב הציבור החרדי כן מאמין שאנו החילוניים ``חסרי מזל הכך שנולדנו למשפחות חילוניות``. בכל הקשור למשפטים מופשטים אני מאוד ממליץ להזהר בשימוש בהם כי התוצאה של שימוש בסוג זה של משפטים אינה ידוע מראש ויכולה לפגוע!!! מה שלא מונע מרוב הרבנים לומר את המשפטים האלה ללא הרף, כך שאפילו ציבור המאמינים שלהם זקוק לעו``ד על מנת לתרגם את דבריו המופשטים של הרבי. בנוסף לכך לי ולאחרים יש את הזכות המלאה לתקוף ולומר משפטים מופשטים בדיוק באותה מידע כמו שהזכות הזאת קיימת אצל ``גדול הדור `` שמנהיג מפלגה ידועה בארצינו ``שינוח על משכבו בשלום``. ללא בושה, סגול

שפיקנאט

New member
אתה בהחלט צודק לכן...

אתה בהחלט צודק, סייג לחכמה שתיקה, אך זהו סייג לאדם אשר דבריו עלולים להחשידו בטיפשות, בדיוק כפי שדבריך מחשידים אותך ידידי. אני מצטער שלא סיפקתי לך סולם עם דברי כדי שתוכל להביט מהפרספקטיבה הנכונה... קרא שוב את דבריי ותאמר לי האם דבריך האנטגוניסטים אכן ראויים... דרך אגב, דברים מופשטים אינם מופשטים, כלומר אם הדברים הם מופשטים, זה אומר שהם דברים שהופשטו ולכן חייבים היו להיות ממשיים טרם ההפשטה, תינוק שנשבה הוא תינוק שנשבה, המטאפורה הזו מתארת בדיוק את המצב שאנו החילוניים מצויים בו מבחינת החרדים! אך מכיוון שסייג לחכמה שתיקה, כתבתי את דבריי אלו בדומיה דקה...

אוופסס

New member
נא לגדול בבקשה!

כמו שהראית שוב בתגובתך, אתה באמת לא מבין את המושג (וכנראה בכלל מה זה מושג הלכתי). מושג הלכתי אינו ``מטאפורה`` כלשונך. זה לא איזה שיר עם של משורר. כמו כן, דבר מופשט לא חייב להיות ממשי לפני ההפשטה. קח לדוגמא את האין-סוף, שזהו מושג מופשט (גם במטמתיקה). אין לו שום ממשות לפני ההפשטה, הוא פשוט מופשט ! לכן לפני שאתה מביא לי סולם כדי להבין את דבריך הנשגבים והנעלים, כדאי שתלמד קצת לפני שאתה עורך השוואות מלומדות..

אני כל כך לא רוצה להכנס לויכוח הזה.

אבל אני מניח שאין לי ברירה. אוופסס. ככה לא מנהלים ויכוח, לפחות לא פה בפורום. ויכוח ענייני מתבצע ע``י הטחת סתירות לגישה כזו או אחרת ולא ע``י שימוש בציניות לכאורה. מעבר לכך, אין אני מוצא את תוכנו של הדיון הפילוסופי באופן הבאת הנושא. תא``י.

פליקס

New member
אוופסס ושפיקנאט- יפה שתיקה בעצמכם!

למה עינכם צרה באושר שלהם?! ברור שהם מרוצים מעצמם, אז מה איכפת לכם? האם החיים שלכם כל כך ריקים, שאפילו לא תודו בכך בפני עצמכם ותצאו לתקוף ציבור שלם מפני שהוא כן מאושר?! קל מאוד להגיד- הם כלואים, הם מסכנים, הם נחותים ואנחנו נעלים, אנחנו נאורים! האם אתם כל כך לא בטוחים בעצמכם שנסו לטפול על ציבור שלם רק כדי שהציבור אליו אתם משתייכים יראה מושך יותר? גם הנאצים חשבו שהם טובים יותר מכל האחרים והביאו כל מיני הוכחות משונות לדבריהם- חוץ ממלחמת עולם ואינפלציה ענקית, לא יצא להם מזה הרבה. אז תפנו את ביטויי ה``סייג לחוכמה...`` קודם כל כלפי עצמכם.

morning star

New member
ברור?

