אליך- שמשחק בחיים

נפש הים

New member
אליך- שמשחק בחיים

זה שנים שלא פניתי אליך. ואני לא ממש מעמיקה במה שמביא אותי לכתוב לך כעת. ישנם רק כמה ´קוצים´ מטרידים שאני רוצה לברר לגביהם. להבין למה הם נמצאים שם, חדים וברורים, דוקרים ומכאיבים. איני מוצאת את הדרך לפנות אליך במילים, בקול רם. בעבר ידעתי לעשות זאת- לא עוד. למה? איך זה שישנם אנשים שמחפשים כל לילה מקום לישון כשמנגד ישנם אנשים שביתם הוא כמוזיאון או ארמון? איך זה שישנו רעב ברחוב אחד כשברחוב הסמוך הקמת מסעדות יוקרה? איך זה שישנם אנשים בעלי אברים מיותרים כשמנגד נולדים תינוקות נכים? איך אתה לוקח אדם יקר ומותיר אמא בוכיה כשמנגד אתה שולח נשמה חדשה לאמא שאינה רוצה? איך זה שאתה ´הגדול´ אינו מבין את העולם שבראת ומצפה מאיתנו ´הקטנים´ להסתדר בתוכו? איך זה שאתה מבקש אהבה ולא יודע לתת אהבה? אתה שיצרת את העולם, לא יודע לשחק הוגן. מבקש מכולם את מה שאינך יודע לתת. הדדיות- זו מילת המפתח, אבל אתה בטח כבר יודע. מה מונע ממך לסדר את העולם- להפוך אותו למושלם? לרפא אנשים כאובים? אולי קשה לך? אולי אתה בכלל לא יודע איך עושים זאת ואנחנו בשיא חוצפתינו לא מבינים?! כבר עשית זאת בעבר, יצרת עולם שלטעמך לא היה מושלם, השמדת אותו ובנית אחד חדש. אם אתה כל כך כועס, אם אתה מאוכזב- למה אינך יוצר עולם חדש- מושלם?...אתה נהנה לראות את עשן הכאב שעוטף את העולם שלך? אתה מצפה מאחרוני האופטימים (המעטים, אגב) לסדר עבורך את העולם? אתה עצלן! או סתם משועמם שהסבל מכניס לו קצת עניין בחייו הרדודים. אם..אם רק היית בנעלינו, בטוח היית משנה סידרם של דברים, העולם שלך מעוות! תתמודד! תפסיק לפחד, תתאמץ לשנות- בידך הכוח- רק בידך! אם היית יורד אל העם- רק ליום אחד, להיות אנושי- היית שואל את כל השאלות ואולי אף יותר. היית מרגיש, היית חווה, היית מפסיק להיות אטום, היית יודע מאיפה מתחילים לתקן וכמה עוצמה יש בידך. אתה לא יורד אלינו, לא מתקרב אלינו ומצפה שנפרוש שטיח רחב לרגליך שנודה לך על העולם ´הנפלא´ שבראת. נפלא בעיני מי? תתעורר. הסרט בו אתה צופה הוא החיים שלנו!.. חיים שלעולם לא תבין, לא חווית אותם! התוכיח לי שאתה שווה את המכתב הזה? או שאמצא עצמי שמחה שלא דיברתי איתך.. או אליך במילים, בקול רם?

ילדאחר

New member
דוגרי הוא לא שווה את זה

תאמיני לי אני מכיר אותו הוא סתם מנוול!

kohene

New member
ומאיפה אתה מכיר אותו?

האם גם אותך הוא זרק לרחוב? האם גם אותך הוא הרעיב? האם גם אתה נכה? האם גם אתה נכנסת להריון בלתי רצוי? אם התשובות לשאלות הנ"ל הם כן אז ניחא אבל אני מתאר לעצמי שלא אז מה אתה קופץ??? נ.ב. איך אתה היית מגיב אם הייתי מלכלך עליך בין אנשים שלא ממש מכירים אותך?

ishmael

New member
אליך, שפונה אליו

"כי לא מחשבותי מחשבותיכם ולא דרכיכם דרכי נאם ה´: כי גבהו שמים מארץ כן גבהו דרכי מדרכיכם ומחשבותי ממחשבותיכם:"(ישעיה נה ט-י) הגישה לעיל היא הגישה הראשונית. אם מישהו לא מסכים עם זה אז אני אוסיף ואומר שהעולם נברא בכוונה לא מושלם. הוא נברא פגום כדי שהאדם יתקן אותו. הגישה שלך היא גישה די פוליתאיסטית שלפיה לאלים יש רגשות, האלים לא מבינים, האלים "מנותקים" מהמציאות. זו גישה לא נכונה כי אם הוא ברא אותך הוא בטח מבין אותך יותר ממה שאת מבינה את עצמך והוא יודע על מה שנעשה בעולם יותר ממה שאת יודעת. קשה לי להמשיך כיון שהמכתב כתוב בצורה שמזעזעת אותי (לפנות בכזו גסות???) אז אני מפסיק כאן בינתיים בתקוה שזה מספיק.

