אלטרנטיבה לניתוח כיס מרה?!

gal33

New member
אלטרנטיבה לניתוח כיס מרה?!

לפני כחודש ביליתי שבוע בבית חולים עם התקפה לא סימפטית ולא ראשונה של כאבי כיס מרה ודלקת בלבלב. כל הבדיקות הראו שאין אבנים בכיס המרה, אך זהו ההסבר היחיד שלא נפסל בייחוד כשמדובר בירידה מאסיבית במשקל שעל פי רוב מביאה לאבנים בכיס המרה. התחלתי לסקור את האינטרנט אחר פתרונות אלטרנטיביים. מצאתי המון דברים שבסך הכל כולם סביב אותם העקרונות. כעת אני בשלב הניסויים (על עצמי). בינתיים עוצמת ותדירות הכאבים פחתו משמעותית. טפו טפו טפו. איך אומרים, ימים יגידו. נחיה ונראה, מקווה שזה לא יהיה לשווא. בכל מקרה, נראה לי חשוב שמי שעדיין יש לו אפשרות בחירה, שלא ימהר לחתוך וישקול לנסות פתרונות אחרים. הוצאת כיס מרה לא פותרת את הבעיה, רק את הסימפטום. אין יותר כאבים, אך הגוף ממשיך לייצר אבנים, ובמקום כאבים עלולים ללקות בסמפטומים אחרים. שימו לב שלא מדובר באתרים רפואיים, אלא באתרים של אנשים בעלי ניסיון, והאחריות היא על המשתמש בלבד. אומנם מדובר בשינוי הרגלי תזונה מזעריים, ולעיתים בכמה ימים של נקיון גוף, בכל זאת, נראה לי שכדאי מאוד לעשות את זה בצמוד לליווי רפואי של רופא המשפחה. מי שמעוניין ללמוד עוד על הנושא, יכול להתחיל את החיפוש דרך הקשת ´liver flush´ ב- yahoo.com.

שלגיה**

New member
לגל

אני עברתי לפני חודש בניתוח אחד גם לפ-בנד וגם כריתת כיס מרה. אני לא ממליצה על דרכים אלטרנטיביות מאחר ואלה יכולים להביא למצב חירום של חסימת צינור המרה ע"י אבן וליצירת דלקת. אפשר לנסות דרכים אלטרנטיביות,אבל,מה רע בלהוציא את כיס המרה? מבחינה רפואית אין צורך בו ואני מכירה מישהי שחיה בלי כיס מרה כבר יותר מ- 30 שנה.. אם היה התקף של כיס מרה ואין אבנים אז צריך לבדוק מה זה...לי היו התקפים לפני הניתוח (מאז היותי נערה..) וניסיתי המון שיטות,גם תזונתיות ואלטרנטיביות...מסתבר שהגעתי ממש ברגע האחרון לניתוח.היום אני בלי אבנים ובלי התקפים... מקווה שהסיוט שלוולפסון ישכח במהרה ותרגישי טוב שלגיה

מירי,

New member
מהם ההסימנים לאבנים בכיס המרה?

ייייווווו נהייתי היפוכונדרית...

שלגיה**

New member
למירי

הסימנים לאבנים הם כאבים עזים בבטן העליונה באמצע ,כאבים שממש קשה לנשום. אני זוכרת שכשהייתי בתיכון היו לי כאבים ואז לא פירשנו את זה אלא סתם ל"קלקול קיבה" או אולי כי חשבתי שאכלתי משהו לא טוב,אבל לפני 3 שנים עשיתי אולטרה-סאונד וגילו לי אבנים ואז אמרו לי שההתקפי כאבי בטן זה מהאבנים. היו לי כאבי תופת במשך שנים ולא רציתי לנתח כי בכל פעם שהכאב חלף הייתי אומרת "נו זה שום דבר.." זה עבר וזה מה שחשוב. בגלל שהלכת לעשות קיצור קיבה אז אמרתי אולי נתפוס שתי ציפורים בלפרוסקופיה אחת..:) וניתחו אותי ואפילו נתנו לי את האבנים בשקית למזכרת (ממש אבנים קטנות..) למעשה הניתוח של הכיס מרה הוא זה שהשאיר אותי בבית חולים עוד שבוע וחצי כי היה לי דימום שנוצר מכריתת הכיס מרה ושלא עבר ויצר לי חום גבוה. אבל עכשיו סופ-טופ הכל טוף... ואני מרגישה נפלא !! אם עשית אולטרה סאונד לפני הניתוח ולא היו אבנים אז אין לך מה לדאוג. חוץ מזה מה שלומך.??? איך את מצליחה להיות שבעה מיוגורט אחד ללא הצרת הטבעת,אני ממש לא שבעה ורק אחרי שאני שותה הרבה אני מרגישה מלאות. יום טוב שלגיה

מירי,

New member
אני? שבעה מיוגורט????

כבר כמה חודים זה לא ממש כך... אבל היו לי כמה חודשים טובים לסגל לעצמי הרגלי אכילה אחרים ... עכשיו אני מוצאת את עצמי עוברת ליד עוגה בלי למצמץ... אני מוצאת את עצמי טועמת איזה אוכל - מנסה ובודקת איך יעבור- וכבר בביס הראשון כשהטעם לא מצדיק מוותרת... ומה רע בלשתות הרבה??? (אני מקווהשזה מים..)

שלגיה**

New member
בטח שרק מים אני שותה !!!

