אליאלה

שמוצקין

New member
אליאלה

בחור שסובל מתדרדר להתמכרויות.הסמים הם הסימפטום. אם מטפלים בשורש הבעיה ,זה לא קורה. ההורים המודאגים בצר להם פונים להאשים את הסמים ואת הכיתות.

BlueCarrera

New member
תשמעי אליאלה...

אני יודע שעברת גיהנום (ואת עדיין עוברת) וזה שאת לא נשברת רק אומר שאתה אישה מאוד חזקה. תשמעי, סמים קלים, הם כמו אולכוהול, שותים\מעשנים אותו מדיי פעם כדי להרגיש טוב ונעים, אבל זה טוב עד גבול מסויים. לא כל בני האדם דומים, ואחד הדברים השונים בין בני האדם, הוא האם האדם יכול להגיד לעצמו סטופ, ולדעת מתיי הוא מגזים. הסם הקל הוא כמו אלכוהול - אנשים נהנים ממנו מדי פעם יש אנשים שיודעים לעצור שצריך, ויש אנשים שמגזימים ולא שמים לעצמם גבול, עד שהם מדרדרים ונופלים ומפילים איתם אנשים אחרים האהובים להם (אני מדבר על הבן שלך). אני יודע מה אתה עוברת, ואני יודע שאת ממש כועסת, מאוכזבת, מדוכאת, ועייפה מהמצב העגום אליו נקלעת. אבל תעצרי רקע, ותניחי את הכעס שלך בצד, ותחשבי - ואת בסופו של דבר תגיעי למסקנה שהאשם הוא לא הסם, אלה הבן שלך. זה כואב, אני יודע, אבל זאת האמת. אם הגראס לא היה קיים, סביר להניח שהבן שלך היה פונה לאלכוהול. כי שמדובר בהתמכרויות - דרך ההתמכרות לאלכוהול וסמים היא אותו הדבר ! קשר להבין את זה שמכל צד מטיפים לנו שסמים ממכרים מפעם אחת, אך האמת היא, שאנשים הם אלו שהורסים את עצמם, ולא הסמים הורסים אותם.

avigimel

New member
טוב שאתה חוזר על המנטרות שלך

ומשכנע שוב ושוב אותך ואת חברייך המסוממים. אנשים השותים אלכוהול מדי פעם על מנת להרגשי טוב הם אלכוהוליסטים. ויחסית לאוכלוסיה השותה אלכוהול כחלק מטכס דתי או חברתי ללא הפקת הנאה ספציפית מהמשקה - אחוזם זניח. זו הסיבה כנראה שמשאירים את האלכוהול חוקי. גם אנשים שנגררו לכתות מסויימות טענו שזה כייף להם, שהכל מרצונם החופשי, שאם ירצו יוכלו לעזוב, וגם הם עסקו, כמוך וכמו חברייך, בשכנוע ההמונים בצדקתם ובנסיון לגרור עוד ועוד אנשים לכתות שלהם. כמו שהאוכלוסיה הנורמאלית הסתכלה עליהם ברחמים במקרה הטוב או בהתעלמות במקרה הרע - כך גם האוכלוסיה הנורמאלית מתייחסת כיום אליכם המסוממים. אז תפסיקו לנסות לגרור עוד ועוד אנשים לכת שלכם בטיעונים ההולכים סחור סחור. הסמים, גם הקלים גורמים נזק. לא רק לגוף כי גם לתודעה. תפסיקו לשקר ולהגיד שלא כך הדבר ובכך לשכנע עוד צעירים "רק לנסות". מצידי יכלו לקרוא לפורום שלכם "התאבדויות". גם בהתאבדות האדם רק פוגע בעצמו ולא באף אחד אחר, אבל אף גוף נורמאלי במדינה לא יתן לקבוצת אנשים בעלי נטיות אובדניות לדסקס זאת בפומבי, בצורה שאולי תמשוך צעירים מבולבלים אחרים לנסות זאת. הבוז לכם והבוז לתפוז.

BlueCarrera

New member
תשמע... אתה ממש לא יודע מה אתה מדבר

אחוזם זניח ? לכל מקום שתלך, לכל מסיבה, פאב או כל מקום בילוי אחר, תראה ילדים צעירים, עד מבוגרים שמשתכרים על מנת להיות שיכורים. וזה לא אומר שהם עושים את זה כל יום. והאחוז הזה גבוה בהרבה מאחוז האנשים המתתכרים מסמים. ואתה יודע את זה. החלק השני של ההודעה שלך מראה שאין לך נסיון אפילו קטן עם דבר משכר (כמו אלכוהול), כי אז היתה מבין שאין דבר כזה להתמכר מפעם אחת, או אפילו מפעמים או אפילו משלוש. את בעצם אומר פה, שכל מי שמשתמש או השתמש בעבר בסמים, הוא מסומם. אך בעצם זה כמו שתגיד שכל מי ששותה או ששתה אי פעם אלכוהול, הוא אלכוהוליסט. זה אותו הדבר, אם תואהב את זה או לא, ככה זה. ואני מציע לך לברר בעצמך במקורות מידע מהמנים (זאת לא תהיה חוכמה ללכת לאנשים שחושבים כמוך) ותראה בעצמך מהם נזקי הסמים, ביחס כמובן לדברים אחרים. והערה הראשונה שלך היא ממש ממש לא נכונה. תגיד, למה אנשים שותים למשל ליקר ? זה בגלל הטעם שלו ? או בגלל שהוא גורם להרגיש נעים לאחר כמה לגימות ? קרוב לוודאי שבגלל שתי הסיבות. אני מציע שתשאל כמה אנשים שאלה זו, ואתה תראה מה הם יענו לך.