ילדאחר

New member
חבל, אב ליש גם אנשים שחושבים אחרת מ

נכון שזו גישה פאגאנית אבל גם היום מותר להאמין ולהתבטא בכל אמונה שהיא וכל אחת כזו היא לגיטית. במיוחד גישה פאגאנית שיש לה הסטוריה לא פחות מפוארת מהגישה המונותואיסטית. אז תן לאנשים לבטא את רגשותיהם כמות שהם.

למצטטים ברינה מספר ההבלים ולך,כאובה

ראשית כל אני רוצה למחות על התגובה "המזועזעת" שלך. מה שהיא כתבה לא מיועד לך,ואין לך שום זכות להזדעזע ממנו. וכן,כבר שמענו את התירוץ (כן-תירוץ!) המטופש ועשרות כמוהו שה"עולם נברא בכוונה לא מושלם..." וכו וכו... ואדוני,הגישה המתנשאת שלך לא הולמת,לפחות לדעתי. האחד אשר מאמין אמונה עיוורת ומקבל את הדברים כמו שהם הוא הנחות.אלו אשר מסרבים להשלים עם מציאות קלוקלת הם הנעלים... ולך,יקרה,אני מבין אותך. הרשי לי להכיר לך תיאוריה בדבר אותו אחד שאכזב אותך כ"כ.היא אולי קצת קשה,אולי קצת לא אמיתית,אולי לגמרי לא נכונה,אבל לפחות אותי-היא מנחמת.עוזרת להשתחרר מכבלי האמונה המיותרים כ"כ בעולם בו אנו חיים: "כולם מחכים לסוף שיבוא,אבל מה אם הוא כבר בא וחלף לו לידנו? מה עם הבדיחה הסופית של ארמגדון,יום-הדין,הייתה שהוא כבר בא והלך ולא שמנו לב? תחשבי על זה-אפוקליפסה מגיעה בשקט,הנבחרים נאספים להם לגן-עדן,והשאר,אלה שנכשלו במבחן,פשוט ממשיכים לחיות ללא מושג.מתים כבר,משוטטים בסביבה הרבה אחרי שהאלים הפסיקו לעקוב אחרי התוצאה,עדיין אופטימיים לגביי העתיד..." עכשיו כל שנותר לעניות דעתי הוא להשליך את האופטימיות הצדה.אופטימיות מחלישה אותנו. ואז נוכל להראות לו שאנחנו לא צריכים אותו. שאנחנו יכולים להיות מאושרים בלעדיו!

ishmael

New member
"וילכו אחר ההבל ויהבלו"

לא אני כותב פה הבלים אלא אתה. א. מה שהיא כתבה היה מיועד לכולם (ואני בתוכם) כיון שהיא כתבה זאת בגלוי פה בפורום. וכמו שלה יש זכות לכתוב את הדברים, לי יש זכות להזדעזע מהם. ב. תירוץ מטופש? מה מטופש בו? קשה לכם להאמין שגם לכם יש חלק בעשיה? ג. אנשים כמוך וכמו כותבת המכתב הם אנשים ששואלים שאלות ולא מחפשים תשובות. אם באמת הייתם "מסרבים להשלים עם מציאות כואבת" הייתם עושים משהו. ד. התאוריה אכן לא אמיתית ולא נכונה.

אבוי לאלה אשר מאמינים כי כל התשובות

נמצאות בידיהם (ועוד הם מחולקות לסעיפים...) לא אענה לך לא בנחרצות ולא בסעיפים,אבל אתה טועה. ההיפך הוא הנכון. דווקא אלה שמשוחררים מהאמונה העיוורת הם אלה שמאמינים כי יש להם חלק בעשייה כמו שאמרת,יותר מכך,יש להם יותר מחלק,יש להם זכות בלעדית עליה-על חייהם. אם אתה לקחת לך את החופש להכניס אותי למסגרת של "אנשים ששואלים שאלות ולא מחפשים תשובות",הרשה לי להכניס אותך למסגרת של אלה אשר מקבלים את התשובות המונחתות מלמעלה (באופן מטאפורי,כמובן),לא מפקפקים בהם ובעשותם כן-נגררים אחרי העדר. דרך צלחה!

ishmael

New member
יש לך טעות

גם אני שאלתי פעם שאלות. אבל את התשובות לא "הנחיתו" עלי. קיבלתי אותם מאחד שהגיע אליהם בעצמו. הוא בעצמו מתאר את התשובות כ-"כ"כ ניתנות להשגה", תשובות שמגיעם אליהם בלי להתאמץ יותר מדי ולא ע"י הליכה עיוורת אחרי אנשים, אלא הליכה בעינים פקוחות תוך כדי ביקורת - לחיוב ולשלילה - על הדברים שנאמרו.