שבוע לאחר הניתוח שתיתי מים בגלל שהייתי עדיין בבית חולים והיו לי קצת בעיות בגלל הניתוח השני...ואז כבר לא יכולתי מים אז עברתי לפטל דיאט וזה היה גן עדן ,ממש טעים,ללא סוכר ופשוט נפלא. גם אני נמנעת כבר חודש מקמח וסוכר לבן מתוך בחירה לשנות הרגלי אכילה ! כמה ירדת כבר אם מותר לשאול? ולפני כמה זמן עשית את הניתוח,אני ממש לא זוכרת... יום נפלא שיהיה לך שלגיה

מירי,

New member
כמעט שנה... (לא להאמין)

עברתי את הניתוח ב 3/9/00..... ועד עכשיו ירדתי 40 קילו....

שלגיה**

New member
הלוואי עליי !!!!!!! נהדר

כל הכבוד לך !! אני גם מקווה לרדת יותר מ-40 ק"ג כי יש לי המווווווון עודפים. תחזיקי לי אצבעות בתהליך הארוך הזה שךל הפנמת השינוי שלגיה

רוייקו

New member
גם אמא שלי השלימה 30 קילו פחות

מאז ההצרה האחרונה היא כמעט לא מצליחה לאכול... העור שלה נפל. מה זה נפל. חבל על הזמן. ניראה לא טוב. הפנים שלה התבגרו בבת אחת. פתאום אמא שלי, שניראיתה כמו בת 40 ניראית בת 60. לא לכולם יפה להיות רזים. יש לה עוד כ 20 קילו להוריד לפחות ואני מתחיל לדאוג איך כל זה יראה אם תוריד עוד 15-20 קילו ...

היי שלום לך רועי

גם לי אותה בעיה כמו לאמא שלך אני ירדתי 48 ק"ג כרגע אני שוקל 96 ק"ג בגובה של 192 ס,מ .זה מה שאני צריך לשקול. כבר חודשיים אני באותו משקל אני נותחתי ב24/12/2000 אצל ד"ר סובחי. אני הייתי שמן בבטן היתה לי בטן ענקית ,הפנים והידיים היו רזות הירידה במשקל התחילה בפנים שם רזיתי מאוד וגם הידיים נראים ממש כמו ידי דחליל. זה מה שקורה שמרזים אתה לא יכול להוריד רק את הבטן בלי שתהיה ירידה בשאר חלקי הגוף זה לא כל כך מתאים לי פנים רזות ונפולות אבל זה מה יש... הטבעת אצלי לא מוצרת אני אוכל הכל אבל הפסקתי עם השטויות (ממתקים גלידות שהייתי אוכל לפני זה .מאחל לך ולאמך הצלחה ירידה במשקל ושמירה על זה שבת שלום

gal33

New member
לגבי כל חלקי הגוף, למעט הפנים

התעמלות של בניית שרירים תפתור את הבעיה.

רוייקו

New member
מירי, אני זוכר משפט שלך במיפגש שהיה

אצלי בבית.. אמרת שאם היית יודעת שדר´ סובחי מבצע את ה SRVG - הניתוח עם הסיכות והטבעת הקבועה - בלפרסקופי, היית הולכת על SRVG לפרוסקופי, זוכרת ? אני יודע שאת נילחמת בשניים כדי לשמור. אני יודע שמרבית ההצלחה נינקפת לזכותך.

מירי,

New member
אני חושבת שהניתוח עשה המון עבורי

זה שהטבעת שלי לא מוצרת לא אומר שהיא לא מגבילה ! יש דברים שקשה לי או שאני בכלל אל יכולה לאכול , גם הכמויות שלי הן לא מה שהיה "פעם" למרות המשקל שלי היום אני חיה בפחד מתמיד של עליה חזרה במשקל... ולכן זה כל כך קשה , אני חושבת שניתוח יותר מגביל היה "מוריד ממני את הלחץ" , אבל אתה בטח זוכר את הקיטורים של מניתוח לפרסקופי , אני לא רוצה לחשוב מה היה קורה לי אם הייתי עוברת פתיחת בטן... יכול גם להיות שעצם ההתערבות הכירורגית אצלי היתה השפעה לא מועטה! (אולי רק פסיכולוגית אבל השפעה...) בכל מיקרה כרגע זו עובדה ששנה אחרי (פחות שבועיים) הטבעת שצלי מגבילה..

רוייקו

New member
כיס מרה מצוי בחלק האמצעי -ימני של

הבטן. הכאבים באים בגלים. מיחושים ודקירות חזקות באיזור זה. את באמת היפוכונדרית, מירי

RY

New member
הכאב הנורא ביותר שהיה לי

10 ימים אחרי שילדתי קבלתי התקפה נוראית, זחלתי למיון והייתי בטוחה שאלו הן דקותי האחרונות. יותר מיממה ילדתי ללא אפידוראל או אמצעים אחרים, אבל ההתקפנ הזו היתה בלתי נתנת להסבר. לכי לעשות ניתוח! אני קמתי לאחר 4 שעות באסותא והלכתי הביתה, אפילו את הלילה לא ישנתי שם.

רוייקו

New member
גל, את מסכנת את עצמך. כיס מרה

יש להוציא במידה ויש בו אבנים. אין עוד פריצת דרך בתחום הלא פולשני. כשכיס מרה מלא אבנים, הכל עניין של זמן עד להתפרצות הכאבים הבאים. לעיתים, מגיעים אנשים עם כיס מרה מודלק באופן כה חמור שהם נאלצים לעבור חודשים בבית החולים. כיס מרה שמתפוצץ עושה שמות בחלל הבטן. לא כדאי. ניתוח לפרוסקופי עשוי לעזור לך לחזור במהירות לשיגרה. תרגישי טוב.

למעלה