אליכם - מנותחי טבעת שהסירו אותה ברצון/כורח

אליכם - מנותחי טבעת שהסירו אותה ברצון/כורח

חברה טובה שלי מאד
עברה את הניתוח הזה לפני כמה שנים ונהייתה רזה רזה רזה (בייסורים גדולים, לא נכנס לזה)
בספטמבר השנה היא נתקפה בכאבי בטן אדירים באמצע נסיעה בתח"צ, הנסיעה הופסקה והוזמן לה אמבולנס
היא הוכנסה אחר כבוד לניתוח בהול להסרת הטבעת שהחליקה!!!!!

המצב כזה, היום 4 חודשים לאחר המקרה, היא השמינה את כל! מה שהיא ירדה ונראה שהמגמה אף בעליה
לפי דברים של דיאטנית שאין מה לעשות הגוף צריך להתרגל לקבל אוכל.

היא ב ד י כ א ו ן ואני לגמרי מבינה אותה.

האם יש לכם עיצות?
טיפים?

מה כן ניתן לעשות כדי לעצור את העליה ואף לרדת במשקל?
יש לציין שהיא אוכלת מעט ועושה הליכות 3-4 פעמים בשבוע.

אנא, כל בדל מידע, עיצה, טיפ הכוונה יתקבלו בברכה.

בריאות לכוווולנו

מיכול10

New member
לתשומת לב כולם!

העליה המטאורית אופינית לסגירה הדוקה שמאפשרת פחות מ-500 קלוריות ליום(ואולי גם הרבה פחות)
כולנו מכירים את הסגירות האלה , הבעיה היא שהגוף התרגל ל-0 אכילה ויותר מזה - משמין אותו.
דעתי היא כמו דעתו של קובי והוא שעזר לי להיות בטוחה בה - טבעת לא צריכה להיות הדוקה,
הגוף צריך לאכול ולשתות (וגם הנפש)
הירידה צריכה לקרות לאט לאט , בלי הרעבות וחסכים.

מיכול10

New member
ברור לי שלא,זו היתה רק

הערת אזהרה לכולנו.
לשאלתך איך אפשר לעזור לה , צריך לדעת פרטים
כמו כמה היא ירדה ועלתה,האם יש אפשרות לחדש
את הטבעת ,מי ניתח אותה ומתי.

אופירA

New member
מנהל
נראה לי היא הצליחה לעשות את כל השטויות שאפשר

כל מה שלא נכון - היא עשתה (אולי מחוסר ידע. אבל מי עושה ניתוח בלי ידע? הרי זה הגוף שלך, לא?)
התנהלה עם הניתוח לא נכון ולכן סבלה מהאכילה, ורזתה יותר מידי בהרבה.
בטח היא אכלה בכמות כאילו הכניסו את הגוף שלה למחנה השמדה לכמה שנים טובות. שמעתי פה על כאלו שאכלו גם פחות מאשר במחנה השמדה, עם הטבעת...

ומה הפלא, אם היא לא השתמשה נכון בטבעת, שהטבעת נפגעה?
אם הטבעת אכן החליקה, למה בניתוח הבהול לא החזירו אותה למקומה? אם היא התקלקלה, למה לא שמו טבעת חלופית?
או שאולי זו לא החלקת טבעת אלא אירוזיה - כניסה של הטבעת לתוך הקיבה (ברור, מה הפלא?), שאז חובה להוציא את הטבעת.

לפי הנתונים שאת מוסרת, היא עלתה לפחות 30 ק"ג ב-4 חודשים. אבל אז לא יתכן שהדיאטנית אומרת שהגוף צריך להתרגל ואין מה לעשות (כי אם זה כך, צריך לבדוק דחוף אם הדיאטנית לא במצב פסיכוטי). אז ההיגיון שלי אומר שהנתונים לא מדוייקים.
אוכלת מעט, הליכה 3 פעמים בשבוע, ועלתה 30 ק"ג ב-4 חודשים? - משהו מ-א-ו-ד לא נשמע פה סביר. הנתונים בוודאי שגויים.

בשבילה יש לי עצה אחת ויחידה: שתתקשר אלי, תמסור את הנתונים הנכונים עפ"י השאלות שלי (אני מומחית בלאתר טעויות בנתונים...), ולפי הנתונים האמיתיים א-ו-ל-י אפשר יהיה להדריך אותה בכיוון הנכון. לא בטוח. אבל לנסות בוודאי אפשר. ואני חושבת שהיא במצב שהיא צריכה כרגע לנסות כל דבר שמציעים לה.
צריך לחשוב גם ביחד מה כדאי (ומה אפשר) - לשים טבעת חדשה? לעשות שרוול? לעשות מעקף קיבה?
בכל אופן, אין טעם לעשות אחד מהניתוחים הללו, כל עוד היא לא הבינה במה היא טעתה ומה הדרך הנכונה. כי לחזור על אותן טעויות שוב יביא אותה רק למציאות אחת - השמנה חולנית ו/או קיצור חיים רציני, לאחר סבל ואיכות חיים נמוכה. מזעזע.

בשביל כל קוראי הפורום ומכריהם שיש להם טבעת בקיבה, יש לי הרבה מאוד עצות מעולות, שהכותרת שלהן אחת: למנוע מצבים כאלה.
תקראו טוב, ותראו מה בן אדם יכול לעבור אם הוא לא מונע את הבעיה הזו מראש.

תבינו על מה מדברים אלו שאומרים פה להבין מה שקורה, להתנהג עפ"י היגיון של ידע, לשחרר קצת את הטבעת אחרי השנה-שנתיים הראשונות, ולא להישען עליה בכל הכובד.
מוטב ציפור אחת ביד, מאשר שתיים על העץ (או בבית הקברות...). כלומר עדיף להיות בריאה ונורמלית, ולא דוגמנית לכמה שנים, ואח"כ...
אני פה בפורום 5 שנים. הפורום קיים למעלה מ-12 שנה. שמענו פה המון גורלות מזעזעים אצל אלו שזלזלו בהקפדה על הכללים הנכונים, בין במודע ובין לא במודע, כי זה לא משנה - אי ידיעת החוק לא פוטרת מהעונש...

קוביd1

New member
אבביטול

הטבעת של החברה שלך החליקה זה קורה לעיתים די רחוקות ,אבל זה קורה ,גם בגלל התנהלות לא נכונה כלומר הקאות חוזרות ונשנות ,העצה שלי לעשות ניתוח ולהחזיר את הטבעת למקומה ,מפליא אותי שלא עשו את זה בניתוח החירום
יש עוד אפשרות לעשות ניתוח שרוול
לא נראה לי שהחברה שלך תוכל לשמור על משקל נורמלי בלי התערבות כירורגית.

בהצלחה

קובי

אופירA

New member
מנהל
הבעיה, שלי לא נראה שגם עם התערבות כירורגית

היא תוכל לשמור על משקל נורמלי.
בכל אופן לפי הנתונים שנמסרו לנו. אני מקווה שהם שגויים.

זה לא מספיק. ניתוח זה חלון הזדמנויות. ומה אח"כ?

למעלה