אלו ספרים שקראתם בילדות

אלו ספרים שקראתם בילדות

לא הייתם נותנים לילדים שלכם לקרוא? אין לי ילדים עדיין, אבל בכל זאת: בראש הרשימה שלי יש את "יפתח המלוכלך" ו"דנידין".

לא מנעתי ולא הייתי מונע מהילדים שלי

לקרוא כל דבר שהם רוצים. כמו שאני לא מונע מהם (ולא מנעתי) לצפות בכל דבר שהם רוצים בטלוויזיה או לגלוש לכל אתר שהם רוצים לגלוש באינטרנט.

ויקי.ש.

New member
ככל שמונעים יותר

הילדים רוצים יותר. אני לא הייתי מונעת מילדיי אף ספר או מקור מידע. תמיד יש משיכה אל האסור. עליי אף פעם לא אסרו שום דבר ולכן יש גם הרבה דברים שנחשבים אסורים שבכלל לא מעניינים אותי. ולא נראה לי שהושפעתי לרעה משום ספר או תוכנית טלויזיה.

לא הבנתם את השאלה

לא התכוונתי שהייתם מונעים אם הם היו רוצים, אבל ספרים שלא הייתם מכניסים הביתה מיוזמתכם האישית.

galahead

New member
לאו דוושקא ספרות ילדים, אבל

רם אורן, רם אורן, רם אורן!!! לא היה נכנס אליי הביתה בשום פנים ואופן! ואם צאצא שלי היה בא עם ספר שלו ורוצה לקרוא הייתי שולח אותו לגינה למטה, שישב בקור ויחשוב למה לו לקרוא ספר שכזה! סתם מין הגזמה דרמטית שכזאת...:)

אושר מ

New member
../images/Emo6.gif אבל אם ככה אז אני יכולה להוסיף

מלא. כאילו יש המון רם אורנים. אבל, אני מודה שאני יותר בדעה של יוסריאן. לקרוא הכל, ושהם ילמדו עם הזמן להעביר ביקורת. לא שיש לי ילדים...

galahead

New member
כן גם אני, אבל ראיתי הזדמנות מתאימה

לירידת רם אורן קטנטנה :))

שקמי

New member
מילא יפתח המלוכלך,

אבל למה דני דין? דווקא עשה דברים חיוביים...

כשהייתי בתיכון עשיתי עבודה על

דמות הערבי בספרות הילדים, ודנידין פשוט מוביל בהצגתם כאווילים מרושעים בעלי סממנים חיצוניים מפלצתיים וכו´. ילד ישראלי אחד יכול לנצח צבא מצרי שלם? לא בטוחה שזה המסר שהייתי רוצה שהילדים שלי יקבלו. מה עוד שאני חושבת שזה ספר אווילי לגמרי. אבל אני מסכימה עם יוסריאן. ההורים שלי נתנו לי לקרוא כל דבר, למרות שאמא שלי הביעה דאגה, כי אבא שלי אמר שהוא סומך עלי. אני מתכוונת לסמוך על הילדים שיהיו לי ובכל מקרה, השמת צנזורה על מה שהם יקראו נראית לי שגויה. אבל שוב, יש ספרים וצעצועים ורעיונות שאני לא אביא מיוזמתי הביתה. אם הם יקבלו אותם מאחרים, אני אדאג לספק להם את הקונטרה אם אני מרגישה שיש צורך בזה.

ציפי ג

New member
אין ספר כזה

אבל אני בהחלט לא מרשה לראות את כל התוכניות בטלויזיה, וגם לאתרים באינטרנט, וגם לפורומים יש לבקש ממני רשות קודם. האמת שיש כללים והם יודעים אותם, ובד"כ אני לא צריכה להזכיר אפילו, אני לא מרשה תוכניות אלימות בשום פנים ואופן.

ציפי, מה ההבדל בין תוכניות אלימות..

לבין ספרים אלימים? למה ספרים את לא מגבילה ותוכניות כן? מי אצלכם קובע מה זו תוכנית אלימה? אם את מוכנה ללמוד מהנסיון אצלנו (הילדים שלנו גדולים יותר), אני חושב שכדאי לך לנסות את שיטת אי-ההגבלה בכלל. אני רואה את ההבדלים בין הילדים שלי לבין חברים שלהם, שכן מוגבלים על ידי הוריהם. החברים עוסקים רבות בנסיונות לתחמן (לתכמן?) את ההורים באפשרויות גלישה שונות באינטרנט ואף בחיפוש קלטות פורנו. הילדים שלנו טועמים קצת, משתעממים ועוברים לעסוק בעניינים חשובים יותר.

ציפי ג

New member
מי שקובע היום זה נועם בן הארבע

איך שרואים תוכנית קצת מפחידה, הוא מקים כאלה צרחות, שהגדולים מעבירים לערוץ אחר שירגע. מה ההבדל בין ספר לסרט? הדמיון. כשאתה קורא על מישהו המכה את האחר עד מוות, זה לא כמו לראות את הפרצוף מעוות ואת השני מרוח על הרצפה. לגבי שאר דרכיהחינוך שלי, אני אמשיך בICQ אבל ממה שהתרשמתי ממך עד כה, אני מפנה אותך שוב לפורום חינוך לגיל הרך, יש דינים שיענגו אותך.

אושר מ

New member
הדמיון יכול להיות טוב יותר מכל תמונ

לילדים יש דימיון מאוד מפותח. רבים מהם (מאיתנו) רואים בצורה ויזואלית את מה שאנחנו קוראים. ומוסיפים על זה תוספות. הטלוויזה מספקת את הידע איך זה נראה, אבל ילדים יודעים מצויין למה התכוון המשורר (סופר)

דווקא הספרים שהזכרת הם ספרים

שבעיני לא גרועים כל כך.. בנעורתי קראתי כמה םפרים שהיתי רוצה למנוע אותם מבתי.. אני לא כמה אוכל אבל אייעץ לה (ב"ה..) שהם לא שווים קריאה.. כמו הספרים ש ו.ס. אנדרוס (פרחים בעלית גג ועוד..) אני לא מבינה איך קראתי בזמנו את הזוועתונים האלו

ציפי ג

New member
פרחים בעלית גג, לא קראתי

אבל יש אחרים שעדין איני מבינה מה בדיוק עשו אצלי.

חיננית

New member
קראתי כולם-בזמנו היו להיט

כמו ספרי טיסה . קריאים כאלו ]-לא ספרות במיטבה אבל היו להם רייטינג גבוה מאד .

למעלה