לא מזמן קראתי

משהו שמזכיר קצת את מה שאת כתבת מעין דו שיח כזה בין מישהי שכותבת על כל מה שקורה על הפיגועים שככה סתם 17 /18 /20 ... נפשות שלא עשו רע וסתם נסעו להם או הלכו להם לקניות נלקחים מפה בלי סיבה ועל כל שאר הדברים שקורים שנאה תאונות רעב עוני וכו (לא חסר לצערנו) התשובה של האל היתה שהוא ברא אותנו הוא נתן לנו את העולם את החיים את כל מה שאת רואה מסביב וגם את האפשרות לבחור הוא נתן לנו ואנחנו הם אלו שבוחרים מה לעשות עם מה שהוא נתן לנו לשמור ,להרוס או לשפר אנחנו הם אלו שבוחרים מה לעשות עם מה שיש לנו ועם היכולות שלנו להרוס או לתקן בחירה שלנו החיים ומה שקורה בהם בסופו של דבר הם בחירה שלנו גם דברים שנראים כאילא זה לא ממש בחירה שלנו כאילו משהו החליט בשבילנו גם זה בסופו של דבר בחירה שלנו לדוגמא צבא: יש חוק שאומר שאנחנו חייבים להתגייס ולשרת בצבא זאת הבחירה שלך אם להתגיס או להשתמט בחירה שלך והתוצאות הם בעקבת הבחירות שלנו. אני לא יודעת אם ניסחתי את זה כמו שצריך ואם בכלל זה שייך אבל ניסיתי מקווה שאולי אפילו קצת היה נכון ועזר ואם תרצי אז אני יכולה לנסות את הניסוח שאני ראיתי שמסביר יותר טוב. ותזכרי שגם בנו בכולנו ובך יש את העוצמה של לתקן ושל להרוס

ה מוזה

New member
איש באמונתו יחיה ....

כל אחד , כל אחת רואה את העולם ואת חייו בדרך שבה הוא בוחר להאמין .. נפש הים , אם לא נחווה כאב - איך נדע מה זה אושר ? אם לא נחווה רעב - איך נדע מהו שובע .? אם לא נחווה עצב - איך נדע מהי שמחה ? אנחנו בעולם על מנת להתנסות - בכל הדברים שיש בו , בכל המצבים .. רק כך נוכל באמת להעריך את ה "יש " את הטוב את האושר את חוסר הסבל תארי לך אדם שלא ידע מחסור מימייו האם ידע באמת ובתמים להעריך פרוסת לחם ?? "חיים שלעולם לא תבין, לא חווית אותם!" - אני מאמינה שאלוהים קיים ולא באיזה מקום מרוחק ומנוכר אלא בכל אחד מאיתנו וזו דרכו לחוות את העולם שיצר .. להתנסות בכל הרגשות .. ולסיום .. "תפסיק לפחד, תתאמץ לשנות- בידך הכוח- רק בידך!" משפט שבקלות אפשר להפנות כלפי האנושות וכל אחד ואחת מאיתנו .. חויינו כאב ,מלחמות , אובדן , מחלות ... לא הגיע הזמן להבין שבידנו הכוח לשנות דרכו של עולם ..לא הגיע הזמן להפסיק להפנות אצבע מאשימה כלפי חוץ ? אסיים בנימה אופטימית - שנזכה לחוות עולם של שלום ,סבלנות והבנה .

נפש הים

New member
תודה על כל תגובה.