למי ברור שהם מרוצים מעצמם? כבר שוחחתי עם חוזרים בשאלה (ו``מועמדים`` לחוזרים בשאלה) - ומספיקה התופעה הזו כדי לראת שלא כולם מרוצים. מכאן ולהכליל את כולם - אכן ארוכה הדרך. החרדים רואים את החילונים כסובלים וכתגובה החילונים רואים אותם כך. אך אושר הוא דבר סובייקטיבי. כאשר לא מכירים דבר אחר, תמיד ברירת המחדל נראית טוב יותר. איני אדם דתי, ואף ניתן לומר כי איני מאמין, אך משהו בתוכי כן מאמין. האם נכחתם בחתונה חסידית? תפילת שחרית של שבת בחצר ויז`ניץ? התחושה מדהימה. מאידך, גם בילוי סוער בדיסקוטק יכול להביא אותי להנאה שלמה (ואף יותר, תלוי איך נגמר הלילה <evil grin>). OFF TOPIC-ומה היה קורה אם הנאצים היו מנצחים? זה לא היה פותר את בעיותיהם. אינפלציה גם כך היתה דוהרת והיטלר היה צריך למצוא שק אגרוף אחר. אותי תמיד הצחיקה העובדה שאת הגזע ``הארי`` (הארים האמיתיים היו שבטים פרסיים) הגבוה והבלונדיני הנהיג נמוך שחרחר עם שפם מגוחך (שלפי שמועות שונות זרם דם יהודי בעורקיו, דבר שמתיישב עם ההנחה שאת הצרות הכי גדולות ליהודים עשו תמיד יהודים. השאלה היא לא איך שרדנו את אויבינו, אלא איך שרדנו את עצמנו. ``אלוהים, שמור אותי מידידי, מאויבי אשמר בעצמי``). שלכם הנווד

פליקס

New member
נווד יקר

נווד יקר! אני שונאת הכללות ולכן סליחה אם השתמשתי באחת- לא התכוונתי לומר שכל החרדים מאושרים. בדיוק כמו שלא כל החילוניים מאושרים... אבל כפי שאתה בעצמך אמרת, יש להם הזדמנויות לחות ``חוויות מדהימות`` שכאלה, כפי שאתה תיארת, ולתחושות האלה בדיוק התכוונתי. בקשר לנאצים- זו הייתה דוגמה מוקצנת מאוד והשתמשתי בה כי התעצבנתי. וגם על כך סליחה. ובאשר לשאלה ``מי מאושר יותר?``- הלוואי וזה היה גורם המתח היחידי בין החילוניים והחרדים בארצנו. פליקס

שפיקנאט

New member
פליקס, קבלי ג` בהבנת הנקרא!!!

אני מודה לך על התערבותך..., אולי את קוראת בין השורות, אך אלה הן אינן שורותיי! אינני טוען לטוב ולרע, אינני טוען שאני טוב יותר, אך זהו ברור מצורת חיי, אם בחרתי לחיות כך זה אומר שאני חושב שדרך חיי טובה יותר! וכך גם לגביהם! אני חושש שהשוואתך לנאציזם הנה מיותרת, אני בטוח שבמחשבה שניה את מצטערת על כך בעצמך, לכן לא אתייחס לכך. בעניין האושר, תבדקי שוב, כאשר אתה מסתפק במועט, ומועט הוא כל מה שאתה מקבל, אזי אתה בהכרח מסופק, אך המרחק בין מסופק למאושר הוא גדול וההבדל הוא תהומי. למרות קריאה נוספת של דבריי וקריאה משולשת של דברייך, לא הבנתי מדוע את תוקפת אותי אישית... בסה``כ לא גיליתי את אמריקה בכך שציינתי שהחרדים מכנים אותנו החילוניים תינוקות שנישבו, נכון?! אז בסה``כ הגדרתי שבי וכלא והובלתי למסקנה מי באמת חי בכלא, זהו! יכול מאד להיות שהם מאושרים בכלאם יותר מאשר אני מחוץ לסורגים, אך זהו עניין אחר! להיפך, את דווקא מחזקת את הטענה של תינוקות שנישבו! הם כל כך מורגלים בכלא הזה, עד אשר הם מרגישים מאושרים בו... אנא קיראי את משל המערה של אפלטון. ואנא, שימרי את ההשוואה לנאצים למיקרים קיצוניים יותר, אם אותי את משווה לנאצים, למה תשווי את האנשים הקוראים לטרנספר או להשמדת עמים אחרים?

אוופסס

New member
גם ממני..

אף פעם לא יצאתי לתקוף את החרדים. אני דתי בעצמי, ומבחינת עולם ההלכה יש לנו בסיס משותף די רחב. אני אומנם חולק עליהם בהרבה דברים, אבל לא תקפתי אותם בכלל. תקפתי רק את מי שחושב שהוא מבין דברים שאין לו בהם שום מושג (כנראה).

^^flower^^

New member
צודקת בהחלט

הבעיה היא שבעיניהם אנחנו נראים כ``בוגדים`` ``פגומים`` ועוד כהנה וכהנה ובדומה גם הם בעינינו אך דבר אלד נכון והוא שכל ישראל אמורים להיות אחים... אנחנו כל כך מפולגים בתוכינו - עם קטנטן אשר שנוא על כמעט כולם דתיים וחילוניים, כל העדות... ובמעגל הגדול יותר - פלסטינאיים ואח``כ הארצות השכנות ובכלל....... זה יוצא שאנחנו לבד , לבד אז מריך להפסיק לשנוא את כולם ולהתחיל לחיות בשלום עם כולם ולפעול לקח שבהמשך כך יהיה.....

למעלה