avigimel

New member
אני אומר מסומם כדי לפשט

את הדברים. אני נגד לנסות פעם אחת סמים, נגד לנסות פעמים ושלוש. לא יודע אם כל מי שיקח יתמכר. כל מי שלוקח יש סיכון שיתמכר. יש סיכון שההרגשה כל כך תמצא חן בעיניו שימשיך זאת על בסיס קבוע פחות או יותר. ולא, בחוגים החברתיים שאני מסתובב אין אנשים ששותים על מנת להיות שיכורים. אני מניח שבחוגים החברתיים שלך יש אנשים רבים כאלו, ולהם יש אישיות הדומה ללוקח הסמים. אתה מציע לי לגשת למקורות מידע מהימנים, כאלו אשר אינם חושבים כמוני. הצעה מהפכנית - אולי תגש אתה למקורות מידע מהימנים אשר אינם חושבים כמוך? ולי אין צורך במחקרים אשר יוכיחו לי שאולי הנזק של הסמים קטן יותר משל אלכוהול. מקסימום, אתמוך בהגבלת אלכוהול. למרותל שעל פי מה שידוע לי, אין להשוות בין השניים.

BlueCarrera

New member
הלכת פעם למסיבה ?

שהיתה בתיכון (אם אתה לא עדיין בתיכון), אף פעם לא הלכת למסיבה בדיסקוטק, בא ראית אנשים שהשתכרו ? או שסתם שתו קצת כדי להרגיש נעים ? (בשביל מה עומד הבר ? ליופי ?) אף פעם לא היתה בטיול שנתי בו כמה ילדים מהבית ספר שלך השתכרו ? אם לא, אז אולי אתה גר במאדים.

ZBlaster

New member
אתה אומר מסומם

כי אתה לא מבין את הפירוש האמיתי של המושג... לא כל מי שלוקח יש סיכון שיתמכר, אבל כל מי שיש סיכון שיתמכר יקח. יש הבדל. התמכרות נובעת ממצב נפשי, ממחלה נפשית גנטית בדרך כלל וזה עוד מתבטא לפני שניגשים לסמים מחוץ לחוק, בהתמכרויות כמו סיגריות ( שניקוטין זה סם הרבה הרבה הרבה יותר קשה מגראס, שים לב שכל האנשים שנגמלו ממה שמוגדר כ"סמים" עדיין מכורים לסיגריות ), קפואין, מחשב, וכו´... אגב, לא כל האנשים שניסו פעם, פעמיים שלוש ואהבו את ההרגשה ימשיכו לצרוך על בסיס קבוע ( אני ועוד רבים אחרים בפורום לדוגמא ), ובקשר לסיכון ראה את הפיסקה הקודמת. אין בחוגים החברתיים שאתה מסתובב אף אחד שמשתכר? אף אחד? ואם לא למטרת השכרות וה"שמחה" אז איזו מטרה יש להם? להרוס לעצמם את הגוף? להרוג אחרים על הכביש? זאת המטרה שלהם כשהם משתכרים
מתי שמעת לאחרונה על תאונת דרכים שקרתה כאשר אחד מהנהגים המעורבים היה תחת השפעה של גראס? מקורות מידע מהימנים - מחקרים. תקרא מחקרים, מתרוצצים גם באינטרנט על ימין ועל שמאל. את כל טענות המתנגדים לגראס ניתן להפריך על ידי עובדות. אתה יודע למה אין לך צורך במחקרים שכאלו? כי אתה בן אדם פרימיטיבי בעל דעות קדומות שקשה לו לקבל את השונה בעל הדעות השונות, ובעיקר כשאתה יודע כשהוא צודק ( ואפילו שואלים אותך אם אתה רוצה הוכחות ) האטימות הזאת לא תוביל אותך לשום מקום. אגב, האלכוהול כבר עכשיו מוגבל. לגיל 18. זה אומר שילדים בני 11 לא משיגים אותו? ובטח שאין להשוות ביניהם, אלכוהול מסוכן הרבה יותר. Z-Blaster

שמוצקין

New member
אליאלה בל נצטעצע

מי שאין לו נטיה נפשית להתמכרויות לא מתמכר. לוקח שנים של הזנחה רגשית כדי לפתח נטיה חזקה שכזאת. ואחר כך מאשימים את הסם.חיים קלים.

למעלה