את המכתב הזה כתבתי ברגע כזה. מכתב שלא רציתי לקבל עליו תגובות , אבל מכיוון ששכחתי לציין זאת בסוף המכתב ורק לאחר שליחתו שמתי לב שלא ציינתי את הדבר שהיה הכי חשוב עבורי- שהינו: ללא תגובות. על כן, אגיב על הדברים שנכתבו. כפי שכתבתי לא פניתי אליו כבר זמן רב ולא התכוונתי לעשות זאת. כתבתי את התחושות שלי על גבי הדף הוירטואלי כדי להעביר את מה שאני מרגישה, אולי כדרך להתחבר אליו מחדש.. לא ממש ניסיתי לנתח את העניין. פשוט כתבתי. באינסטינקט. יש מי שבוחר לקטלג אותי למשהו מסויים- אני בוחרת לחייך ולא להשתייך. הכי חורה בעיני אלו התויות שאנו מלבישים אחד על השני, פריוילגיה ששייכת לאנשים אף יותר ´קטנים´ ממני, משאירה להם את הפריוילגיה הזאת, היא לא אטרקטיבית. לעניינו של נושא. אכן- הבחירה בידינו איך יראו חיינו, אבל לא רק, יש עוד גורם שמתערב לטובתינו או רעתינו, אליו פניתי. אני מהאנשים שמאמינים שהבחירה בידינו, אבל לא בעיוורון, ישנם דברים שהם גדולים מאיתנו ואין לנו שליטה עליהם, הבחירה היחידה שיש לנו במצבים גדולים וכבדים אלו מתבצעת מתוך האין ברירה והיא לאן לקחת את עצמינו עם התחושות- זה לא קל, אני לא טוענת שבלתי אפשרי- להיפך, בעיני הכל אפשרי! ועדיין לא קל. ´הבחירה בידינו´- כך נאמר ברוב התגובות. לא משהו שאיני יודעת או אומרת. אני בצד שאומר את המשפט הזה בריש גלה ולא רק- אני אף מיישמת ומשתדלת להדביק אחרים- לא רק בדרך של מילים- אף במעשים. ל´מזועזע´- התחל ליישם. נוח לשבת שם בכסא ולהטיף. כשישנם כל הרבה הרבה אנשים בחוץ שלא יכולים להרשות לעצמם את המזגן שמצנן אותך, את האוכל שנכנס לפיך, את החיוך שעולה על שפתייך- כל בוקר מחדש. צא, חקור את העולם, הנח קצת לכתובים- צא ולמד את החיים ואז תחזור אלינו עם רשמים. אני בטוחה שיהיה לך הרבה דברים לכתוב פה ולתאר- הרבה מהקומץ שהעליתי. שבת נפלאה לכולם. נפש הים.

ishmael

New member
ל´נפש הים´

הרשיתי לעצמי להגיב מהסיבה שאני בא מהרקע שאת מדברת עליו. עד לפני שנתיים הייתי אפס, אחד שלא מסתכלים עליו, לא רואים שהוא שם. נכון, היו לי שאלות, אבל לא שאלתי אותם בצורה שאת שאלת אותם. לפני שנתיים נכנס לחיי אדם ששינה אותי לגמרי. הדברים הכי חשובים שהוא נתן לי זה התשובות והאמונה. אחד הדברים שהוא אמר לי זה שכמעט כל הדברים - אפילו מנקודת מבט של חילוני שמאמין ב´ישות´ ולא באלוקים - כמעט הכל בא באשמת בני האדם. נ.ב. אני לא יודע מה הרקע שלך,אבל אני מקוה מאוד שאת מיישמת את דבריך.

בקיצור,אתה איזה אפס,שהוחזר בתשובה ?

זה שהיית פעם אפס,ניכר מכתיבתך. מי החזירה אותך,הרבנית קוק ? וקיבלת את התשובות? בוא נתחיל משאלה פשוטה.. מדוע למשל-רוב ששת המיליונים שהועלו כעולה,לאל הרחום והטוב היו דתיים מנווני שכל כמוך ? אולי,בגלל שהאל ה"טוב" מאס ביצורים המתנדנדים שש פעמים ביום ועוד מעיזים לקרוא לזה אמונה ? וכאן אעצור,ואמתין לתשובה שלך, ימחשמךאל..

ה מוזה

New member
מרקי-קקטוס .עד כאן! יש לך מה להגיד

תאמר זאת בדרך ארץ ותוך כבוד בסיסי לזולת . כל הודעה נוספת לפורום שתועלה בשפה בוטה - תמחק . לכל איש האמונה שלו - ומעצם היותו אדם יש לכבד זאת ,בכל אופן כך יהיה בפורום הזה.

אני חושב,

שביטאתי את סלידתי,מחשיבתו בצורה המתורבתת ביותר שניתן בכלל. האיש הזה,ניסה לסתום פיות לכותבת ההודעה הראשית בשרשור בדרך לא דרך. ובנושא אפסותו-קראי את תגובתו שמעל תגובתי ואני בטוח,שגם את תביני,שהוא זה שלבד העיד על עיסתו.. אני,רק הסכמתי איתו בכל פה. ובשאר לשינוי המתחיב מהניק שלו על כך,אני מתנצל. יש גבול להולכת השולל לכיוון החשיבה של ימי הביניים. וזעקתה של כותבת ההודעה הראשית נכונה,מוצדקת,ומסתמכת על עובדות מוצרקות.

למעלה