אלטרואיזם- יש חיה כזו

sense9

Member
מנהל
אלטרואיזם- יש חיה כזו

מודל מתמטי חדש מציג אפשרות שאלטרואיזם יהיה פועל יוצא של מניפולציה, אך בעתיד תכונה זו תהפוך לתכונה אינטגרלית בקרב הצאצאים (כנראה מנגנון הישרדותי?).
(מצד שני, מחקרים אחרים טוענים שאין באמת אלטרואיזם טהור, בפרט לא ביונקים)
לכתבה - (לינק למחקר המקוצר בתחתית הכתבה) http://www.sciencedaily.com/releases/2013/08/130819090218.htm

Rainbow syrup

New member
היה לי קורס שלם על זה בתואר הראשון,

פסיכולוגיה אבולוציונית.. היה מרתק.

הרבה מהטענות הן שבטבע לא קיים אלטרואיזם, ושגם כשיש משהו שנראה כמו אלטרואיזם- למשל אמא קופיפה שמקריבה עצמה כדי להציל את הקופיף הקטן שלה- זו למעשה פעולה "אנוכית" שמטרתה לשמר את הגנים שהעבירה לצאצא. הרעיון הוא הישרדותי בעיקרו. אפשר לקרוא על זה גם ב"גן האנוכי" של דוקינס- מומלץ.

22ק ו ס ם

New member
דווקא המודלים של ברירת שארים

הומצאו על חרקים ומסבירים בצורה הכי טובה את ההתנהגות שלהם. זה מסביר למה פועלים סטריליים שאינם יכולים להתרבות עובדים ועוזרים למלכה. את יכולה לקרוא על זה פה:

http://en.wikipedia.org/wiki/Kin_selection

22ק ו ס ם

New member
אפשר להסביר את רוב מקרי האטלרואיזם

כמנגנונים אבולוציוניים שנועדו לשמר את הגנים. אם לוקחים את נקודת המבט של הגן שכל מטרתו היא להתרבות, אז אפשר לראות איך פרטים עוזרים לגנים שלהם בצורה עקיפה על ידי הגנה על צאצאים או קרובי משפחה. אלטרואיזם בין אנשים שאינם קרובי משפחה מוסבר הרבה פעמים במנגנונים אבולוציוניים כמו אלטרואיזם הדדי או עיקרון ההכבדה (אנשים עשירים תורמים כספים ונראים מאוד נדיבים אבל הססטוס שלהם עולה). ממליץ מאוד לקרוא את הספר מחיר האלטרואיזם של אורן הרמן שיצא לאחרונה. זה ספר שמסביר את הנושא בבהירות דרך חייו של ג'ורג פרייס שחיפש את התשובה לשאלת האלטרואיזם ואפילו חי ומת על פיה.

K4lEl

New member
אני חולק

לדעתי אין לבטל את האלטרואיזם במחי יד. החברה האנושית התפתחה מעבר ליצרים הביולוגיים והאינסטיקטים הטבעיים. פיתחנו קודים מוסריים והתנהגויות חברתיות מוסכמות אשר נוגדות את הטבע שלנו. בהחלט פיתחנו גם יכולת לעשות טוב, למרות שאיננו מפיקים מכך תועלת.

דוגמה מחיי האישיים - אני נותן טרמפים לאנשים שאינני מכיר, כל הזמן. אין לי בכך כל תועלת. אינני מבחין בין גברים, נשים וטף. מבחינתי כל עוד אני יכול לעזור למישהו להגיע למחוז חפצו - עשיתי משהו טוב.

22ק ו ס ם

New member
הכל טוב ויפה ועדיין גם את האלטרואיזם שלך אפשר

להסביר במונחים אבולוציוניים. אנשים שמתנהגים בצורה חברותית יוצרים לעצמם שם טוב ומעלים את הסטטוס שלהם. בצורה כזו הם מושכים אנשים אחרים חברותיים בתור חברים שלהם וגם כבני זוג. בכל מקרה, ההסברים האבולוציוניים לא אומרים שאלטרואיזם טהור לא יהיה קיים בכלל אלא שהוא יהיה נדיר ועובדתית אפשר להסביר את רוב מקרי האלטרואיזם על פי מנגנונים אבולוציוניים מוכרים.

sense9

Member
מנהל
איך הוא יוצר לעצמו שם וסטטוס טוב

בקרב אנשים אנונימיים?...

22ק ו ס ם

New member
עובדה שהוא מספר את זה לנו

וגם סביר להניח שהוא לא שומר את זה בסוד מהסביבה הקרובה שלו. עשו מחקר על תרומות אנונימיות לצדקה וגילו שבחלק גדול מהמקרים האנשים בסביבה הקרובה יודעים מי התורם והוא לא דואג להכחיש את זה.

למעלה