אלו הצעות שקיבלתי במשכנתת הלוואת גישור

kermit5

New member
אלו הצעות שקיבלתי במשכנתת הלוואת גישור

שלום,

לפני שבוע שבועיים נועצתי בכם, בקשר להלוואת גישור של 2.4 מיליון לצורך רכישת דירה כשאני מעמיד ממילא את דירתי הנוכחית למכירה, והיא עשויה להימכר כל יום.

קיבלתי הצעה מכם לקחת צמוד מדד + 1%.

הציעו לי עכשיו בבנק לקחת רבע בפריים מינוס רבע אחוז (=3%) ושלושת רבעי בצמוד מדד + 1%. הם לא מוכנים להכל בצמוד מדד.

האם זו הצעה טובה? האם יש מה לשפר? האם להתעקש על הכלל צמוד מדד?

מאידך יש לי הצעה אחרת של כל הסכום בפריים. מה עדיף?

תודה מראש!

ab1729

New member
אמממ

עקרונית, לא רואה חיסרון בהצעה החדשה מול ההצעה הישנה.
לא רואה סיבה להתעקש על הכל צמוד מדד.

מה שכן - כדאי מאוד להתמקח ולנסות להוריד את המרווח בפריים (לפחות לפריים מינוס חצי).

ab1729

New member
אין תשובה חד משמעית

מה צפי המדד שלך ומה צפי הפריים שלך?

kermit5

New member
אז ככה...

האם 'צפי מדד' זה מושג מעולם המשכנתאות או שמדובר במה אני חושב? כי אם זה מה שאני חושב, ברור לי שאם המדד היה 1.4 הוא לא יישאר כל כך נמוך, אבל אמרו לי כאן בפורום שהסיכוי שהוא יגיע ל-3 אחוז גם כן איננו גבוה, אם כי אף אחד לא מתחייב. אם יעלה בהרבה, גם הפריים מן הסתם יתעדכן.

מה אתה חושב על שניהם? מדובר על הלוואה לתקופה של חצי שנה או שנה.

ab1729

New member
כן, צפי מדד זה בדיוק מה שאתה חושב

אני לא יודע. יש הערכות ל1.6-1.8% ששמעתי אתמול.
יש הערכות גבוהות יותר.

כיוון שהפערים קטנים, הרי שההערכות הללו הן שקובעות, ופה אני לא חושב שאני מהמר טוב יותר ממך.

kermit5

New member
אם כדבריך - הלוואי....

אז מדד + אחוז יהיה 2.6-2.8 שזה ריבית טובה.
פריים מינוס חצי יהיה בערך אותו דבר...

Mert

New member
מדד עולה - קרן עולה?

אם המדד עולה האם עולה גם הקרן באותו אחוז?

Mert

New member
עליית מדד

אם כך צריך להכניס לחישוב של 2.6-2.8% ריבית גם את עליית הקרן שזה עלול להגיע למעל 20K במקרה הזה.

kermit5

New member
עכשיו לא הבנתי. הרי זה רוב התשלום!

ניקח 2 מיליון בתור דוגמא. אני לוקח את הכל לפי מדד + ריבית אחוז נניח. נניח שהחזרתי אחרי חצי שנה או אחרי שנה.

אם המדד עלה ב1.6 בשנה, אז אחרי שנה אני מחזיר 2 מיליון ועוד 32 אלף ש"ח מדד, ועל כל הסכום יש ריבית של אחוז שהיא עוד 20 אלף.
אם אני לוקח פריים (על הכל, נניח) אז אין לי כלום על הקרן, אבל אני משלם 3 אחוז, שהם 60 אלף.

האם יש מי שמצליח להשיג ריבית ומדד שלא חלים על הקרן??

Mert

New member
גישור במדד או בפריים

בסכומים נמוכים יותר ניתן לקבל בפריים 0.9-, כדאי לבדוק מה הכי טוב שניתן לקבל עבורכם. היום הריבית פריים היא 3.25 כך שתוכל להגיע לפחות מ2.5 אחוז.
אני חושב שאם יש לך קונה בפוטנציאל גבוה ותוכל להחזיר את ההלוואה תוך כמה חודשים אז אין חשש לצמוד מדד (+1% זה טוב). אבל אם אין קונה בקרוב הייתי ממליץ ללחוץ לכיוון פריים 0.9- או לפחות לשלב (שלא תוריד את מחיר הדירה שאתה מוכר)
דרך אגב, תודה על המידע של מדד+1%, אנחנו קיבלנו בהצעה ראשונית מדד+1.9%

דולבין

New member
רק שאלה

לצורך מה אתה לוקח סכום כזה גבוה הלוואת גישור?
לשלם לקבלן כדי לחסוך הצמדות ?

kermit5

New member
תשובה

מרט - אנחנו קיבלנו הצעות של מדד +2.4 או 2.2, ולאט לאט התחלנו להוריד. גם בעקבות מידע בפורום הזה, ותודה לעוזרים!

דולבין - קניתי דירה יד 2. אני צריך לשלם, ולא הצלחתי למכור את דירתי. אבל נראה שבחודשים הקרובים אכן אצליח (ואם תוך שנה לא אצליח, ממילא אסתבך עם מס רכישה, כך שאצטרך למכור יותר בזול...)

דולבין

New member
ניתוח נפלא הבנת יפה מאד

כל מדד משפיע על הקרן
יתכן גם מדד של 2.5% או 3% ואולי רק 1%
יתכן גן שהפריים יתיקר מ 3.25 ל 3.5 ואולי ל 4 לסוף שנה
קשה להמר כאן
נסה לשלב אולי מיקס של פריים ומדד
האם ניסית לקבל קלצ? (אין השפעה על הקרן.)

למעלה